Бремелинки от ВАРНА

• 48 373
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
На мене три пъти ми мериха шийката досега.Мерят я с вагинален ехограф което е най давностно.
Шийката е хубаво да се мери в началото -14-16 седмица и ако има проблем да се направи серклаж.Чувала съм за серклаж и в по късна седмица.На по късен етап се прави ако има скъсяване да може да се лежи че да се износи максимално до късно бремеността.За среща съм за но аз все още работя и ще чакам да видя за колко часа решите и дали ще ми е удобно да се присъединя.

# 406
GVN би ли споделила при кой лекар ходиш?

# 407
tezi koito zapisvat spisuka za sreshti da me broqt i men Simple Smile

# 408
Здравейте, мами!

Валъри, почти 100% съм сигурна, че с теб се запознах, на влизане и излизане бяхме заедно. Ходихме да питаме за записването на бебетата. Беше с черна плетена туника. Нали?  newsm78

Пина, аз Мимс си я познах от раз Simple Smile Ние по снимки се видяхме преди това. Аз за Слънчице се опитвам да се сетя.

Хера, аз другата седмица няма да мога да дойда Sad Излизам в отпуска след 29.04 най-вероятно. И понеже другата седмица ще ми се води последна работна, няма да мога да изляза най-вероятно. Ако случайно ме устройва ден и час, ще дойда, живот и здраве.

За шийката, мен един път ми я провериха само и то на магарето, каза добре и толкова.

Мами, има ли сред вас, които да се следят при д-р А. Бочева? Ако да, може да се засечем пред кабинета някой път Simple Smile

# 409
  • varna
Girlinblue, нищо де, ще си направим още срещи живот и здраве  Peace
Момичета, аз не го водя списъка формално, просто го стартирах всяка да се вписва, че да не пропусна някоя без да искам между мненията  Mr. Green
1. herairness
2. mims_70
3. lovely baby

# 410
Мале, сега си прочетох поста, толкова малоумно съм се изказала - пълна тафтология.  ooooh!

Все пак, ще следя кога и къде ще е, предполагам, че, ако се появя в последния момент няма да е проблем  Wink

# 411
И аз се записвам.

1. herairness
2. mims_70
3. lovely baby
4. katiaaa

# 412
Аз съм 34 гс и още съм нямала преглед на шийката,с първата бременност имах но не помня точно кога Embarassed намерих този материал .

Оценка на маточната шийка
Оценката на маточната шийка е ефективен метод за скрининг на бременните с висок риск от преждевременно раждане. Измерването се извършва чрез абдоминален /през корема/ или трансвагинален /през влагалището/ ултразвуков преглед. В комбинация с тест за фетален фибронектин представлява високоинформативен начин за профилактика на раждането на недоносени деца.    cervix.gif

Дължината на маточната шийка се променя с напредване на срока на бременността по следния начин:

Гестационна възраст от 16 г.с. до 20 г.с. - 4,0 см до 4,5 см
    Гестационна възраст от 24 г.с. до 28 г.с. - 3,5 см до 4,0 см
    Гестационна възраст от 32 г.с. до 36 г.с. - 3,0 см до 3,5 см

Между 22 г.с. и 30 г.с. дължината на маточната шийка варира в следните граници:

Дължина 2,0 см - 5-ти персентил
    Дължина 2,5 см - 10-ти персентил
    Дължина 3,5 см - 50-ти персентил
    Дължина 4,5 см - 90-ти персентил

Риск от преждевременно раждане при многоплодна бременност:

Дължина под 2,5 см в 18 г.с.
    Дължина под 2,2 см в 22 г.с.

