КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 25

• 40 186
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
и Assamas добре ме разбра, особено предвид опита му с някои лекарства.
   Разбрах - разбира се. Като един изключителен професионалист и знаещ много за хомеопатията  човек, стигаш до там да даваш съвети на лекаря  как да лекува. Защото последният прилагайки хомеопатията може да навреди на пациента. Може би като като лекар по дентална медицина учил шест години и практикувал още десет не съм узрял до там да преценя дали дадено лечение може да навреди на пациента. Това е може би защото имам само едно висше медицинско образование. Ти сигурно имаш две, щом даваш такива съвети. Благодаря !

Не ти давам съвети какво да правиш в своята си област, а какво не е редно да правиш с хомеопатични лекарства. Учил си дентална медицина, не хомеопатия, нито психология, нито някога си разглеждал човека като неразривно свързано цяло. Разликата е огромна и ако още не си забелязал, твърде жалко и може би и късно. Или това е болката? Че хомеопатите имат повече и доволни пациенти и един прост неук хомеопат се справя с неща, с които един медик не може? Че и печели повече?...
Двама души ти казват почти едно и също нещо. Ако искаш се сърди и се обиждай, ако искаш, мисли. Щото не е нужно да се учиш от чужди грешки. Като дадеш една единствена доза нещо в  15 СН и като ти пламне човека целия в обриви например и после? Ще даваме ново за обривите ли?

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 19:14 от Мечка Малинарка

# 556
Дори и аз разбрах Simple Smile

Като никога сте на едно и също мнение и това трябва да се отбележи подобаващо ........

# 557
Ами защото е в името на хората вероятно. И може да не сме съгласни за много неща, но това са основни етични принципи и изобщо най-вече принципи в хомеопатията, без които принципи няма да е хомеопатия. И се смеете, ама на мен хич не ми е смешно. (знам, че се опитваш да разведриш обстановката, Дари Wink)

Правим разлика от тоталност на симптоми на човека и тоталност от симптоми на болестта !!! Търсим несъмнено болестното и правим тоталност само на него, а не изсипваме самосвали от симптоми в реперториума, за да търсим първото ни попаднало лекарство. И както казваше един човек - ако не можем да си отговорим на въпроса ЗАЩО този човек има тези симптоми, значи нищо не можем да излекуваме.

# 558
Ако просто ставаше с "изсипваме самосвали от симптоми в реперториума" да си купим всички по един.  Мисля всеки, който чел поне една от темите е наясно с това.

# 559
Как нашите лекари не разбраха, че медицинското образование и няма значение колко дългият стаж не ги прави хомеопати и продължават да предписват хомеопатични лекарства. Никой със спукан апендицит не отива на стоматолог. А ако гинекологът започне да лекува зъби?... Същото е да отидеш за хомеопатично лечение при дентален лекар.
А съветите по хомеопатия на Мече си струват, радвам се, че прочетох благодарност.

# 560
Лечение на зъб с някакви л-ва вреди ли на хомеопатичното лечение? Чудя се след като на детето днес му сложиха л-во в зъба дали да повторя дозата на вчерашното л-во?Не знам дали се разбра какво питам. Детето пи едно л-во няколко дена и днес дали не сме го антидотирали при зъболекаря?

# 561
Най-добре питай хомеопата си. На мен са ми "разрешавали" така да се каже да ходя на стоматолог, но да са минали поне 10-ина дни от приема на лекарството.

# 562
Лечение на зъб с някакви л-ва вреди ли на хомеопатичното лечение? Чудя се след като на детето днес му сложиха л-во в зъба дали да повторя дозата на вчерашното л-во?Не знам дали се разбра какво питам. Детето пи едно л-во няколко дена и днес дали не сме го антидотирали при зъболекаря?
Има случаи, когато може да се антидотира лекарството, има и случаи, в които това не става. Зависи от няколко неща. Отново съвет да питате хомеопата си.Simple Smile

# 563
Assamas, знам че милееш за пациентите си и не би им навредил. Но едно хомеопатично л-во, неправилно предписано може да усилва симптоми, да предизвиква нови и така да обърка картината, а и не бива да са предписва само върху физически симптоми, защото това е много несигурно. За цялостната картина са мн. важни и Ментални и модалности.
Така си е. Но хомеопата винаги ли открива точното лекарство ? Защото няма човек който да покрива цялата картина на едно лекарство.

