90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 206

• 29 999
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Имам един въпрос ,уж чета ама нещо не разбирам ooooh!
В плодовия на едно хранене могат ли да се смесват плодовете или правилото е същото като останалите дни newsm78
И при мен е мъгла за водата,нали трябва да се пие много вода как така след 20ч.без вода Rolling Eyes,незнам аз съм като жаба пия най-малко по 2л.на ден ,то и ако водата намаля тогава вече съм припаткала Mr. Green

# 211
  • София
Абе каква е тази вечеря в 16.30, това не е нормално. Нали в 21 часа ще озверееш от глад и вероятността да нарушиш режима е много по-голяма, отколкото ако си вечеряш в 19.30.

Ами.. всеки сам си преценява. Аз в 17.30 обикновено съм приключила с вечерята, а си лягам често след полунощ. Въпрос на мотивация е.

Въпрос на мотивация и въпрос на навик. Когато човек свикне да се храни в определени часове, след това не чувства глад, защото организмът свиква.
Нарушаването на режима е въпрос на липса на воля. Никой не е умрял от глад, защото е вечерял в 17 ч.

# 212
  • София-Младост
В плодовия на едно хранене могат ли да се смесват плодовете или правилото е същото като останалите дни newsm78
И при мен е мъгла за водата,нали трябва да се пие много вода как така след 20ч.без вода Rolling Eyes,незнам аз съм като жаба пия най-малко по 2л.на ден ,то и ако водата намаля тогава вече съм припаткала Mr. Green
В плодов- закуската- плодовете са от един вид, следващите може да са смесени...макар че вчера в някакъв сайт попаднах на обратното.

# 213
Благодаря, Ала-Бала и аз четох различни мнения за този ден но ще се предържам към правилото.
Аз от предния режим съм си свикнала 18-18.30ч. да ми е последното хранене ,а тръгнем ли с мисълта за нарушаване на режима по-добре да не го започваме(лично мнение)

# 214
Може ли да попитам какви подправки са позволени и забранени? Зехтин вместо олио, за оцета - ябълков, балсамико (оказа се че имам и такъв Simple Smile ) или лимон? Хубавото при мен, е че не обичам мн сол, така че това ще е в + при мен  Sunglasses

В тази диета е разрешено всичко , освен  алкохол и безалкохолни напитки и отровни хранителни добавки и трансмазнини  !

Някой неща са препоръчани да не се правят, но не са забранени !

Както и някой продукти са  препоръчани да се употребяват в предимство пред други , но и другите не са забранене !

Всеки сам да избира ! Grinning

А подправки и семена  са даже много желателни и непрекъснато се напомня да се използват - те са много  богати на минерали , соли , витамини и някой от тях способстват обслабването , като канела и чили !
Освен това и по-вкусно е с тях !

Зелени и сушени - копър , магданоз, девисил , чубрица, джоджен, чили ,червен пипер, дафинов лист ,джинджифил и т.н
Семена- ленено, мково, сусам, кимион, ким , пипер, кардамон, анасон , индийско орехче и т.н.
за сладкишите - канела, карамфил , ванилия и др.

Кои са продуктите, съдържащи най-много калций ?

Растителният свят, бие в пъти животинския !

Скрит текст:
  Кои са продуктите, съдържащи най-много калций ?

Растителният свят, бие в пъти животинския !

КАЛЦИЙ В МИЛИГРАМИ на 100 ГРАМА ПРОДУКТ

Горчица, листа 103.00
 Китайско зеле 105.00
 Нахут 105.00
 Шамфъстък 107.00
 Сушени домати 110,00
 Краве мляко 113.00
 Лешник 114.00
 Джинжифил корен 116.00
 Слънчоглед 116.00
 Сметана 116.00
 Листа от цвекло 117.00
 Кисело мляко 121.00
 Жълтък 129.00
 Олющен сусам 131.00
 Козе мляко 134.00
 Магданоз 138.00
 Листа от зеле 145.00
 Магданоз 154.00
 смокини 162.00
 Чесънът 181.00
 Глухарче листа187.00
 Ряпа листа 190.00
 Копър 208.00
 Мента 243.00
 Бадеми 248.00
 Лен 255.00
 Чили на прах 278,00
 Козе сирене 298.00
 Розмарин 317.00
 Мащерка 405.00
 Мак, семена накиснати 747.76
 Горчица, листа сушени 927,00
 Кимион 931.00
 Неолющен (черен) сусам 975.00
 Смляна канела 1228.00
 Maк, семена 1438.00
 Магданоз, сушен 1468.00
 Копър семена 1516.00
 Копър, листа сушени 1784.00
 Мащерка, листа сушени 1890.00
 Босилек, листа сушени 2113.00

Прикачени файлове:

# 215
Здравейте и от мен,вече съм -1.5кг
Днес
з-нищо
о 3 кюфтенца и 1домат
в-мисля да е салата

# 216
Днес ми е 6-ти ден Варива:
 з: кафе + фреш портокал
за обяд и вечеря : ще пълня чушки с ориз и салата от варени картофки с праз.