Критерии за започваща цервикална дилатация са:

U или V образна форма на вътрешната ос на канала на маточната шийка
    оформяне на разширения под формата на тунел от страна на вътрешния отвор на цервикалния канал
    дължина на разширението над 5 мм
    напречен размер на разширението над 3 мм

Клиничното приложение на ултразвуковата оценка на дължината на маточната шийка е многостранно и включва:

прогноза на преждевременно раждане при бременни жени с предишни раждания, завършили преди термин
    при първа бременност с признаци  или с анамнестични рискове за предтерминно раждане
    при жени с диагностицирани аномалии на маточното тяло или маточната шийка, напр. при двурога матка, конизация на маточната шийка
    за точно определяне датата на планово оперативно родоразрешение и минимализиране на риска от превръщането му в спешно цезарово сечение
    бременност с полихидрамнион
    поставен цервикален серклаж
    преносване
    преди планова индукция на раждането
    многоплодна бременност

# 413
Я да се сложа и аз, а пък ако нещо не утърва, ще си кажа да не ме чакате

1. herairness
2. mims_70
3. lovely baby
4. katiaaa
5. pina

# 414
Колко време се бавят болничните , имам да получавам един от 1март до 14 март, има ли шанс скоро да  го изплатят или ще си почакам доста  Simple Smile

# 415
Ако се оправя и аз ще дойда на срещата.От вчера вдигам температура и ми е лошо.На всичкото отгоре и ФМ не ми е добре.Имаме изоставане с една седмица и много ме е страх за бебка.Мисля,че от страх се разболях,защото след като излязох от лекар и изведньж ми стана лошо,а след това вдигнах и температура.Незнам какво става,но сьм много уплашена.Знаете ли до каква температура е безопасно за бебето?

# 416
Слънчице, не знам за температурата, но може би е хубаво да пиеш нещо и да я свалиш  Thinking Обади се на лекар да попиташ. Но, за бебето исках да кажа - не се ли притесняваш излишно? Една седмица е нищо, те не могат по часовник да се движат бебетата. Зададеното е универсалния случай. При кого ходи на ФМ? Аз вероятно чак в 32г.с. ще правя 3-та ФМ, ще видим за кога ще ме запишат.

# 417
Ако се оправя и аз ще дойда на срещата.От вчера вдигам температура и ми е лошо.На всичкото отгоре и ФМ не ми е добре.Имаме изоставане с една седмица и много ме е страх за бебка.Мисля,че от страх се разболях,защото след като излязох от лекар и изведньж ми стана лошо,а след това вдигнах и температура.Незнам какво става,но сьм много уплашена.Знаете ли до каква температура е безопасно за бебето?

В началото на бременността високата температура може да доведе до спонтанен аборт, докато в късната бременност тя няма такова влияние върху плода. Но все пак е достатъчен симптом за консултация със специалист.Ако вдигнете температура – особено над 38 градуса, основното правило за защита е Парацетамол.

# 418
  • Варна
Slancice така от притеснения само повече вредиш на бебчо. Изоставане с една седмица не е никак съществено, особено като се има предвид че такива данни могат да се получат от неправилно замерване с някакви стойности по-малки от милиметри, може да се дължи на по-късна овулация и куп други неща, например просто в момента да се е позабавило малко и при следващ преглед да си е наваксало. Така че за една седмица изобщо не си го слагай толкова много. Друг е въпросът, ако докторът е изразил някакви други притеснения относно развитието, но самият факт че изоставало с една седмица ..., не мисля че си заслужава всичките нерви. Ти при кого ходи на ФМ.
За температурата, аз в началото бях постоянно с температура около 37,2, след третия месец се нормализира. Мисля че притеснителна започва да става над 37,6 и то при положение че се задържи, а не ако примерно си я вдигнала и на следващия ден вече нищо ти няма. Можеш да пиеш и парацетамол (до три на ден). Ако се задържа и не се чувстваш добре звънкай на доки.
Но по-добре се успокой, тъй като може и да е на нервна почва. Пожелавам ти скорошно оправяне  Hug

За срещата ме бройте и мен, ако е в удобно време разбира се, че така е много общо - другата седмица по някое време  Simple Smile

# 419
Ходих при Яков на ФМ.Страхувам се за бебка,защото досега вьрвеше 2 седмици напред ,а изведньж една назад.И вече ми се вижда много изоставането.А и загубих предното си бебенце в 9 месец,заради това,че не го извадиха навреме,а беше започнало да изостава в 7 месец.Мисьлта да загубя и това бебе ме убива и вече наистина ме е страх ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт