90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 206

  • 29 923
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Неродена мома, знам я тази рецепта, но според мен изобщо не е режимна. 1-2 яйца или малко мляко в кекс или друг сладкиш наистина е разрешено, но не и десерт, който се състои само от мляко и яйца. Да не говорим че ще умра от глад ако ям само това.

Нана, тиквата сурова ли я слагаш в кекса или я задушаваш?

# 586
  • София
  • Мнения: 12 579
Нана, тиквата сурова ли я слагаш в кекса или я задушаваш?

Сурова. Накрая се слага. Разбъркваш си кекса и накрая слагаш тиква и канела, разбъркваш, сипваш във формата или в тавичка и печеш.

# 587
  • Мнения: 12 168
Сави, все още нищо не съм ти дала  Mr. Green Май ни обърка с Щък. Сега ще поразровя из моите файлове за нещо подходящо.

# 588
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Савина, как процедираш с въглехидратната вечеря - т.е. би ли те притеснила рецепта за тиква с яйца и мляко? За мен няма проблем, защото в книгата изискването е само обядът да е постен, но някои спазват това и за вечерята.

 Laughing

# 589
  • Мнения: 12 168
О, нямах предвид сладкишът да е само тиква, мляко и яйца. Не сме се разбрали  Peace Ето няколко рецепти, ако не си харесаш нищо от тях, ще дам още:
Скрит текст:
Пай с тиква /ябълки/
ПРОДУКТИ
•   за тестото:
•   500 гр. брашно
•   1 бакпулвер
•   1 яйце
•   250 гр. масло - маслото е доста, може да се намали, като се запази количеството на брашното
•   200 гр. пудра захар
•   60 мл прясно мляко - сложих вода вместо мляко
•   за плънката:
500 гр. тиква
•   2 с.л. масло
•   4-5 с.л. захар
•   канела
•   орехи
От продуктите за тестото се замесва не много твърдо тесто (ако е нужно се добавя или намалява брашното) и се оставя да почине 30 мин. Тиквата се настъргва и се задушава в маслото докато изври водата. Добавя се захарта, канелата и счуканите орехи. Ако плънката е много водна се изцежда и се добавят 1-2 с.л. галета. От тестото се отделя около 1/3. От останалото се разточва кора с формата и големината на тавата и дебелина 1-1,5 см. Постила се в намаслена тава или форма за пица като краищата се подвиват нагоре. Изсипва се плънката. От отделеното тесто се разточва не много дебела кора, която се нарязва на ленти. Лентите се подриждат на решетка върху плънката. Пече се на 180 градуса до зачервяване.
По същият начин може да се приготви пай с ябълки без маслото в плънката и без да се задушава. Ябълките се настъргват и се изцеждат много добре. Задължително се добавя галета.

Тиквеник с локум и захарен сироп

1 малка тиква /около килограм/
1 ч.ч кафява захар
смес от следните подправки: 1 ч.л индийско орехче, 1 ч.л млян джинджифил, 1 ч.л канела и 1 пакетче ванилена захар
2 кутийки цветен локум /на ЗЗ Горна Оряховица ползвам/
мазнина /олио или маргарин, за да спазим постите/
1 пакет кори
смлени орехови ядки
кокосови стърготини

за захарния сироп:

200 мл. вода
300 гр. захар
1 пакетче ванилена захар - сиропът го направих с повече вода и с по-малко захар

Настъргваме почистената тиква /добре, че имам кухненски робот, от тогава стъргането не е предизвикателство/. Разпъваме корите за баница, ако са нечетен брой отделяме една за подложка на тиквеника и я разстиламе върху предварително намазнената тавичка, в която ще го печем. Поръсваме две от корите с малко тиква, сместа от подправките и лъжица захар и слагаме по 2-3 парченца локум и навиваме на руло корите, след това на охлюв. В средата на всяко охлювче слагаме лъжица смлени орехи /тук ядките може да са всякакви/ и поръсваме с кокосови стърготини. Така правим 6-7 охлюва /в зависимост от броя на корите в пакета/ и нареждаме в тавичката. Заливаме с мазнина корите и печем за около 20 минути в предварително загрята фурна на максимални градуси с вентилатор /колкото да порозовее/. След като е готова баницата вадим от фурната, като през това време правим и сиропа- варим, докато почне да прави плътни балони. Заливаме и оставяме да поеме добре, поне една вечер.