# 217
Здравейте и от мен,вече съм -1.5кг
Днес
з-нищо
о 3 кюфтенца и 1домат
в-мисля да е салата
Добре е да прибавих белтък към вечерята, защото липсва ( предложение месце или риба към салатката ти )

# 218
В плодов- закуската- плодовете са от един вид, следващите може да са смесени...макар че вчера в някакъв сайт попаднах на обратното.

Смесват се и то много  след 12:00, букет от смесени печени плодове  и подправки и компоти и плодови сокови омешани вътре ! Grinning

Не смесвайте обаче плодове и зеленчуци !
Не смесвайте кисели със сладки плодове !
Полукиселите може да смесвате и с кисели и със сладки( ябълката е полукисел плод, освен много киселите сортове !)
Ядки яжте само на самостоятелно хранене или в краен случай само с кисли плодове !

ТАБЛИЦА ЗА ПРАВИЛНОТО СЪЧЕТАВАНЕ НА ХРАНИТЕ В РАЗДЕЛНОТО ХРАНЕНЕ

Скрит текст:

Линк към таблицата  :

http://www.beinsadouno.com/images/board/food_table.jpg

Не забрявайте да прочетете и поясненията под таблицата !

Стратегия №3 на „90-дневната диета” -

РАЗДЕЛНОТО ХРАНЕНЕ

Скрит текст:

Според Др. Шелтън, който е основоположника на съвременното разделно хранене :

Плодовете се ядат винаги отделно , на така налреченото " Плодово хранене", най-добре сутрин за закуска !
Плодове не се комбинират с въглехидрати, плодове не се комбинират с белтъчини и не се комбинират със зеленчуци с изключение на марулки и салатки !

След плодово хранене са достатъчни да минат 30 мин, до следващото хранене !

Кисели и сладки плодове не се смесват на едно хранене !

Сладките плодове - могат да се смесват помежду си !

Киселите плодове - могат да се смесват помежду си !

Полукиселите (виж табличката кои са !) могат да се смесват помежду си и да се смесват и със сладките и със киселите плодове по-отделно !

Цитрусите обаче е най-добре да се смесват само помежду си !

Пъпеш и диня се ядат на самостоятелно хранене, не се комбинират с нищо !

Белтъчните ядки - такива са всичките ядки (безнешестените ( въглехидратни ядки - кестен, жълъд , кокос и др.) , могат да се комбинират само с киселите плодове - това са, всички цитруси - нар, ананас, лимон, портокал, мандарина, грийпфрут и др., кисели ябълки, кисело грозде, домат, ягоди, вишни !

Със сладките плодове е лошо да се консумират, всякакъв вид ядки и белтъчни и нишестени (колкото и да е вкусна, тази комбинация ) . Към сладките плодове, спадат и всички сушени плодове !

Нишестените ядки - кокос, кестен и др се комбинират само с въглехидрати !

Домата е кисел плод, лишен от плодовата си захар и да се третира , като такъв  , а не като зеленчук ! Обаче, единствената подходяща комбинация на плода авокадо , който е един, много богат на белтък и разтителни мазнини плод е с плода домат ! Тоест, прочутото, мексиканско гуакамоли е правилна комбинация !  Допустима комбинация на домат е с прясно саламурено сирене или с извара , но не със мляко , яйца, риба и месо , може да се комбинира и с бобовите белтъчини - боб, соя, леща , грах , нахут и т.н., с белтъчните ядки и със семената , маслини и авокадо!

Белтъците са комбинират само с листни зеленчуци !
Един вид белтък никога не се смесва с друг вид белтък на едно хранене !

Белтъчини са : месо, риба, мляко, млечни продукти, яйца, белтъчните ядки ( това са всички ядки без нишестените кестен, жълъд кокос и др.), Всички бобови - соя, зрял боб, зрял грах, леща, фъстъци, нахут и плодовете на авокадото и на маслиновато дърво - маслините !

