КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 25

• 40 029
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Дари, само това не е достатъчно, за да смениш картина. Говорим за трайности. И кое е несъмнено болестното.

Доказване е когато се изявят симптоми на лекарството, непознати до този момент на човека или трайни по време на приема и... още куп неща. Правилно разсъждаваш.

# 721
Благодаря, Мече, напредвам явно! Бавно, но сигурно!   bouquet

# 722
Мече   bouquet благодаря!

# 723
Здравейте,

дъщеря ми е с тежка форма на атопична екзема.
От години практикуваме класическа хомеопатия,която овладява странични заболявания,но кожата е с минимални подобрения.

Бихте ли ми препочъчали хомеопат,който да има положителен опит с това заболяване?

Благодаря предварително! Simple Smile

# 724
Мече,   bouquet

# 725
Здравейте!
И аз се включвам с молба да ми препоръчате класически хомеопат и се надявам с негова помощ да намаля боледуванията на три годишната ми дъщеря.
Досега сме се лекували само с алопатия и с "безвредните" хомеопатични смесени препарати, но резултатът е, че всеки месец се разболява и на антибиотик.
От Велико Търново съм. 
Благодаря!

# 726
Здравейте,

дъщеря ми е с тежка форма на атопична екзема.
От години практикуваме класическа хомеопатия,която овладява странични заболявания,но кожата е с минимални подобрения.

Бихте ли ми препочъчали хомеопат,който да има положителен опит с това заболяване?

Благодаря предварително! Simple Smile

от кой град сте ?? аз мога да ви препоръчам др Маринова от Бургас , определено съм доволна от години сме с нея , но специално с дерматит лично не съм се сблъсквала , но моя приятелка имаше СЕРИОЗЕН проблем - атопичен дерматит на 6 месечното и детенце и бяха опитали какво ли не в продължение на месеци докато личицето на малкия се превърна в кървава рана ... което беше зверски плашещо и болезнено за едно толкова нежно и малко създание , но само за няма и месец тя овладя проблема и вече година малкия е ок , няма и следа от каквито и да било кожни проблеми Simple Smile УСПЕХ !!!

# 727
Искам да споделя опита си от хомеопатията , но и да попитам как контролирате децата си и как ги спирате да не ядат кафяв шоколад?! Сина ми е на 5 години (почти) и ходи на градина , където има още 25 деца в групичката и ... сещате се през ден рожденни дни или именни дни все някой за нещо черпи .... а нашите мами колкото и да ги молим (ние майките на деца които са на хомеопатия ) не вземат от дума и все има по нещо какаово (което е забранено да се консумира при лечение с хомеопатия) , а изобщо не искам да го спирам от градина заради подобно нещо , но пък и от друга страна здравето му е най - важно , никога не е боледувал , никога не е пил антибиотици или каквито и да било други медикаменти и т.н. всеки божи ден му повтарям че и да има почерпка има ли шоколад да не яде , но детенце е ...знам ли го какво прави там !

# 728
Niya+Chris=Manuel не е точно така със забраната за шоколада (кафето, ментата и т.н.) Има ограничение, но не и категорична забрана. Най-често (с изключение на конкретика при пациент и лекарство) приема на ХЛ и шоколада (кафе, мента и т.н.) и раздалечен във времето.

А да попитам тази др Маринова, която вие препоръчвате дали е дамата от този линк? Ако е така бих искала да ви обърна внимание на хранителните добавки, които тя описва, тъй като те не се връзват с класическата хомеопатия.

# 729
Niya+Chris=Manuel не е точно така със забраната за шоколада (кафето, ментата и т.н.) Има ограничение, но не и категорична забрана. Най-често (с изключение на конкретика при пациент и лекарство) приема на ХЛ и шоколада (кафе, мента и т.н.) и раздалечен във времето.

А да попитам тази др Маринова, която вие препоръчвате дали е дамата от този линк? Ако е така бих искала да ви обърна внимание на хранителните добавки, които тя описва, тъй като те не се връзват с класическата хомеопатия.