Тиквено парфе

1/2 кг извара
1/2 кг тиква
1 ч.ч. захар
1 опак. ванилия
кората на 1 лимон
кората на 1 портокал
3 опак. желатин
50 г орехи
/не стана сполучливо – разтворих желатина в 0,5 л. вода, явно трябва да е доста по-малко/
Начин на приготвяне:
Тиквата (1/2 кг) се обелва, нарязва на кубчета и сварява на пара. Щом изстине, се разбива в пасатора заедно със захарта (1 ч.ч.). Прибавят се изварата (1/2 кг), ванилията (1 опак.), 2/3 от настърганите кори на цитрусовите плодове и отново се разбива до получаването на хомогенна смес. Желатинът (3 опак.) се залива с вода и се изчаква да набъбне. След това се залива отново с вода съгласно указанията на опаковката и се разтваря на водна баня. Щом се охлади, се налива в сместа за парфето - всичко се разбърква и излива във форма за торта с пръстен. Отгоре се поръсва с останалата част от настърганите кори от лимона и портокала и със счуканите орехови ядки. Поднася се на порции добре охладено.


Постен кекс

Продукти:
2 ч. ч. тиква
1 и 1/2 ч. ч. захар
1 ч. л. канела
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. топла вода
1 ч. ч. счукани орехи
3 ч. ч. брашно

1 пакетче бакпулвер
пудра захар за поръсване

Приготвяне:

• Захарта и канелата се объркват с настърганата тиква и се оставя така да поеме аромата около 15–20 минути.
• Прибавя се олиото, като се обърква с вилица добре.
• След това се прибавя топлата вода, като разбъркването продължава.
• Добавят се и орехите и се разбърква хубаво до хомогенна смес.
• Най–накрая се прибавя и обърканото и пресято с бакпулвера брашно последователно с леко разбъркване.
• Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена кексова форма и се пече в умерена фурна (180 С) до готовност.
• След като е изпечен и изстинал постеният кекс се обръща в поднос и се поръсва с пудра захар.

# 590
  • Мнения: 833
Благодаря, Нана Grinning  пфу ,мислех утре да си правя тиква с ябълка ама щом не може ще бягам за плодове,че сами останали няколко мандаринки и 2 банана ,но избягвам бананите  Mr. Green
Така менюто ми за днес:
З. 2 ябълки
О.Макарони с доматен сос(вкусотия)
В.1/2 макарони-чер.шоколад
Савина ,аз не обичам чиста тиква затова си я правя с ябълки (но не е режимно),настъргвам ги слагам им канела и във фурната да се запечат  Grinning

# 591
  • някъде далече на хубаво място с любими хора.
  • Мнения: 0
Това е вкусна и режимна рецепта в която ябълките могат да  се заменят с тиква.

Необходими продукти: 1,5 кг ябълки, 2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1ч.ч. грис, 1 ч.л. канела, 1 ч.л. бакпулвер, 3/4 ч.ч. олио, 1 с.л. настъргана лимонова кора, 2 с.л. лимонов сок, ако сместа е много суха 1/2 кафяна чаша вода.

Ябълките се обелват, настъргват се на едро ренде и се смесват с лимоновия сок, кората от лимона и половин чаша от захарта.
Брашното се пресява и се смесва с гриса, останалата захар, канелата и бакпулвера. Всичко се смесва и се слага в намаслена тавичка с олио.
Сладкишът се пече около 45 мин на 180° С, докато се зачерви.
В сладкиша могат да се прибавят чаша стафиди.
За тези които са в почивка могат да сложат и счукани орехи.

