КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 25

• 40 192
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Много се радвам , че въпросът ми е със положителен отговор - значи остана да обера банка и
съм готова. motor Съответно и да не ме хванат де  smile3530

# 541
Ти пък защо банка?

# 542
 Някой от хомеопатите имал ли е случай на China, да сподели впечатления ?

# 543
Аз само три случая. Доста различни един от друг. Grinning

# 544
   Наред с изпотяването и други неща от картината пациентката има и горчив вкус в устата. Това е и повода да дойде всъщност. Иначе няма проблеми с жлъчката, стомаха и  зъбите. Засега назначихме и  хормонален профил , да видим какво ще покаже.

# 545
  • София - Варна - Бургас
   Наред с изпотяването и други неща от картината пациентката има и горчив вкус в устата. Това е и повода да дойде всъщност. Иначе няма проблеми с жлъчката, стомаха и  зъбите. Засега назначихме и  хормонален профил , да видим какво ще покаже.

А дванадесетопръстника как е?

# 546
Най-важните хар-ки липсват - умствени и емоционални. Щото близо 300 л-ва имат горчив вкус. Изпотяване да не говорим. Ако смяташ да предписваш, се обърни към някой от супервайзорите ти в училището за помощ, най-малкото да ти обясни как се сваля случай в остро или хронично и после да обсъдите диференциалната диагноза. Или помоли Александър за помощ, за да не омажеш жената... Стига стреляне с лекарства за щяло и нещяло без необходимата подготовка и знания. И сори, че се ядосвам, ама едно е да дадеш арника на някой, който се чукне някъде, друго е това, което искаш да направиш. Мислиш ли, че си готов? Щото още в първите лекции независимо от училището се говори за толкова важни неща, че всеки, който ги е прочел внимателно и ги е разбрал, няма да седне да прави така да бърка в жизнената сила на хората. Това си е жива проба експеримент.

# 547
Някой от хомеопатите имал ли е случай на China, да сподели впечатления ?
Един хомеопат никога не обсъжда случаите си публично, нито ги дава за пример. Аз си позволявам единствено с децата ми.

# 548

А дванадесетопръстника как е?
 Добре е според гастроентеролога.

# 549
  • Страната на приказките
Нали няма да е кой знае какъв проблем, ако се вземе 2-3 пъти лекарство в ниска потенция? Чела съм информативно за хомеопатията.

# 550
Нали няма да е кой знае какъв проблем, ако се вземе 2-3 пъти лекарство в ниска потенция? Чела съм информативно за хомеопатията.

Аз съм виждала проблеми и от един прием... и в ниска потенция.  Simple Smile"Нали няма да е кой знае какъв проблем, ако се вземе 2-3 пъти лекарство в ниска потенция?" Ей на това лежат и боаронци и после като ти дойде и изобщо не можеш да разбереш кое е негово, кое е от симилета и защо е така, пък преди било онака... Ниски....високи....силата на ниската потенция е голяма, но в малък участък като общо. Знаем ли кой участък ще си избере? Ако някой знае, шапка му свалям.
Един класически хомеопат никога не би казал това...

# 551
  • Страната на приказките
Е, аз не съм класически. Не съм никакъв. Ама като класическия истински хомеопат втори ден не вдига телефона... Точно това си мислех и аз - всичките боаронци, пък и класически, които не са уцелили точното, нали не оставят все трупове след себе си...Има едно лекарство, което много точно ми отговаря на физическите неразположения, ама хомеопата ми го е хванала липсата. Достатъчно ми е зле, или ще се подобря, или няма да подейства, по-зле от това няма накъде да стане. Благодаря за отговора.

# 552
Това е защото гледаш нещата от твоята си камбанария, а аз говоря по принцип Simple Smile и Assamas добре ме разбра, особено предвид опита му с някои лекарства. Всяко правило има изключения. Но ако още в началото на своето обучение един хомеопат, аз, ти, той...няма значение, легне на кълката, че на никой нищо няма да му стане, ще я докараме до самовлюбеност и ...куп още кофти нещица...

# 553
и Assamas добре ме разбра, особено предвид опита му с някои лекарства.
    Разбрах - разбира се. Като един изключителен професионалист и знаещ много за хомеопатията  човек, стигаш до там да даваш съвети на лекаря  как да лекува. Защото последният прилагайки хомеопатията може да навреди на пациента. Може би като като лекар по дентална медицина учил шест години и практикувал още десет не съм узрял до там да преценя дали дадено лечение може да навреди на пациента. Това е може би защото имам само едно висше медицинско образование. Ти сигурно имаш две, щом даваш такива съвети. Благодаря !

# 554
  • София - Варна - Бургас
Assamas, знам че милееш за пациентите си и не би им навредил. Но едно хомеопатично л-во, неправилно предписано може да усилва симптоми, да предизвиква нови и така да обърка картината, а и не бива да са предписва само върху физически симптоми, защото това е много несигурно. За цялостната картина са мн. важни и Ментални и модалности.

Общи условия

Активация на акаунт