Пости 2013

• 82 961
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
BiankaD, ужасно ми се е прияло нещо сладичко...

В твоя блог видях рецепта за бърз щрудел с ябълка и се чудя, дали не мога да го направя с тиква? Дали ще се получи добре? newsm78

Имам нужните продукти и е въпрос на минути да се захвана за работа Laughing.

# 121
Не съм пробвала, но ми се струва, че няма да се получи. Ябълките са много сочни и всъщност те овлажняват сухата смес.А също и овкусяват с киселичкия си вкус.
Не знам дали ще ти допадне, но можеш да опечеш тиквата и да си направиш трюфелите с тиква, тахан и орехи. Ако имаш тахан.Или само печена тиква и после да полееш с малко мед и орехи и да си хапнеш.

# 122
В крайна сметка реших да направя варианта с ябълки.
Имам малко поизостанали - не са киселички, но пък са много ароматни, от сорта "Фуджи", затова очаквам хубав резултат. Всъщност за по-кисел ефект, мога да прибавя към ябълките малко лимонов сок. Laughing Ще експериментирам и ще докладвам.

А трюфелчетата ще ги опитам също, но друг път Wink.
Подозирам, че ще се окажа голям фен на твоите рецепти. hahaha

# 123
Ще се радвам.. Hug
Аз също слагам лимонов сок, като ги обърквам, ако ябълките ми не са кисели.
Аз пък сложих тиква да се пече и ометох няколко лъжици тахан с мед... Embarassed

# 124
Цитат
katelinka, аз го купих от един био-магазин в Добрич. Има един телефон, който са написали на етикета. Пиша го:0879 367 044 фирма "Смарт Капитал"ЕООД
Някой да не помисли, че им правя реклама, доста "златничък" ми се видя, но става и за козметични цели, всъщност наистина прави кожата мека и много приятно и фино ухае на кокос.И няма нищо общо с други "кокосови" продукти, които съм ползвала..
Порових малко в нета- ето го:http://www.bioslunceluna.com/shop/super-foods-dobavki/kokosovo-maslo-studenopresovano-dragon-superfoods-bio-300ml.html
Благодаря за информацията, просто до сега не съм ползвала такова нещо и си нямах и на идея къде ги има тези неща.   bouquet
А иначе за подслаждане и аз току-що ометох 2 лъжици тахан с мед.

# 125
  • The point of no return
BiankaD  кексчетата изглеждат страшно вкусни  Peace Ще ги пробвам на всяка цена!

Тези дни смятам да правя веган сладолед от банани,  дано да стане сполучлив  Praynig

# 126
Roya,благодаря!  bouquet
Ще ми е интересно как го правиш.
Аз предварително замразявам бананите, нарязани на по-едри парчета.Слагам после в блендера и с малко мед ги блендирам. Забелязах, че с меда се хомогенизира сместа и може да се загребе на топка с подходящата лъжица-за сладолед.

# 127
  • София
BiankaD, тази салатка изглежда разкошно! Почти усетих вкуса й. Виждам, че в нея има айсберг, орехи, червена боровинка, стафиди, черен сусам... Ох, ако има и дресинг, моля дай рецептата! Ще се прави, то е ясно. Laughing

# 128
 Grinning ..има и червен грейпфурт. Тъй като почиствам от ципичките грейпфурта над салатата, откъм киселинност е подправена с това.Понякога добавям само зехтин или някакво орехово или сусамово студено пресовано масло. А понякога разбивам сока от плода или лимон, с тези масла или зехтин и малко горчица и мед. Или пък поръсвам редуцирано балсамико...според настроението. Виж тази салатка, тя е малко по-богата :Салата с айсберг, спанак, глухарче, рукола, авокадо, грейпфурт, помело и нигела -черен сусам

Да ти е сладко!

# 129
# 130
BiankaD супер вкусно изглеждат Simple Smile

# 131
# 132
Привет! Аз съм мома англичанка и нямам за кого да готвя тази седмица Laughing.
Утре ще карам на сандвичи с риба тон в невероятната и изумителна комбинация със салата от стъргана ряпа и морков Mr. Green.
Мисля всеки кулинар ще оцени перфекният избор на продукти, който съм си спретнала Laughing.

# 133
Привет! Аз съм мома англичанка и нямам за кого да готвя тази седмица Laughing.
Утре ще карам на сандвичи с риба тон в невероятната и изумителна комбинация със салата от стъргана ряпа и морков Mr. Green.
Мисля всеки кулинар ще оцени перфекният избор на продукти, който съм си спретнала Laughing.
Peace Ще открадна идеята ! Допада ми много.

# 134
За днес съм замислила обикновена спаначена супа.
С наближаване на пролетта ми се засилва желанието да хапвам зеленийки, не знам как е с вас.
И тъй като не е постен ден, ще добавя към менюто си и други непостни вкусотийки Laughing.

BiankaD продължава да ни засрамя с вкусни и красиви неща Hug
Приготвих бърз щрудел с ябълка по нейна рецепта - получи се много вкусно, макар и не чак толкова красиво и ефектно. Ще продължавам да се трудя над тази рецепта. Бях опитвала подобен сладкиш преди време, но стоеше някак по-пухкав и ефирен. И имаше добавена към ябълката настъргана дюля - невероятен аромат.

BiankaD , много обичам мъфини. Би ли споделила и други рецепти за солени мъфини. Ще ми бъде интересно да ги пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт