Косопад - 5 тема

• 83 440
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • в 1001-та нощ
Според мен причината в промените на хормоналните нива след спиране на хормоналните препарати (дуфастон и ОК).

Стресът също  Peace

Вечерната иглика - когато я пия, я пия постоянно и не като заместител на прогестерона, а за регулиране на хормоналните нива, най-вече облекчаване на ПМС  Peace

# 466
Колко време се приемат токотриенолите за да има ефект и дали кафето оказва някакво влияние на приема?

# 467
Благодаря, a.l.e.n.a.! А относно миниатюризацията на космените фоликули серията на Лакме K-Therapy ли имаше предвид? Описанието ми направи добро впечатление, остава някой изпробвал да изкаже мнение. Специално лосиона си харесах аз.
Факт е, обаче, че косата ми си беше доста оредяла и преди Дуфастона, което наред с други неща беше и причината да тръгна по гинеколози... Сега смятам, че ако не бях приемала никакви лекарства, организмът ми щеше да се възстанови и сам, но кой да знае, че страничните ефекти ще се окажат не само в листовките. Трябва да сме много внимателни с доктори, които веднага изписват лекарства, без достатъчно изследвания!!!

# 468
Аз се опитвам да боря сезонния косопад с домашни рецепти, но май няма да успея.Ще ми сподели ли, моля, някой ползвал ампулите на Лакме против косопад колко трябва да си взема за един курс и как, т.е. колко често да ги употребявам. Мерси предварително! Или пък препоръчайте други ампули, не държа точно на горната марка...

# 469
Здравейте, момичета. Пиша ви напълно отчаяна-губя косата си.
Всичко започна преди около шест месеца.Приятелят ми забеляза,че косата ми е леко оредяла , но нямаше нищо сериозно и притеснително..Продължих със същия режим и същите продукти, добавих само един спрей против косопад, натурална полска козметика, препоръчана ми от фриз. ми, а също и шампоан от същата серия,както и тривитаминол. Но резултат никакъв. В днешен момент косата ми много зле, особено зад ушите- има поне два пръста сектор без коса, отстрани и отпред има някои дупки като се разровя... направо е плачевно Sad Просто не знам какво да правя вече..
Иначе имаше един период, в който си мислех , че нещата са се оправили,защото косата рязко ми дръпна на дължина, но уви..Интересно ми е даже това,че косата ми расте на дължина, даже рязко порасна изведнъж,надолу си изглежда съвсем нормална - не е някаква страшна гъстота, но.И другото интересно е, че имам малки,къси косъмчета(което означава, че има някакъв растеж) , косата ми пада в нормални количестваи въпреки това положението става по-зле
Казаха ми да се мажа със чесън, всяка вечер, без да мия и да си взема магнезии. На дерматолог не съм ходила,защото знам какво ще ми каже- пий скъпи лекарства и мажи със скъпи козметики
Но май ще се наложи да ида...
Просто съм много отчаяна Sad Вече и с вързана коса ме е срам да ходя..
Моля ви препоръчайте някой добър дерматолог(ако може в Благоевград), а също и на какво може да се дължи това състояние- надолу да си е ок косата, да има къси косъмчета и да става въпреки това по-зле?
Мисля ако не започне да се оправя за трансплантация на коса- можете ли да ми кажете нещо повече за метода и да ми препоръчате цени... Наистина съм много отчаяна Sad

Благодаря предварително

# 470
  • в 1001-та нощ
Със сигурност се консултирай с лекар - дерматолог, ендокринолог .....

Петенце Цветенце  Peace тях има предвид  Peace

ми6ми6 - след всяко измиване на косата - само по скалпа, не по космите  Peace

# 471
Много благодаря!

Крисито, това, че имаш нови растежи е чудесно!Косата ти може да оредее по много причини, важното е да се възстанови. Алена добре те е посъветвала да се консултираш с ендокринолог и дерматолог, може и с гинеколог, ако е нужно.
Грижи се за косата си, както досега и не се отчайвай! Моята коса също е много рядка в момента, но знам, че ще се оправи, защото го виждам с всеки изминал ден, а и не ми е за пръв път. Ако ти е за пръв път, погрижи се за себе си, но без излишен стрес, защото само ще ти навреди допълнително...
 Наблегни на качествена храна и редовно движение, за да се оросява скалпа и хр. вещества да стигат до корените.Кураж! Желая скорошно спиране на косопада и много нови косички!

# 472
Здравейте пак. Ходих на ендокринолог. Правиха ми пълни хормонални и пролактина ми е малко висок. Каза,,че няма място за притеснение,но че за да е спокойно всичко да отида на ядрено -магнитен. Имах известни хормонални проблеми(нередовен цикъл),но сега всичко е ок. Пиех хормони(противозачатъчни),около половин година. По едно време ми излизаха пъпки,но и това затихна. Бях при една фризьорка,която май също ми навреди. А и много стрес преживях. Обаче всичко отмина а косата става по-зле ,вместо да се възстановява... Страх ме е да не остане така или да продължи да оплешивява...
И аз също се успокоявах,виждайки малките косъмчета и растежа,но защо пак е рядка отгоре,а косъмчетата не са съвсем къси,трябва да придават някаква гъстота.

