КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 25

• 40 030
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Хммм, тука малко се получава "параграф 22" ...От една страна казахме, че не трябва да се ограничаваме от нещата, които обичаме, да си слушаме тялото. От друга - нещата, които обичаме обикновено ни влошават...Пример: Много обичам кафе. Споделям с хомеопата, че самата мисъл, че трябва да го спра ме стресира и съм склонна да се откажа от хом.лечение само заради това. Той казва, че няма да го спирам, защото мисълта е по-силен антидот от самото кафе, трябва да се чувствам комфортно. От друга страна от кафето ме боли глава....
Какво следва да правим в този случай?

# 736
Поспаланка ма ти сама си го правиш тоя "параграф 22" - що се биеш с главата в стената, като от това те боли?

Не ти познавам случая, но и аз известно време си мислех, че от кафето ме боли глава. Но сега разсъждавам, че просто това е била някаква моя вътрешна реакция, която нещо е показала на хомеопата ... и така Simple Smile не е виновно кафето, нито чесъна, нито лютите чушки ....

# 737
Аз пък да ви се оплача - все забравям да кажа нещо съществено на хомеопатът си и се сещам чааак след сто години. Преди писах на лист важните неща , но после реших че няма смисъл ........ей такива ми ти работи.
А по въпросът със силните миризми - моят син постоянно си смърди на чесън само сутрин до обяд - не.

# 738
Niya+Chris=Manuel ,благодаря,но за София става въпрос Hug

Нашият хомеопат не препоръчва никакви хранителни добавки,соли ,есенции и др.
Само конституционното лекарство и ..спокойствие. Simple Smile

Толерантно ограничава шоколада. Simple Smile

# 739
Звучи добре

# 740
Това,което обаче ме тревожи,че не успява трайно да се справи с кожния проблем.Те,екемите са сезонни,ако мога така да ги нарека,т.е.особено активни са през зимата.Не търпят повлияване.

За разлика от епизодичните заболявания-с тях се справя перфектно.Но така или иначе те са един-два пъти годишно.

Затова си мисля.Възможно ли е един хомеопат/все пак е човек/да се изчерпва в един момент и да не е по силите му да се справи?Особено,когато става въпрос за едно по-сериозно състояние.

Иска ми се да опитаме друга консултация.

# 741
Възможно е разбира се Simple Smile. Хомеопатите са хора (поне вярвам в това) и е задължение на всеки човек-хомеопат като види, че не може да се справи, или да посочи причините (негативни поддържащи причини, които трябва да се отстранят), или да насочи към друг колега.

# 742
О,да нашият хомеопат е човек с главно "Ч".Затова и продължаваме визитации толкова години.

А,може и това да е причината.Продължителното време заедно да са дали един субективен поглед над общата картина.

Благодаря,Мечка Малинарка Hug

# 743
Може ли да ми кажете кое е това л-во Natr. Sil.?

# 744
Може ли да ми кажете кое е това л-во Natr. Sil.?
Вероятно Natrium silicicum.

# 745
Защото когато човек приема допълнителни хран.добавки в по-голямо количество от нормалното с храната, не се знае самият човек от какво се повлиява, от хран.добавка, или от лекарството.
Какво означава по-голямо количество от нормалното? При нас суперхраните са част от ежедневното меню. В смисъл, че ги консумираме постоянно, а хомеопатични лекарства - рядко и за кратко. Това означава ли, че не биха повлияли на лекарството или...?

# 746
Niya+Chris=Manuel не мога да изразя мнение за лекарката, тъй като не я познавам. Само констатирах нещо във връзка с темата класическа хомеопатия. Ще се опитам да обясня защо не се връзват. Съгласно принципа на класическата хомеопатия човек се нуждае от едно течно лекарство в дадения момент. И когато вие получите това едно течно ХЛ, хомеопатът трябва да проследи как то е повлияло ва вашата жизнена сила и как възставонява вашето равновесие (ментално, емоционално и физическо). Когато към това лекарство се допълни още нещо (водорасли, супер храни или каквото там било) няма как да бъде ясна преценката кое и как е повлияло на вашето възстановяване.

Приемът на ХЛ става през устата, където има много нервни окончания. Може да бъде притъпена чувствителността при приема на ХЛ, в случай че около времето на приемане има някакви други дразнители там - заради това и преди и след приема не се приема нищо. Кафе, шоколад и т.н. освен, че могат да променят чувствителността, влияят и на ЖС (коефин, танин). Но, ако човек всеки ден пие по едно кафе или едно дете яде по парче шоколад, то неговото естествено състояние е да пие по едно кафе или да яде по парче шоколад. И когато му бъдат взети, то неговото вътрешно усещане е за недоволство, че нещо му е отнето и са му създадени ограничения. Това многократно сме коментирали във форума. И да - има известни ограничения, но не просто да не се приемат горните храни.

Ми, Мечка е писала по-бързо от мен. Но ще оставя моя пост без промяна.

Прави сте , при нас до сега не се е случвало да се застъпват 2 лекарства , може би и за това ефекта е така положителен , предполагам поне !
единственото нещо от аква сорс което посмях да давам (и то не в период в който детето или аз сме били на друг вид хомеопатичен медикамент) е била коластрата , защото аз имах доста сериозни възпаления на каналите и не успях да кърмя и ден дори , та сметнах за добре да ползвам коластрата в периодите в които както казах не сме били на друго ... е не мога да кажа дали е имало или нямало ефект ,защото детето ми беше здраво и преди коластрата , и продължи да бъде здраво и след нея - така ,че знам ли ?!
Някои много хвалят тези аква сорс , но аз лично не мога да изразя мнение нито против нито за , но единственото нещо за което съм много добре настроена (извън хомеопатията ) това е био гаята!
Малкия ми е страаааааааааааааааааашно , ама страааашно злояд , и ако яде , ще е нещо сухо , и както сами се досещате .. притеснявах се за стомахчето , не се изхождаше често и т.н. дъха в устата му се промени и много се притесних , та докторката ми препоръча био гаята и сега от както я давам (отново да спомена че не сме да друг медикамент от хомеопатията на този етап ) детето няма проблем с изхождането както и с ацетоновия дъх в устата !
НО СИ ОСТАНА ВСЕ ТАКА ЗЛОЯД - ТОВА МАЙ НЕ СЕ ЛЕКУВА С НИЩО  Laughing Laughing Laughing

# 747
fata_morgana значи вашето естествено състояние е с консумация на такива храни. Коментирахме, когато началото на приема съвпада с ХЛ. Тогава няма как хомеопатът да направи преценка кое е повлияло - храните или ХЛ.

Niya+Chris=Manuel решенията са си ваши. Аз мисля (но само расъждавам), редовността на стомаха и лошият дъх могат да се повлияят от правилно ХЛ.

Никой не видях да отрича тук тези супер храни. Най-малко трябва да се познават, за да бъдат обсъждани. Коментарът е за друго.

# 748
Благодаря   bouquet

# 749
Да дам  малък пример точно за запека.Моята дъщеря си беше така повече от година-две,а в бебешкия период беше или запечена или с разстройство.Постоянно си беше на разхлабващи храни и биогая.След като започнахме с хомеопатията сме работили в посока на някои поведенчески проблеми и няколко остри състояния.След една такава криза с болка в ухото и и последвало хом.лекарство получи разстройство еднократно.След този случай вече година по-късно тя повече запек не е имала .

Общи условия

Активация на акаунт