# 564
Здравейте , ще се радвам  някой по запознат  с  хомеопатията да ми отговори на  въпросите. На 22.01 на сина ми  дадохме ново ХО,преди това  неговото конституционално беше друго.В момента от 30.01 започна да кашля и стана  хремав .При разговора ми с хомеопатката ,тя ми каза да не бързам  да давам ХЛ.Но на третия ден започна да се  влошава .От днес  приема  ХЛ-во ,хремата е водниста ,кашлицата е  отхрачваща , очите му плачат. Въпроса ми е  ако е лечебна  криза значи ли ,че ще отшуми с приема  на  Хл-во,?Но ако е някакъв вирус понеже то не е  неговото конституционално дали ще му помогне.Дано се изразявам правилно . Благодаря!

# 565
Само хомеопатът ви може да прецени дали е криза, или е ново остро състояние. Щом детето е направило картина на определено лекарство, то му се дава. След това по преценка на хомеопата се връщате към конституционалното лечение.
Хомеопатът ви вероятно е чакал ясна картина, за да предпише лекарство за острото състояние и с право според мен. А и често кашлица и хрема минават сами. Когато стане ясно, че няма да минат сами, се предписва.
Когато една хрема протича леко, без промяна в навиците, поведението, изобщо състоянието на пациента, няма нужда от мерки. Когато имаме ясна промяна от обичайното състояние - температура, глад, жажда, модалности, емоционално състояние и човек не може да се справи сам, се подпомага с лекарството, чиято картина е изявил.

# 566
  • София - Варна - Бургас
Assamas, знам че милееш за пациентите си и не би им навредил. Но едно хомеопатично л-во, неправилно предписано може да усилва симптоми, да предизвиква нови и така да обърка картината, а и не бива да са предписва само върху физически симптоми, защото това е много несигурно. За цялостната картина са мн. важни и Ментални и модалности.
Така си е. Но хомеопата винаги ли открива точното лекарство ? Защото няма човек който да покрива цялата картина на едно лекарство.

Няма. Хомеопатията не се изчерпва само с даването на л-вото. Много, много важно е самото проследяване на случая, дори често това е по-трудната част от лечебния процес.

# 567

Няма. Хомеопатията не се изчерпва само с даването на л-вото. Много, много важно е самото проследяване на случая, дори често това е по-трудната част от лечебния процес.
  Да, много добре казано!  Simple Smile

# 568
Ако правилно се отговори на въпроса Защо, тоест кое е несъмнено болестното у човека, ще се открие и правилното лекарство. И не е лесно.
Хомеопатията е подобие, не еднаквост. Трима души могат да пият натрум муриатикум по различни причини, да са с една и съща рана, но с различна адаптация към раната. И единият може да е топлокръвен и тих, другия студенокръвен и гневен, третият да е с хронична хрема и т.н. Несъмнено болестното търсим. Проследяването наистина е по-трудната част и според мен.

# 569
Как нашите лекари не разбраха, че медицинското образование и няма значение колко дългият стаж не ги прави хомеопати и продължават да предписват хомеопатични лекарства. Никой със спукан апендицит не отива на стоматолог. А ако гинекологът започне да лекува зъби?... Същото е да отидеш за хомеопатично лечение при дентален лекар.
А съветите по хомеопатия на Мече си струват, радвам се, че прочетох благодарност.
Без солидни медицински познания няма как да разберете кога едно състояние се влошава до там, че да изисква медицинска намеса. Трудно ще Ви е да прокарате тънката граница между възможностите на хомеопатията и медицината. Това може да навреди на пациентите.
  Не знам дали осъзнавате каква отговорност поема лекаря при всяко лечение на пациент. Смазваща отговорност. Пример зъболекаря. Отговорност при всяка една анестезия. Опасности от алергични реакции, синкопни,колапсни състояния,инсулти,  инфаркти и какво ли още не. Знаете ли каква отговорност носи една инцизия в съединително - тъканните ложи ?Знаете ли,  че преди някаква манипулация  повече време отнема анамнезата и насочването на пациента за корекция на фоновата патология? Виждали ли сте човек с епилептичен припадък? Усетили ли сте отговорноста когато се борите с алергична реакция от бърз тип ?  За кръвоизливите да не говорим. Ето това е всеки ден  отговорноста която носи един зъболекар. Осмелявате ли се да помислите само за отговорността на един хирург или анестезиолог ?
 Само кажете имате ли си елементарна представа за тези отговорности?
За да се лекуват хора трябва да се носи отговорност. Затова казвам, че един хомеопат трябва  да е и лекар или да работи в постоянна колаборация с лекар. Другият вариянт е хомеопатичният университет да включва поне пет годишно изучаване на медицина. Бъдещото истинско лечебно изкуство трябва да е симбиоза между хомеопатия и медицина. В противен случай все повече ще страдат пациентите.

Общи условия

Активация на акаунт