Месо - яйца, месо- риба, месо- мляко, месо - млечни продукти, месо- ядки, месо- бобови, месо маслини, месо-авокадо, риба-яйца , риба-мляко и млечни, риба-ядки,риба-бобови, риба-авокадо,риба- маслини, мляко -яйца, млечни продукти-яйца, мляко и млечни - ядки, мляко и млечни-бобови,авокадо, маслини , яйца и ядки , яйца с бобови, маслини и авокадо - всичките са лоши комбинации !

Прясното мляко не се комбинира с нищо друго и се консумира на самостоятелно хранене със спазване на разстояние 4 часа до следващото хранене !

Въглехидрати, могат да се комбинират по между си , като се внимава да не се превиши дневната доза въглехидрат !

Въглехидрати и белтъци не се консумират заедно на едно хранене с изключение на една филийка пълнозърнест хляб към белтъчно хранене !

Плодове не се комбинират с въглехидрати, плодове не се комбинират с белтъчини и не се комбинират със зеленчуци с изключение на марулки и салатки !

Допустими комбинации са и :

белтък със зеленолистни зеленчуци
въглехидрати със зеленолистни зеленчуци( освен със спанак)
всички плодове с марулки и салатки
домати с прясно сирене и извара
домат с авокадо
домат със бобови и въглехидрати
кисели плодове с кисело мляко
мусли, овесени ядки със сухи плодове, мармалад, мед - които са въглехидрати

Последна редакция: пн, 07 яну 2013, 12:00 от GigiBo

# 219
GigiBo, кеф ли ти прави едно и също да повтаряш?

# 220
Момичетата, които са с толкова малки бебета и кърмят: не се лишавайте от течности  Peace
Ако искате да продължите да кърмите и да сте в кондиция да се грижите за малко бебе - не се придържайте стриктно към режима. Прочетете някъде сигурно има вариант за кърмачки.

Гиги - може ли да даваш по-адекватни съвети моля  Peace  Как жена която става по 20 пъти през нощта да кърми няма да пие вода след 20 часа???!!! ти изобщо четеш ли всеки пост или си нареждаш каквот си знаеш.
И още нещо: има и други препинателни знаци освен удивителна / ! /

# 221
GigiBo, кеф ли ти прави едно и също да повтаряш?

Като например ?

Има много нови , които не четата назад, а питат  !

# 222
Абсолютно не съм съгласна, че не трябва да се пие вода след 20:00. Такова нещо просто няма не само в този режим, а и в който друг се сетите (тук ми идва и на мен да сложа към четиринайсет удивителни  Mr. Green). Идеята е с приближаване времето за сън да се намаляват течностите, за да не циркулираме цяла нощ до тоалетната, но това е всичко.

# 223
Момичетата, които са с толкова малки бебета и кърмят: не се лишавайте от течности  Peace
Ако искате да продължите да кърмите и да сте в кондиция да се грижите за малко бебе - не се придържайте стриктно към режима. Прочетете някъде сигурно има вариант за кърмачки.

Гиги - може ли да даваш по-адекватни съвети моля  Peace  Как жена която става по 20 пъти през нощта да кърми няма да пие вода след 20 часа???!!! ти изобщо четеш ли всеки пост или си нареждаш каквот си знаеш.

newsm10
Разбира се Инка, малката за мен е на първо място. Старая се да съм стриктна, но не с цената на кърмата Peace . Аз така и не разбрах какъв е проблема да се пие вода(освен след хранене, когато е ясно)? Бих искала и другите момичета да изкажат мнение.

# 224
Момичетата, които са с толкова малки бебета и кърмят: не се лишавайте от течности  Peace

Гиги - може ли да даваш по-адекватни съвети моля  Peace  Как жена която става по 20 пъти през нощта да кърми няма да пие вода след 20 часа???!!! ти изобщо четеш ли всеки пост или си нареждаш каквот си знаеш.

Аз кърмех сина ми до една година , както му казват сега " На повикване " и нощем го кърмех и не съм ставала да пия  вода - кърмех го легнала и даже  спяща понякога   Grinning !
Той беше само на кърма - не пиеше и вода - просто не искаше !

Всеки сам да си преценява ! Всики си има мозък !

Като е жадна - да пие !

Много се пикае нощем , при късно пиене на вода, няма спокоен сън  и не само ние "циркулираме " , а и  бъбреците непрекъснато трябва да работят, а и други органи  - това се има в предвид , като се казва да се спре с водата към 20:00 !

Органите имат нужда от почивка ! Както и ние !

Ами обичам да се удивлявам ! Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт