Сингапур и Куала Лумпур 2013 – 2018 г.

• 51 132
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
Ако знаеш английски ще е лесно.
От сайта на авиокомпанията може още сега да провериш кой полет на кой терминал е.

# 136
Здравейте.И на нас ни предстои пътуване до Бали и Сингапур Септември месец.Прочетох цялата тема и благодаря за подробната и полезна информация, която намерих.Предполагам, че ще ми изникнат доста въпроси като наближи пътуването, но за начало искам да попитам някой дали има впечатления от The Laguna Resort & Spa в Нуса Дуа.Прочетох коментари, че всичко е много скъпо, но ще съм благодарна , ако някой може да сподели колко точно е скъпо.Благодаря.

# 137
  • София
Като в много луксозен пет звезден хотел в най-скъпия Балийски куророт  Grinning

# 138
 Grinning А можете ли да ми кажете тяхната валута и валутата в Сингапур как са спрямо българския лев?Че нещо срещам леки затруднения.За Сингапур долу-горе се ориентирах, че май един техен долар е приблизително колкото 1 лев.Така ли е наистина или аз нещо съм се объркала?

# 139
  • София
Grinning А можете ли да ми кажете тяхната валута и валутата в Сингапур как са спрямо българския лев?Че нещо срещам леки затруднения.За Сингапур долу-горе се ориентирах, че май един техен долар е приблизително колкото 1 лев.Така ли е наистина или аз нещо съм се объркала?

Така е, един техен долар е 1,15 лв.

# 140
  • София
Tincheto, Bled Hug вече ти написа съотношението цената на сингапурския долар към българския лев. В Индонезия и по-точно в Бали, където ще ходиш ще обменяш 1 USD за 9 650 IDR.
Като е хубаво доларите ти да бъдат в купюри от по 100. За 50доларовите банкноти ще ти дават на по-нисък курс. За 20 на още по-нисък и т.н.
Всъщност всичко за цените  можеш да прочетеш в пътеписите ми за Сингапур, Малайзия и Бали. /за Бали и Малайзия все още го пиша/ в блога ми на адрес-
http://rojetravel.blogspot.com/
Започни от първата част на пътеписа /отваряш архива за м. април - http://rojetravel.blogspot.com/2013_04_01_archive.html, защото в нея съм дал абсолютно всички цени и какво точно сме похарчили по подготовката на пътуването Peace

# 141
Eто от този сайт може да се информираш за текушия курс на всяка валута която те интересува :

http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=SGD&To=BGN

# 142
Много ви благодаря  Hug По-късно ще споделя и какъв ми е плана с екскурзиите и дали е добре.Ясно ми е, че няма как да видим всичко наведнъж, понеже искаме и да си порелаксираме на плажа.В Бали мисля да направим 2-3-4 екскурзии, а в Сингапур мисля да отделя 1 ден за Сентоса-аквариума, зоологическата градина, орхидеите и друго имаше, но не си спомням сега.1 ден за шопинг и още 1 за други екскурзии.Искам да попитам на Бали предлага ли се плуване с делфини?Отдавна си мечтая за такова изживяване.А също в Сингапур в една страница гледах, че май имат 2 аквариума- S.E.A. Aquarium™ и Marine Life Park™.Можете ли да ме ориетирате къде се намират.По принцип първият ми хареса повече.Изглежда ми по-голям.Този сайт ми хареса като информация за Сингапур http://www.yoursingapore.com/content/traveller/en/browse/see-and … nature-lover.html

# 143
В смисъл как къде се намират ?
Marine Life Park™ е шапката която включва S.E.A. Aquarium и Adventure Cove Waterpark.
Всичко е на Сентоса.

П.С. Имай предвид , че Сингапур  е може би най-скъпото място за шопинг из югоизточна Азия.

# 144
  • София
Готова е вече поредната част от пътеписа за пътуването ни в Сингапур, Малайзия и Индонезия. На който му се пътува виртуално из столицата на Малайзия Куала Лумпур може да го направи с блога ми Peace-
http://rojetravel.blogspot.com/

# 145
Здравейте всички... малко да съживя темата ... Simple Smile

Остават 2 седмици до нашето пътуване Сингапур - Бали - Куала Лумпур и взех да се зачитам в "пресните" отзиви в трип адвайзъра, та стигнах и до тук. Благодаря на всички за хубавата тема. Роже толкова подробно е описал всичко, че май на никой след това не му се пише и разказва Simple Smile. А то и слово като неговото (приятно и описателно) не всички имаме. Браво Роже!

Аз ще съм по-кратка, все пак още не съм отишла Simple Smile. Ще систематизирам нашия бюджет, може на някой да е от полза:
- самолетни билети: отиване Истанбул - Сингапур  / връщане КЛ - Истанбул: 475 евро на човек с Malaysia Airlines
- самолетни билети Сингапур - Бали: 115 евро на човек Jetstar
- самолетни билети Бали - КЛ: 85 евро на човек с Air Asia
- 1 нощувка Марина Бей, Сингапур: 165 евро на човек - резервация през хотелбедс
- 1 нощувка Фулертън, Сингапур: 84 евро на човек - резервация през хотелбедс
- 5 нощувки вкл Нова година в Бали в Berry Amour Villas: 420 евро на човек - резервация директно с тях още преди няколко месеца, преди да бъдат отворени Simple Smile.
Днес ги погледнах в букинг.ком и се втрещих - 6 400 евро на двама за нашите дати. Мн ми е готино като съм уцелила такъв deal. Имах подобна "находка" и при пътуването ни до Мексико (хотела беше публикувал грешна цена - три пъти под реалната). Но имам и обратното - имах 3 мин да намеря хотел във Венеция и цена на ден  помислих, че е за 3 нощувки, и познайте - това беше най-скъпата ми нощувка в живота Simple SmileSimple Smile. Но за моя стаж в резервациите трябва цяла нова тема .... куриози имам много.
- 2 нощувки в Трейдърс х-л, Куала Лумпур (гледка кулите): 120 евро на човек -  резервация през хотелбедс

