Тенерифе - идеи?

• 71 045
  • 404
  •   1
Отговори
# 375
Има, но е тегаво и много бавно, ако не е до или между най-основните градове.
Кола под наем е най-доброто, а и там колите са евтини, няма тънки схеми с блокажи на хиляди евро и други схеми, за които да се трепери.

# 376
Здравейте! В края на март ще бъдем за 2 нощувки в Санта Круз преди да се качим на кораб. С мъжа ми решихме, че ще е по-удачно да наемем кола под наем, за да обиколим възможно най-много за краткото време, което ще имаме.
Чета, че пишете за цени от сорта на 20Е на ден без удържане на депозити и т.н. Уж търся, търся, гледам различни фирми онлайн, но такова нещо не намирам аз. Намирам цени от 50Е на горе на ден и депозити по 700-900Е. Явно не търся където трябва. Бихте ли ме насочили?
Благодаря!

# 377
Здравейте! В края на март ще бъдем за 2 нощувки в Санта Круз преди да се качим на кораб. С мъжа ми решихме, че ще е по-удачно да наемем кола под наем, за да обиколим възможно най-много за краткото време, което ще имаме.
Чета, че пишете за цени от сорта на 20Е на ден без удържане на депозити и т.н. Уж търся, търся, гледам различни фирми онлайн, но такова нещо не намирам аз. Намирам цени от 50Е на горе на ден и депозити по 700-900Е. Явно не търся където трябва. Бихте ли ме насочили?
Благодаря!
Ние взехме от CICAR  от южното летище, без депозит, за седмица 140 евро. Беше миналата пролет.

# 378
Никъде няма за 1-2 дни такива цени. Евтини цени са за 7-9 дни. Иначе всички локални фирми за без депозит
cicar, cabreramedina, autoreisen, autopluscar

# 379
  • Русе
Имам въпрос, тъй като нямам никакъв опит с покупка на самолетни билети. Търся самолетни билети от Букурещ до Тенерифе без прекачване. Гледам период от средата на юли до средата на септември /ученическата ваканция/. Цените са близо 1000 евро на човек двупосочен билет, което ми е супер висока цена. В същото време цените за м. февруари и март са в интервал 150-250 евро на човек, тоест 4 пъти по-ниски цени.
Въпросът ми е защо е така, защото по принцип лятото цените са много по-високи или още е рано да купувам билети юли-септември и има доста голяма вероятност да паднат цените?

# 380
  • До морето
1000 евро е много на човек, дори и в топ сезон. А и като цяло сега е рано да търсите за август. Оптимални цените на Уиз обикновено са около 2 месеца преди пътуването. Аз бих изчакала.

Да питам и аз - четох по-назад, че юни не става за плаж и море. А за басейн и събиране на тен? По принцип точно юни бях предвидила за Тенерифе, толкова ли е зле тогава?

# 381

Да питам и аз - четох по-назад, че юни не става за плаж и море. А за басейн и събиране на тен? По принцип точно юни бях предвидила за Тенерифе, толкова ли е зле тогава?
Бяхме преди две години на острова около 24 май. Беше доста топло, на обяд горещо, слънцето много силно пече. Водата беше леко хладна за мен, но местни, англичани, скандинавци - се къпаха с децата. Единственото на Playa de las Teresitas беше добре водата, но той е заграден с големи камъни и може би заради това успява да се стопли.

# 382
  • До морето

Бяхме преди две години на острова около 24 май. Беше доста топло, на обяд горещо, слънцето много силно пече. Водата беше леко хладна за мен, но местни, англичани, скандинавци - се къпаха с децата. Единственото на Playa de las Teresitas беше добре водата, но той е заграден с големи камъни и може би заради това успява да се стопли.

Много благодаря.

# 383
  • Русе

Морето от северната страна и през лятото не ставаше за плуване - много камъни на почти всеки плаж.
Препоръчвам ви   Лаго Мартианес в Пуерто де ла Крус, който е с морска вода и представлява комплекс от няколко свързани басейна и е много приятно.
Ние бяхме в началото на юли и от южната страна плажовете бяха ок.

# 384
Имам въпрос, тъй като нямам никакъв опит с покупка на самолетни билети. Търся самолетни билети от Букурещ до Тенерифе без прекачване. Гледам период от средата на юли до средата на септември /ученическата ваканция/. Цените са близо 1000 евро на човек двупосочен билет, което ми е супер висока цена. В същото време цените за м. февруари и март са в интервал 150-250 евро на човек, тоест 4 пъти по-ниски цени.
Въпросът ми е защо е така, защото по принцип лятото цените са много по-високи или още е рано да купувам билети юли-септември и има доста голяма вероятност да паднат цените?
Без прекачване от Букурещ е само Уиз.
Февруари март са по 200€ без багаж, лятото има за по минимум 500€ без багаж, 1000€ са максимумите.
Под 400-500€ директен лятото няма да намериш, нито сега, нито след време.
Юли и август, нова година и велик ден са най-скъпите билети за навсякъде.
Вариант е купуваш сега на тези цени, по-малко няма да са или търсиш с прекачване и евентуални промени и рискове или на един билет.

Водата юни не е много топла, конкретно 20-21 градуса.
Най-топла вода 24-25 е края на август до края на септември, октомври е 23-24 или пак е топла спрямо юни.

# 385
  • SF
Имайте предвид, че това е дълъг полет и цените на билетите няма как да са като за час-час и половина полет.
Целогодишно става за събиране на тен, но, естествено, лятото най-става. Северната част на острова винаги е покрита с облаци, но тя е по-красива, с по-интересна и богата растителност, повечето забележителности са там. Южната част е топличка, извън лятото с не много топли води, но все пак ставащи за плаж, но пък там сте малко като в пустинята - каменисто, песъчливо, голо. Иначе купон като на Слънчев бряг и същият сорт туристи. Ако искате да харесате истински острова, отидете на север, въпреки облаците.
Столицата Санта Крус е много уютна и красива.

# 386
  • у нас
Туристически агенции пускат програми юли и август с директен полет?! Има ли от Бг директни полети до Тенерифе?

# 387
  • Пловдив
Аз купих билети с 1 прикачване с Раян до Малага и оттам с Вуелинг до Тенерифе - общо 200евро от 1-6 март за да хванем Карнавала в Санта Круз. Кажете нещо за този карнавал . На 4 ти пише че е големия парад. Нещо да интересно да не пропуснем около този карнавал?

# 388
Туристически агенции пускат програми юли и август с директен полет?! Има ли от Бг директни полети до Тенерифе?

Има чартъри.

# 389
  • Melmak

Директни полети няма, но пускат чартъри.

Общи условия

Активация на акаунт