КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 25

• 40 156
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Assamas, ако имаш възможност прочети си отново първите лекции, на които си присъствал!

При всички положения, за да бъдеш лечител трябва да носиш отговорно отговорност за пациента. Дали ще си билкар, масажист, ще се занимаваш с акупунктура, аюрведа, алопатия или хомеопатия. Първото е отговорността. След знанията, разбира се.

Ще ти дам няколко прости примера за "адекватната" лекарска реакция и ще те помоля да ми обясниш, къде точно аз не съм разбрала тяхната поета отговорност.
1. Рязка висока температура с треска (дори и завит), разширени зеници и високата Т води до гърч. Лекарят от бърза помощ не знае в кое отделение да закара пациента (тук ме накара да прочета рано, рано Беладоната и да съм м двуомение дали, ако я имах под ръка в комбинация с хомеопат или знания, нямаше да е подходяща)
2. жена се оплаква от болки, които определя като гинекологични. Посещава съответното лице с мезицинско образования - миняма ви нищо, ми няма ви нищо (няколко месеца), препратена на хирург - по спешност отворена операция за премахване на възпален апандисит. Болките продължават - след два месеца се налага втора операция за премахване на възпалена и сраствала фалопиева тръба.
3. жена се оплаква от ПМС, предписани противозачатъчни за няколко месеца, няма подобрение, преглед, открива се миола - ами ще я следим и така я следят няколко години докато се стига до операция.

Обясни ми моля къде в посочените примери точно е адекватната реакция на лекарите? Защото аз не я виждам.

# 571
В хомеопатичните университети СЕ учи медицина. Но в нашите медицински университети НЕ се учи хомеопатия.
Мнооого ви е голяма отговорността, виждам, след като не ви идва наум какъв кръвоизлив можете да причините с една "незначителна" China.

# 572
ВНабрах аз по въпросите за отговорността. Възмутително професионално високомерие е един лекар да си мисли, че само той разбира какво става в тялото на пациента. Хомеопатът би трябвало да разбира по-добре това, защото е учил как органите и системите функционират съвместно. А не да седне някоя пациентка на стоматологичния стол и да й дадем „ей това хомеопатично, щото то няма да ти навреди”.  Ми като не може да лекува и не може да навреди, защо й го даваш? Явно защото стоматологията не може да се справи и има нужда от помощ. И когато пациентката получи маточен кръвоизлив: „А-а-а-а, не знам, аз само в устата й бърках, нямам нищо общо”.  И ако си отиде жената от кръвозагуба, няма виновни. Защото „великият” доктор така и не е рабрал, че човекът е едно цяло и зъбите му не функционират отделно от всичко.
Но продължава този, който смята , че най-добре знае какво да прави с човека да му дава „ей това хомеопатично, то няма да ти навреди” преди раждане. И се повтаря същят сценарий.
Безотговорно е да се предписват хомеопатични лекарства, без да си хомеопат. Както би било безотговорно да си направя автосервиз и да поправям коли, защото мога да убия някого.
Вие имате ли си представа каква отговорност е да направиш хомеопатично предписание и за колко много неща трябва да помислите преди това, да не говорим колко много е трябвало да учите преди да си позволите. Защото можете да направите непоправими неща.

Последна редакция: сб, 02 фев 2013, 13:21 от само за малко

# 573
Само за малко  , аз мисля като теб , само дето ме е яд че не се сетих за този вид лечение по време на бременност , а едва после когато се появиха всичките тези неприятни последици , които жънем заедно с детето. Пих антибиотици защото много ме боляха ушите и почти оглушах ,когато бях бременна , защото  ми ги е предписал не месар или козметик а ЛЕКАР . Нима не разбра този лекар , че тези уши не ги закачам на стената като се прибера у дома а си седят на главата ми, а тя е част от МЕН. Родих преждевременно , а заради антибиотиците синът ми изкара тежка жълтеница 8 дни във кувиоз на кислородна палатка и на облъчване. Почти не ядеше , нямаше сили даже да реве. После беше свикнал на шише и неискаше на суче , а по- добро от кърмата има ли ? Имунитет не се добива от адаптираните млека ......, рефлукс ......и антибиотици заради гълрото , антибиотици заради бронхиолити , бронхити и на финалът - астмаааааа и едно безкрайно потене като чели  вадя детето си от басейн.. Ето до къде води едно ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ в далечното бременно ми минало време. Самият факт , че лекарите се делят на Генеколози , Зъболекари , Пулмолози , Гастроентеролози. На никой половата му система не е извън тялото , нито белият му дроб , нито стомахът му - всичко е свързано .Нооо лекарите не го разбраха това , ава как да го разбират като на това ги учат.
Да не пълня темата със неща , които го знаят пишещите и четящите тук.
Извинете ме  Rolling Eyes
Продължавам със плановете си за обир на банка  Money Wink

