Бъдещи първокласници в Русе

• 58 404
  • 420
  •   1
Отговори
Здравейте!
Ориентирали ли сте се вече в кое у-ще ще учат бъдещите ви първолаци?
Събирам мнения за "Възраждане", Европейските езици и "Отец Паисий"....

# 1
Моята дъщеря учеше първите 3 години във Възраждане, но я изместих. Не съм доволна. Сред учителите нямаше Хора, даже едната беше ненормална. Абсолютно всички родители на деца учащи и учили там, които познавам не са доволни или са ги изместили. Възраждане много отдавна не е това, което беше.

На братовчедка ми и трите и деца са в европейските (нали за Руската става дума?). Не ми е казвала да е недоволна, но там натоварват децата с повече учене, не само първокласниците. От една страна добре, но от друга моето мнение е, че излишно карат децата да учат материали, които не са за тяхната възраст и горе-долу каквото учехме едно време в 5 клас, те го учат сега във втори/трети.
Мисля, че там обаче предимството е по микрорайони. Според мен не е лош избор, даже мисля, че добър.

За Отец Паисий не съм чувала отзиви, нямам познати там.

# 2
аз се записвам за сега  Hug

# 3
⅞ ...and Happily Ever After, благодаря ти за изчерпателното инфо  Hug. А къде премести дъщеря си, когато реши да я махаш от "Възраждане"?

# 4
  • Русе
И аз се записвам тук,надявам се да си помагаме с обмен на информация. Мога да дам инфо за дойче шуле утре , защото  там ще записвам дъщерята.

# 5
Според вас Дойче шуле или Европейски езици е по-добрия вариант?

# 6
  • Русе
Зависи на какъв език искаш да наблегнеш, в дойчето немски се учи от 1 клас устно, от втори клас започва писмено обучение, а английски език като втори чужд се изучава задължително  от 5 клас. В европейските имаш избор на езици от 1 клас английски , немски испански и май руски, но не съм много сигурна.
Аз лично гледам кой ще е основният преподавател по основните предмети, а екипът който слиза в първи клас е добър , затова изборът ми е дойчето .

# 7
Много ти благодаря за изчерпателния отговор. Дойчето ми е по-близо, но определено ме притеснява немския от първи клас...Предпочитам да учи английски и за това се замислям и за Европейските ...

# 8
ако се уредите в паралелка с английски в Европейските, че като знам как стават нещата там ....

# 9
  • Русе
   Чочи, благодарности за темата Hug
   Рeziru, моля те да пишеш утре за Дойче шуле! Ние също за там се стягаме. Аз от доста време разглеждам сайта им, но няма още информация за приема. Виждам, че миналата година са приели 6 първи класа! Не знам, дали това означава, че не са върнали никого или има опасност за тази година да се приемат по-малко класове - например да не стигат стаи, учители и т.н. Ако е удобно, моля да споделиш тук или на лични, всяка информация за училището, особено интересно ми е това, което казваш за учителите, поемащи първи клас.
   За Европейските езици - приема в първи клас е английски, немски, френски и руски. Сайтът им е много хубав и подробен.

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 18:02 от Mimeto78

# 10
  • Русе
Актуална тема и за мен. Ние към Европейската сме се насочили, че ни е до блока. Силно се надявам да ни огрее обаче в паралелка с английски.

# 11
Добре, а в крайна сметка, кога ще се подават документи за бъдещите първолаци?  newsm78 Днес, всеки, когото попитах, ми казваше, че е през м.МАЙ.....
Днес разгледах сайта на Европейските-ако подам документи там, най-вероятно ще е с немски или френски.....

# 12
Чочи, какво те притеснява, френският е много хубав език. Казвам го в смисъл, че отваря бъдещи  планове, не е като руският например. С един добър френски (или немски) и от едно евентуално желание на детето като порасне, се отварят едни много добри възможности. Бъдещето е не само в английският.

# 13
Добро утро!
Чочи, какво те притеснява, френският е много хубав език. Казвам го в смисъл, че отваря бъдещи  планове, не е като руският например. С един добър френски (или немски) и от едно евентуално желание на детето като порасне, се отварят едни много добри възможности. Бъдещето е не само в английският.
По принцип избора на език не ме притеснява толкова много-стига детето да има желание да го учи  Peace. Може би наистина ще избера френски език, защото немския ми е малко един никакъв такъв неблагозвучен  Wink.
А тоя руски език ми е отвратителе още от едно време, когато насила ни налагаха да го учим.... ooooh!

# 14
  • Русе
В дойче шуле приемът за първи клас става със заявление от самото училище и копие на акта за раждане на детето, но бланките за заявлението още не са готови.Може би след няколко дни, поне така ми казаха.

Общи условия

Активация на акаунт