Бъдещи първокласници в Русе

• 58 409
  • 420
  •   1
Отговори
# 390
  • На брега на реката
Ако визираш записаните към съответното училище в под. група, те все пак си се водят вече деца на съответното училище. Не виждам защо да не са с предимство.

# 391
Визирам следното: Живея на 5мин от училището и нямам предимство защото не влизам в района им(!). Последният е свит буквално до съседните улици на прословутото у-ще Отец Паисий. Е в кой район влизам тогава???
 За сметка на това предимство имат подготвителни групи, които се посещават от деца живущи в съвсем други квартали. Да и аз искам детето ми да е в тези групи, но работя и няма кой да го гледа следобед. Та какво се оказва: предимство имат деца от другата част на града, само и само защото родителите са свободни да си разнасят децата.
Въобще съм на ръба, чувам че ще влизат някакви връзкари, накрая ще изтрещя ще взривя инспекторат и всичко, не че ще има полза, но поне ще се накрещя..

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 15:29 от Hari75

# 392
  • Русе
То май е единственото което ще успееш да направиш Sad Съжалявам за ситуацията Sad

Аз подадох в СОУЕЕ. 63 номер беше моето, за 44 места. Но ние имаме батко там и надявам се това да ни "спаси"  Praynig

# 393
За тези които ги интересува, има вариант за електронна проверка в сайта на инспектората, с ЕГН на детето и посочвате училище. Можеха да го кажат в училищата, а не да ми обясняват да ходя в 17ч. Hari75 не знам за теб, но аз съм още по-бясна и в меко казано кориозна ситуация. Попадам в район на училище, за което това не е достатъчен критерии. Детето не е прието. Разбира се, подадох и в още (3 следващите по близост училища), за където вече нямам никакво предимство и пак не е прието. След записването просто не ми се вярва да има свободни места, или ако има ще са прекалено малко.

# 394
  • на една крачка от Дунав Мост
Така като гледам и ние не сме в района на нито едно у-ще,
на пет минути сме и от  ОУ Иван Вазов и от ОУ Отец Паисий.И оставаме в улиците между тези две у-ща, които не са начертани на схемите им....
Едно райониране са направили две пресечки.....Другата година да му мисля...

# 395
Така като гледам и ние не сме в района на нито едно у-ще,
на пет минути сме и от  ОУ Иван Вазов и от ОУ Отец Паисий.И оставаме в улиците между тези две у-ща, които не са начертани на схемите им....
Едно райониране са направили две пресечки.....Другата година да му мисля...
Писах до РИО Русе,не са в компетенцията да проверяват районирането на у-щата
Но ако има и други потърпевши да се съберем и пишем до кмета,ние сме извън района ,попадаме на улица между тези две прословути училища,редно ли е да ги записваме в Дружбите

# 396
  • Русе
А в Дружбите има ли места, за да ги запишете там. По-скоро училище "Възраждане ви е наблизо. А как стои въпроса с "Христо Ботев" и там ли няма места?

# 397
  • Русе
Ние решихме да "избягаме" от популярните училища. И въпреки, че голямата е в Европейските (много съм разочарована от там), малката я записахме в Братя Миладинови. Много по-спокойно е там, учителките са много по-добри и тъй като децата са малко, имат време персонално да ги обгрижват. Друг плюс е целодневната занималня до 17,30 часа. Имат и шкафчета, където децата да си прибират учебниците и в понеделник като отидат с раницата, се прибират обратно с нея чак в петък. Не се носят тежки раници всеки ден. И не, няма циганчета в класа.

# 398
Въпросът е принципен ,как не сме в района като сме на две мин пеша,и само този който няма
ученици незнае ,колко е удобно след първи клас детето да се прибира само от у-ще .

# 399
Може ли някой да ме насочи за обучение по плуване за лятото, но индивидуално, а не в група за детето ми?

# 400
  • Русе
В хотел Космополитън има индивидуално обучение по плуване, питай на място, кога има свободни часове, цената на час беше преди 12 лева, сега не знам , каква е.

# 401
Благодаря! bouquet

# 402
  • Русе
Влизам да Ви следя, че догодина и мен ме чака мъката с кандидатстване в първи клас. Бях спокойна, че адреса ми Борисова 41 е кажи речи до училище Иван Вазов, но уви излиза че не сме в така начертаните райони.

# 403
  • На брега на реката
Иван Вазов ще е с нов директор. Току виж, се променят условията...

# 404
  • Русе, България
Изтупвам праха от темата с покана да пишем родители на бъдещи първокласници за новата 2017/2018 г.!
С постепенното наближаване на сроковете за кандидатстване еуфорията расте, а наред с нея - и притесненията и колебанията в нашето семейство. Така и не успявам да намеря информация за пустите райони на училищата. От тези, които ни вълнуват, само ОУ "Л. Каравелов" има карта на сайта си, колкото да разберем, че не попадаме в обсега й.
Намерих този сайт: http://1klas.rio-ruse.org/, като препратка от сайта на РИО, но все още липсва подробна информация в него.
Дочух от едно-две места за голям ремонт на сградата на "Христо Ботев", в периода на който учениците от там ще са разпределени да посещават занятия в други училища. Знаете ли нещо такова? Никой не може да ми каже със сигурност, само като някакъв слух броди.
А от родители с ученици там, имате ли впечатления от г-жа Антония Русева?

Ще се радвам темата да се възроди, ако междувременно има и друга, дайте линк, моля!

Общи условия

Активация на акаунт