точно така , това е нашата лекарка
 нямам перфектни познания на тема хранителни добавки , аз съдя само и единствено от личния си опит , и най - вече факта че от както сме с нея нито аз нито детенце , сме пили лекарства, както споменах по горе сина ми е на 5 , мина през ясла , градина и т.н. и никога не се е докосвал до друго освен хомеопатията а да не говорим за антибиотици!
а както и вие знаете ,що се отнася до мнения за когото и каквото и да било, винаги има и позитивни и негативни такива , но хората са казали не питай старило питай патило Simple Smile

# 730
Никога не съм ограничавала повече от един ден шоколада при децата ми, първо защото деца, които приемат шоколад, са свикнали и при тях не действа като антидот (изключвам няколко лекарства, на които им е изрично забранено по време на лечение и разбира се почти всяко правило си има изключения), и второ и най-важно: децата ми не са непрекъснато на хомеопатично лечение, тъй като нямат сериозни проблеми, изискващи чест прием на лекарства. Макар че като гледам, дори дечицата с проблем не пият непрекъснато хом. л-ва.
Шоколадът е захар, сладкото е любовта и обичта.

# 731
ооо много сте права , абсурд е дете да се ограничи от сладкото , няма как да се случи , но се старая да не му давам кафяв шоколад а бял ... дори и когато не правим конкретно лечение , защото когато дойде време или се наложи такова , и преди това съм му дала кафяво шоколадче , после се сърди и ми казва - ее защо бе мамо един път ми даваш друг път не , е вземи решение - мога ли да ям кафяв шоколад или не мога ?! Grinning

# 732
Защо не се връзват? Могат ли да антидотират - нали забранени са кафе, мента, отчасти шоколад, силни подправки? Какво е обяснението?

# 733
Защото когато човек приема допълнителни хран.добавки в по-голямо количество от нормалното с храната, не се знае самият човек от какво се повлиява, от хран.добавка, или от лекарството. Същото и при прекаляването с чай.
Кафе, мента и прочие са забранени само и единствено от хомеопата, когато прецени пациента. Ментата е своеобразен анестетик, притъпява рецепторите, а знаем, че лекарството "навлиза" посредством рецепторите в устната кухина. В същото време е и със силна миризма, силните миризми също понякога могат да антидотират. В крайности не се изпада, просто кадърният хомеопат ще разбере почти от първа среща какво ви влошава и може да антидотира, какво не. Често нещата, които обичаме, ни влошават. Пияния - алкохола. Хипертоникът - кафето и т.н.

# 734
Niya+Chris=Manuel не мога да изразя мнение за лекарката, тъй като не я познавам. Само констатирах нещо във връзка с темата класическа хомеопатия. Ще се опитам да обясня защо не се връзват. Съгласно принципа на класическата хомеопатия човек се нуждае от едно течно лекарство в дадения момент. И когато вие получите това едно течно ХЛ, хомеопатът трябва да проследи как то е повлияло ва вашата жизнена сила и как възставонява вашето равновесие (ментално, емоционално и физическо). Когато към това лекарство се допълни още нещо (водорасли, супер храни или каквото там било) няма как да бъде ясна преценката кое и как е повлияло на вашето възстановяване.

Приемът на ХЛ става през устата, където има много нервни окончания. Може да бъде притъпена чувствителността при приема на ХЛ, в случай че около времето на приемане има някакви други дразнители там - заради това и преди и след приема не се приема нищо. Кафе, шоколад и т.н. освен, че могат да променят чувствителността, влияят и на ЖС (коефин, танин). Но, ако човек всеки ден пие по едно кафе или едно дете яде по парче шоколад, то неговото естествено състояние е да пие по едно кафе или да яде по парче шоколад. И когато му бъдат взети, то неговото вътрешно усещане е за недоволство, че нещо му е отнето и са му създадени ограничения. Това многократно сме коментирали във форума. И да - има известни ограничения, но не просто да не се приемат горните храни.

Ми, Мечка е писала по-бързо от мен. Но ще оставя моя пост без промяна.

Общи условия

Активация на акаунт