Възможно ли е заради пролактина да продължава да е зле? И бихте ли ми препоръчали нещо за пиене?

# 473
  • София
Да, възможно е! Бях чела за една жена, която от висок пролактин беше останала със съвсем гола глава и години е носила перуки. След това, с цел забременяване е успяла да вкара пролактина в норма и косата й се е възстановила напълно. Така че ако това е проблемът - пак при ендокринолог и настоявай да ти вкара  пролактина в нормалните референтни стойност и всичко ще си дойде на мястото.  Peace
И момичетата са го казали - опитай се да не се фокусираш върху косопада, защото това допълнително усложнява ситуацията.

# 474
Здравейте пак. Ходих на ендокринолог. Правиха ми пълни хормонални и пролактина ми е малко висок. Каза,,че няма място за притеснение,но че за да е спокойно всичко да отида на ядрено -магнитен. Имах известни хормонални проблеми(нередовен цикъл),но сега всичко е ок. Пиех хормони(противозачатъчни),около половин година. По едно време ми излизаха пъпки,но и това затихна. Бях при една фризьорка,която май също ми навреди. А и много стрес преживях. Обаче всичко отмина а косата става по-зле ,вместо да се възстановява... Страх ме е да не остане така или да продължи да оплешивява...
И аз също се успокоявах,виждайки малките косъмчета и растежа,но защо пак е рядка отгоре,а косъмчетата не са съвсем къси,трябва да придават някаква гъстота.

Възможно ли е заради пролактина да продължава да е зле? И бихте ли ми препоръчали нещо за пиене?

Оххх, и аз съм така, на ЯМР излезе пролактином  Confused, в момента пия хапчета, не искам нищо да чета, защото много ме е страх. И аз съм с косопад, ужасен, вече 6 месеца обаче лекувам пролактина и няма никакво подобрение  Cry....

# 475
Момичета, колко ви в висок пролактина?
Моят беше 868 и 852, но вторият път ми изследваха не само него, а и двата му компонента (които сега не мога да напиша, защото документите са в къщи) и ми казаха, че всичко е ок, защото именно тяхното изследване показва дали са наред нещата и стойността не е висока само, защото не съм била напълно спокойна при взимането на кръв.

# 476
Благодаря, a.l.e.n.a.! А относно миниатюризацията на космените фоликули серията на Лакме K-Therapy ли имаше предвид? Описанието ми направи добро впечатление, остава някой изпробвал да изкаже мнение. Специално лосиона си харесах аз.

Аз пробвах серията, за което искам да благодаря на a.l.e.n.a  bouquet, че по напред в темата я препоръча. При мен започна рязко падане на коса в рамките на две седмици. Според мен в следствие на дълъг период на стрес. Взех маската, шампоана и две ампули. Още на второто ползване косопадът спря. Взех и добавки за коса на допел херц. Вече месец от като ги ползвам. Сега пада по някой и друг косъм, но не е като преди - да не мога да изчистя сифона в банята или до като се суша под мен килим от косми Confused Дано ми порасне и нова коса, че доста отиде.

# 477
Записвам се и аз в темата, уви .. Confused
Вярно, че разковничето е от стреса, предимно.
Последните месеци преживявам огромен такъв, и естествено това рефлектира върху косата ми.
Но, мое мнение е, че за да си помогнем отвън(с шампоани, маски, мазила и т.н.), първо трябва да излекуваме причините отвътре.
Ще ви следя.

# 478

Аз пробвах серията, за което искам да благодаря на a.l.e.n.a  bouquet, че по напред в темата я препоръча. При мен започна рязко падане на коса в рамките на две седмици. Според мен в следствие на дълъг период на стрес. Взех маската, шампоана и две ампули. Още на второто ползване косопадът спря. Взех и добавки за коса на допел херц. Вече месец от като ги ползвам. Сега пада по някой и друг косъм, но не е като преди - да не мога да изчистя сифона в банята или до като се суша под мен килим от косми Confused Дано ми порасне и нова коса, че доста отиде.

Ohi, а ти нанасяш ли маската в корените? Аз обикновено не слагам кондиционери по скалпа, защото запушват порите /препоръка от дерматолог/и повечето са бъкани с химикали. Но може би при маска против косопад се прави изключение. Благодаря ти за мнението!

# 479
Патенце, слагам в корените, но доста пестеливо, защото косата ми е склонна към омазняване. Старая се добре да измивам маската.

Общи условия

Активация на акаунт