# 574
Благодаря за отговора.А дали може да  му  намажа  гръбчето  с  мед ? Прочетох  ,че  облекчава кашлицата. Детето е на 2 години

# 575
  • Пловдив
Благодаря за отговора.А дали може да  му  намажа  гръбчето  с  мед ? Прочетох  ,че  облекчава кашлицата. Детето е на 2 години

Рискуваш да се обрине от меда,ако е алергичен или с по-чувствителна кожа.Ако все пак решиш да го мажеш,преди да нанесеш меда се маже слой мас,за да не изгори кожата.Така директно мед си е опасно!

Клемче,така и не разбрахме що ти са толкова пари Rolling Eyes Grinning Сподели,де...а пък можем и да си направим тийм,а Crazy Laughing

# 576
Вече и аз се чудя за тая банка дето Клемче иска са я обира .....

# 577
Вие имате ли си представа каква отговорност е да направиш хомеопатично предписание и за колко много неща трябва да помислите преди това, да не говорим колко много е трябвало да учите преди да си позволите. Защото можете да направите непоправими неща.

И каква отговорност носите вие? Пред кого, след като в България имат право да практикуват хомеопатия само хора с ВИСШЕ медицинско образование?
  Може би искате да ви цитирам закона, защото в този закон няма място за тълкуване или и това не сте разбрали?
  Не искам да се превръщам в Персона/познат потребител/, но отивате прекалено далече, че даже се самозабравяте.

В хомеопатичните университети СЕ учи медицина. Но в нашите медицински университети НЕ се учи хомеопатия.
 В хомеопатичните университети може да се изучава медицина, но в дипломата им не пише - ЛЕКАР/магистър по медицина/, което съм сигурна, че вие не притежавате. А щом не притежавате, си измивате ръцете със същите тези доктори, които наричате безотговрни.

# 578
spiritum, като за човек който се интересува какво има след смъртта реагирате много странно.
На това ниво на интереси би трябвало вече да знаете, че на човек му се случва точно това, което трябва да му се случи. И ако то е да попадне на отговорен и разбиращ хомеопат, който да възстанови "болното до здраво", то той ще стигне до него. Пък ако има още да си учи уроци от съответното болно, то колкото и специалисти с каквито и да е дипломи да обиколи, ще продължи да съжетлства с болното.
И всъщност не съм права като казвам, че би трябвало да знаете. Ако още не сте научили това, то явно не е момента за вас сега.

# 579
DarinaK, кое е странно и защо да е странно?
Странно е, че тук, в тази тема има хора които залитат в крайности.
Отговорен хомеопат и как ще докажете тази негова отговорност?
Аз мога да осъдя лекар, който не е поставил правилна диагноза, който не е провел съответстващото лечение на моето заболяване. Чудно ми вие как ще осъдите  или потърсите и минимална отговорност на  само за малко или мечка малинарка/ако това са имена. Забележете, че дори и имената им не стоят на профилите. Съответните лица дори нямат професионално квалификационна степен магистър по направленията - медицина или дентална медицина.
Ако имат тази степен да го декларират! В противен случай потребители/които уж имат някакво интелектуално ниво/ рискуват да бъдат "лекувани" от хора чието медицинско познание се свежда до равнището на средното общообразователно училище.