И така, цялото пътуване: билети + хотели със закуски навсякъде ( 2 нощувки Сингапур + 5 нощувки Бали + 2 нощувки КЛ )  = 1465 евро на човек, като с хотелите мисля, че сме "скочили" високо

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 12:57 от poporopo

# 146
  • София
Чудесен маршрут и цени, poporopo  Hug!  И благодаря за хубавите думи, но мисля, че ти също много добре разказваш. затова ще чакаме с нетърпение разказа ти след завръщането Ви Simple Smile.
Колкото до Букинг, те никога не са ми били мерило за добри цени. Погледнах  вашите дати стаята сега е паднала на 5 000евро, но къде са  840 през хотела Peace.
Ако не резервирам през сайтове на хотели, но го правя най-често от там, защото винаги има добри промоции, по-добрите цени намирам в отел. поне с 10 % по-ниски от в Букинг.
За Марина Бей не мога да повярвам, че някой може да даде по-добра цена от сайта им. Обикновено винаги имат промоции и доста по-добри отстъпки Peace.
Защо избрахте да отседнете в Семиняк ?

# 147
Не знам как разбра датите Роже, май не съм ги писала Simple Smile ... (но все пак в Бали сме 28.12-02.01 = 5 нощувки)
Честно казано, не сме избирали Семиняк, а самитe вили и техния спа център Simple Smile. Комфорта и романтиката на вилата ни бяха най-важни. Имаме приятели, които живеят наблизо - в Денпасар. Ще "разполагаме" с тях и автомобил през цялото време, така че района или плажа не бяха определящи за нас.
Но от друга страна, на НГ вечеря и парти ще бъдем в КуДеТа, който също е доста близо. Темата на вечерта ще бъде "The Great Gatsby" - 1920 г и сега се вълнувам от къде да си купя ретро рокля стил 1920 Simple Smile повече .....

И също, може би ще ми помогнете с идеи за подарък на хора, които живеят в Бали, а "оригинално" не са от там. Моята приятелка е македонка, която от 5 год е омъжена в Бали. Какво би могло да и липсва??? Според нея - нищо Simple Smile

# 148
  • София
 Уаааа, това за партито е страхотно Grinning 20 те години на 20 век- любимимата ми епоха! Завиждам Ви!
За датите разбрах от теб. Пет нощувки в Бали, вкл. На нова година Simple Smile  а вилите наистина изглеждат добре.  Peace
Никога няма да забравя къщата ни в Убуд, почти в центъра, а в същото време все едно си в джунглата.... И един частен басейн пред къщата ни Simple Smile мммммм.....
Колкото до подаръка, излъгали са те,  че имат всичко. Нямат сирене и... Ракия!!!
Особено ракия Simple Smile
Затова ние носихме за подарък в Бали ракия и узо. И още първата вечер на верандата изпихме половината от подаръка с един фантастичен таратор за мезе!
Виж за македонска ракия - Лозова или Антика5 в Кауфланд или Карфур. Гарантирам ти, че ще се зарадват Simple Smile

# 149
  • София
Mного се радвам, че темата се развижи. Ние планираме обиколна екскурзия в края на март и началото на април, която включва Куала Лумпур и Сингапур. Ще посетим още Тайланд - Бангкок и Краби и Сием Рип в Камбоджа.
Маршрутът ни е:
София - Бангкок - Сием Рип - Куала Лумпур - Сингапур - Краби - Бангкок - София
Ще летим с Qatar от София до Бангкок. Следващите полети ще са с Asia air. Ще бъдем с голямото дете и затова искаме да използваме пролетната ваканция, която естествено няма да стигне. Планираме 14 нощувки.
Чудя се дали е удачно в Сингапур да отседнем на о. Сентоса. Все пак ще бъдем с дете и ще посетим някои забавления там. Но от друга страна е по-отдалечено от центъра на града. Планирам със сигурност да отидем и до зоологическата градина, вкл. и нощно сафари. Но директния автобус, който обслужва зоологическата градина не ходи до Сентоса. Явно ще трябва да отидем до центъра и от там да го чакаме. Бих искала да отидем и до Orchid garden и до Singapore Flyer.
За Куала Лумпур може би ще отседнем в Impiana. Taм искаме да посетим Петронас и пещерите Бату.
Пътеписът на roje ми е изключително полезен. От там разбрах, че е много трудно закупуването на билети за Петронас и бих искала да те помоля, ако е удобно за координатите на Дафи, която ви е помогнала с билетите.
roje, май още не си довършил този пътепис. С нетърпение очаквам продължението. И най-вероятно ще имам и други въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт