Косопад - 5 тема

• 83 443
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Само да вметна по темата за пролактина, че стойностите на пролактина не отхвърлят или не потвърждават наличието на пролактином. Може да не са много завишени, да са на горна граница и пак да има пролактином. Искам да попитам дамите, които са си правили ЯМР - само хипофизата ли гледаха т.е. специално за пролактином ли правихте ЯМР или на цялата глава, общо ЯМР. Аз правих на цялата глава и нищо обезпокоително не се видя, но пролактина ми е на горна граница и ми пада косата Sad Почнах да пия вечерна иглика, витекс и инозитол на своя глава и ще изчакам няколко месеца да видим дали ще се коригират хормоните и дали косопадът ще се овладее.

# 481
Патенце, слагам в корените, но доста пестеливо, защото косата ми е склонна към омазняване. Старая се добре да измивам маската.

Благодаря! И моята е такава, но аз питах най-вече, за да не си навредя нещо, че много ми се запушват порите на... Може и да не е тук мястото, но какво се прави със запушени пори на главата? Пилинг шампоан? Лимонов сок? Наивно си мислех, че шампоан със салицилова киселина ще помогне, защото стимулира епителизирането, но само ми засили косопада, който тъкмо бе намалял значително. Като св върна на стария шампоан, положението се оправя. Някакъв съвет?
Извинявам се, ако не е по темата, но мисля, че е свързано с косопада...

# 482
  • в 1001-та нощ
Няма да си навредиш  Peace Порите ще се запушат от себум и мръсотия, ако косата  не се мие достатъчно често  Peace

Ohi  Peace много се радвам  Peace

# 483
Алена, мерси! Вероятно затова когато се опитвах да разредя миенето на 3 дни, всеки път се сдобивах с проблеми. Сега мия както преди през ден, без да се опасявам и не мисля, че с нещо ми е навредило.

# 484
  • в 1001-та нощ
През ден е идеално  Peace

Склонност към запушване имат хора с обилна секреция. Тя се смесва с мъртви клетки и мръсотията от въздуха - затова се правят терапии с успокояващи продукти, за да се регулира секрецията и съответно добре почистващи - без да са агресивни  Peace

В повечето случаи се случва при мъже  Peace

Трябва да се има предвид и че шампоаните са алкални и пресушават скалпа, след това маската го кондиционира  Peace както когато измиваш лицето/ръцете и слагаш крем  Peace Хубавите маски се грижат и за скалпа, съдържат пантенол и т.н.  Peace

# 485
  • Бургас
аз както казах тези дни имам значително подобрение,но спазвам хранителен режим,ползвам шампоан против косопад+серум и нещо,което правя от скоро е да си слагам кефир като маска преди баня,нямам идея кое от всичко помогна,но  кефира(може и кисело мляко) горещо го препоръчвам за мазен скалп и обем

# 486
  • Варна
Момичета какво масло от вечерна иглика пиете,да ми препоръчате някое HugПрочетох малко инфо покрай споделеното тук и ме заинтересова.

# 487
Само да вметна по темата за пролактина, че стойностите на пролактина не отхвърлят или не потвърждават наличието на пролактином. Може да не са много завишени, да са на горна граница и пак да има пролактином. Искам да попитам дамите, които са си правили ЯМР - само хипофизата ли гледаха т.е. специално за пролактином ли правихте ЯМР или на цялата глава, общо ЯМР. Аз правих на цялата глава и нищо обезпокоително не се видя, но пролактина ми е на горна граница и ми пада косата Sad Почнах да пия вечерна иглика, витекс и инозитол на своя глава и ще изчакам няколко месеца да видим дали ще се коригират хормоните и дали косопадът ще се овладее.

На направлението пишеше хипофиза и главен мозък. Не знам дали това е всичко из главата  Embarassed(
Нямам никакви други симптоми, лекарката беше убедена, че няма да излезе такова.
Дори не знам какво всъщност е това заболяване, толкова много ме е страх  Confused, ако не беше тази коса никога нямаше да го установим.

# 488
  • в 1001-та нощ
Момичета какво масло от вечерна иглика пиете,да ми препоръчате някое HugПрочетох малко инфо покрай споделеното тук и ме заинтересова.

Съдържа омега 6, аз ползвам http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-Primrose-Evening-Primrose-O … -120-Softgels/851

# 489
  • Варна
Мерси a.l.e.n.a,а нещо което може да се намери в БГ?

# 490
  • в 1001-та нощ
Питай в аптеките - Медея, Ремедиум ..... за масло от вечерна иглика на дражета  Peace

# 491
ГалииПреси, виж това http://apteka.framar.bg/30017871/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D0%BE … 0-%D0%BC%D0%B3-60 Бях чела хвалебствия за него със форума, но още не съм го пробвала.

# 492
  • Варна
Естел Бързоход благодаря HugТочно за нещо "хвалено" питах

# 493

На направлението пишеше хипофиза и главен мозък. Не знам дали това е всичко из главата  Embarassed(
Нямам никакви други симптоми, лекарката беше убедена, че няма да излезе такова.
Дори не знам какво всъщност е това заболяване, толкова много ме е страх  Confused, ако не беше тази коса никога нямаше да го установим.

Както си и мислех - специално за хипофиза.
Не се притеснявай за това "заболяване" - не е нещо страшно. Пролактиномът е доброкачествен аденом, който ако е малък се повлиява от медикаменти и се свива сам, а ако е вече по-голям (тогава пациентът има и зрителни затруднения) се отстранява оперативно през носа - звучи гадно, знам.  Wink

# 494
Привет, момичета  Hug

От около месец и аз имам проблем с косопада - предполагам е от сезона.
Обаче ужасно много коса пада при къпане, ресане, чак взех да се плаша.
Попрочетох до колкото мога що сте изписали до сега и смятам да пробвам маската на I ♥
от първата страничка - звучи надеждно, пък и аз си падам по разни илачи /като бях руса редовно
"готвех" разни маски за косата си, та от там развих афинитет  Grinning/. Ще си взема и ампули -
можете ли да ми кажете на коя марка биха били най-ефективни за сезонен косопад? newsm78

Иначе - здравословни проблеми като да нямам известни за момента. Е... имам хормонални нарушения,
но не мисля, че е от това. А да... и съм вегетарианка, но се храня разнообразно и си набавям липсите на месо с други храни....

Поздрави и усмихнат ден!  sun

Общи условия

Активация на акаунт