# 580
Дайте примери за осъдени лекари Simple Smile щото аз не се сещам в нашата история да има такива. Както и не виждам крайности в темата. Дори и хомеопатите, които често са в противоречие този път бяха абсолютно единодушни.

А Мечка Малинарка и Само за малко знам кои са, знам техните им имена и достатъчно съм разговаряла с тях, за да знам кои са Simple Smile това абсолютно не е довод за каквото и да било.
И като посещавах преди това некласически хомеопат, който беше медик-генетик как да го осъдя, че ми е давал гранулки в комбинация по няколко вида на ден - между които Лахезис, Меркуриус и още не сещам какви. И как ще осъдите джи-пито си, което ви съветва да пиете осцилококцинум профилактично за грип?  (ако не разбирате защо съм подчертала, просто нямаме никаква база за какъвто и да е разговор)
За да бъде осъден един медик, знаете ли какво трябва да се случи? Да има експертиза от други медици за допусната лекарска грешка. За колко такива сте чували?

# 581
Дядо ми почина от спукана жлъчка по погрешка по време на сондиране . Няма осъден .....а и да има - дядо ми го няма.
Не казвам , че няма безотговорни лекари , но има мнооого некадърни .

# 582
А Мечка Малинарка и Само за малко знам кои са, знам техните им имена и достатъчно съм разговаряла с тях, за да знам кои са Simple Smile това абсолютно не е довод за каквото и да било.

Трябва ли да ръкопляскам, че ги познаваш лично или не си разбрала за какво говоря/пиша/?
    Да взема да се повторя още веднъж! Лица, които нямат диплома за магистърска степен по медицина не са Лекари, нито  Хомеопати, което означава, че ти дори и при билкарки не ходиш, а явни самозванки!
   Да напиша ли алинеите от наказателния кодекс по който подобни лица подлежат на санкциониране и съдебна отговорност?
   Въпросните личности си позволяват да "лекуват" дистанционно, набират си пациенти и "лекуват" незаконно извън всякаква регистрация във районния център по здравеопазване/РЦЗ/, регистрация по Булстат и НАП. Всичко това, защото не притежават образователно квалификационна степен по специалността, която им позволява да практикуват хомеопатия.
Нещо повече, те си позволяват да критикуват лекарите, които единствени имат право да практикуват хомеопатия.

За да бъде осъден един медик, знаете ли какво трябва да се случи? Да има експертиза от други медици за допусната лекарска грешка. За колко такива сте чували?
  Каквото и да се случи, този медик носи персоналната отговорност за  пациента. Факт!
   И да, има осъдени медици, не един и двама.

Дядо ми почина от спукана жлъчка по погрешка по време на сондиране . Няма осъден .....а и да има - дядо ми го няма.
Не казвам , че няма безотговорни лекари , но има мнооого некадърни .

Да си поговорим тогава за некадърните хомеопати, които не са никак малко.
  Ако направя статистика ще се окаже, че некадърните са точно тези, които нямат медицинско образование. Познайте защо? Защото не знаят какво лекуват!

# 583
Да си поговорим тогава за некадърните хомеопати, които не са никак малко.
  Ако направя статистика ще се окаже, че некадърните са точно тези, които нямат медицинско образование. Познайте защо? Защото не знаят какво лекуват!
Ми лекарите при които ходих са с медицинско образование и не знаеха какво да лекуват ...

# 584
spiritum, разбрах Simple Smile нямаме основа за разговор.

А по дълго, ако е нужно - не съм останала с впечатление който и да е да си набира тук каквито и да е пациенти. Ако някой е започнал да се лекува при някой от посочените от вас лица то е станало на напълно доброволен принцип. Предполагам същото се отнася и при Александър. Поне аз не вижда тук никакви пушки и никакви принуди. Освен това никой никого не е спрял да посети и друг лекар, който е дипломиран. Това също многократно е дискутирано в темата.
И не, не е факт нищо за наказателната отговорност на лекарите, защото така и не дадохте пример с осъден такъв.

А това:
Абсолютно не е вярно и дадох пример със себе си.

Вие просто не разбирате същността на хомеопатията. И никой, никого не кара на сила да избере този подход към собственото си здраве.

Общи условия

Активация на акаунт