# 592
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Ааа не съм разбрала явно. Щото има една тиква в крем карамел, реших че за нея говориш. А рецептите са страхотни, още в неделя ще пробвам пая. И на Линея сладкишът изглежда много интересен. Много благодаря.  Hug

# 593
  • Мнения: 25
Много благодаря на Линея за сладкиша, ще го забъркам за следващият ми въглехидратен ден , с ябълки , че не съм много по тиквата. Ям я само на тиквеник.

# 594
  • Мнения: 0
Здравейте!
Искам и аз да се запиша в редиците ви. Правила съм режима преди 2 години - успешно.
След раждането ми (преди 6 месеца) останаха 5 излишни кг и сега искам да ги сваля с този прекрасен режим. Днес - 4-ти ден - плодов. До момента съм на 1 банан за закуска и за обяд беше салата от краставица и домат (без подправки) и портокал. Дано ентусиазмът ми да продължи и да няма прегрешения. 
Успех на всички диетуващи и дано всяка една от нас достигне до желания резултат.

# 595
  • Мнения: 1 341
Здравейте и от мен, Фиданки. Grinning

Отчет за днес
З- 1 голям портокал
О и В- свинско със зеУе.

Нямам представа дали и колко съм свалила за изминалите 8 дни, тъй като кантарът ми е счупен. Днес ще ходя да търся нов. Моля препоръчайте марка, модел и т.н. от който сте доволни! Аз нещо нямам късмет с моите избори, които съм правила до сега относно кантарите.

Хубав ден Hug

# 596
  • Мнения: 3
Момичета, благодарение на вашите постове (макар и аз да не съм писала) успях успешно да завърша 90те дни. Сега съм в режимна почивка - продължавам със спорта и разумното хранене.
Прегрешения имаше тук-там ooooh!, но след като успях да сваля 12.5кг и да мина на дрехи между 2 и 3 размера по-малки от началните, мисля, че резултатите не са толкова лоши.
Много минусчета на всички!  Hug

# 597
  • Мнения: 27
Момичета, благодарение на вашите постове (макар и аз да не съм писала) успях успешно да завърша 90те дни. Сега съм в режимна почивка - продължавам със спорта и разумното хранене.
Прегрешения имаше тук-там ooooh!, но след като успях да сваля 12.5кг и да мина на дрехи между 2 и 3 размера по-малки от началните, мисля, че резултатите не са толкова лоши.
Много минусчета на всички!  Hug

дай боже на всекиго такива резултати!!  Hug

# 598
  • Мнения: 27
Сладкиша на американските домакини:

3ч.ч.брашно
2ч.ч. захар(Сложих чаша и половина и стана доста сладко)
2/3 ч.ч.олио
2 ч.л оцет
1 ч.л. сол
2(равни,не с връх)ч.л сода
2 ванилии
2 ч.ч.вода
5-6 с.л какао
В тавата в която ще се пе4е се слагат първо сухите продукти,разбиркват се и се заливат с течните.Бърка се с вилица,докъто стане еднородна смес.Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна,около 30 мин(пробваите с клечка кога е готов)В рецептата която намерих пишеше да се залее с глазура от 50гр.пудра захар,50мл вода,50 гр.масло и какао на вкус,но мен ме домързя да го заливам.Стана си чудесен и без глазура.
Надявам се да ви хареса

Това го копнах от друг форум,а пък те са го копнали от нашия форум от по-предна тема.Аз си го правих веднъж,стана превъзходен,опитайте няма да съжалявате,ухх как огладнях за такъв сладкиш ммм

# 599
  • Мнения: 68
Не съм решила точно какво ще ям,но обмислям вариант да си опека сандвичи с кашкавал и сирене и хляб вита.

Сандвичите не са режимни и не можеш да ги ядеш. Разрешена е една филийка пълнозърнест хляб на обяд, а не сандвичи.

Nana, защо да не мога  да ям сандвич,нали мога да ям хляб и кашкавал, каква е разликата?Хляба ми е на Вита,без брашно?
В крайна сметка ядох яйца със сирене и изпих една чаша айран.

Общи условия

Активация на акаунт