Бъдещи първокласници в Русе

• 58 412
  • 420
  •   1
Отговори
# 15
  • Русе
   Рeziru, благодаря за информацията. И аз ще се обадя да питам след ден-два, да видим какво ще кажат. По принцип заявлението може да си го разпечата всеки от сайта им, явно още е рано и не са организирали нещата.
   Чочиии, вторият чужд език, който се изучава в Европейските езици от 5ти клас е руски.

# 16
В "Отец Паисий" имат готови заявления и статистически листи, в които се попълват данни за детето и родителите.Аз днес взех да попълня. Ето извадка от сайта за настоящата учебна година:

На вниманието на всички родители, записващи децата си в подготвителен клас и първи клас през учебната 2012/2013г.:

Приемът на документи ще се извърши от 28 май до 8 юни 2012г. в училище.
    Необходимо е да представите следните документи:

ксерокопие от удостоверението за раждане на детето (оригинал за сверяване);
    заявление и статистически лист (по образец,попълва се на място);
    оригинал на удостоверението за завършен подготвителен клас;
    документ за самоличност на родителя;

# 17
Привет!
Аз съм се ориентирала към Дойче шуле заради немския, който ще ни трябва, а и защото училището ми е по-близо от Европейските езици. Но моя близка, която е преподавател в Европейските ме разколеба. Според нея децата излишно се натоварват (много се натоварват!) в Дойчето и това затруднява обучението. Най-вероятно тя е пристрастна към работното си място и все пак сме достатъчно близки и не мисля, че би ме подвела. Та съм в една чуденка сега... Rolling Eyes
Някой може ли да ми каже сайт/телефони на двете у-ща?

# 18
Аз да се включа с въпрос за ОУ"Иван Вазов", вярно ли е че е голям напливът за там и се влизало с връзки.Нямам никакви отзиви за нивото на обучението в началния курс.Не е зле да обсъдим и учителите, защото както се казва :избира се учител, а не училище".

# 19
  • Русе
   Desirée, ето сайта на Дойче шуле:
    http://www.schiller-schule.info/
    На Европейските езици:
    http://www.souee.bg/

# 20
  Desirée, ето сайта на Дойче шуле:
    http://www.schiller-schule.info/
    На Европейските езици:
    http://www.souee.bg/

Много благодаря!  bouquet

# 21
Desirée , не съм съгласна че натоварват прекалено много децата в Дойче шуле.Все пак зависи и от детето .За сега нямаме проблем .Нямам база за сравнение обаче с Европейските .Наистина имат много помагала ,но те явно са на мода във всички у-ща .

# 22
ell7, благодаря ти за включването. Думите ти ме радват!   bouquet

# 23
Desirée , не съм съгласна че натоварват прекалено много децата в Дойче шуле.Все пак зависи и от детето .За сега нямаме проблем
Peace И моят младеж засега справя без проблем в Дойчето. Не виждам да са ги презорили децата.  Wink

# 24
  • Русе
Аз да се включа с въпрос за ОУ"Иван Вазов", вярно ли е че е голям напливът за там и се влизало с връзки.....
Училището не е лошо като сграда  Laughing, а също и като ниво- 4 етажа е....
Сериозно- погледни класиранията на състезанията по математика , половината места до 10-то примерно (без да пресилвам много) са за ОУ"Иван Вазов" !

Така е, избира се учител. Но все пак трябва да посочиш критерии. Има добри спокойни учители, много се разбират с децата и особенно с родителите, много са тачени ... но не и от мен примерно.
Защото децата нямали домашни - спокойно те са деца, ама не знаят къде е "Тракийската низина" - спокойно .... , не могат да решават задачи - пак спокойно , е благодаря за такова спокойствие. Дори и учителите са като хората  Grinning, различни са, дори и в това училище.

Не съм забелязал да е нещо страшно като натоварване и домашни, просто детето привиква, "Кучето скача според сопата"  (което всъщност означава, че се научава да скача все по-високо, а не че яде бой непрестанно, реших да сложа субтитри за всеки случай  Mr. Green)

Скрит текст:
Една хитост, но не казвайте на никого Naughty Whistling, запишете детето на предучилищна в "Иван Вазов" ...... ако не е късно де.....

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 00:18 от ramlim

# 25
  • Русе
   Днес подадох заявление за първи клас в Дойче шуле. От вчера са започнали да приемат. На място се попълва формуляр, този от сайта им не е актуален. Не искат никакви документи сега - акт за раждане, лични карти, те ще се носят при записването.

# 26
Благодаря ти ramlin, напълно съм съгласна с теб.Записани сме в предучилищна група на Ив.Вазов, но.... не ми се струва добро нивото... Май на стари лаври лежат...дано да съм се объркала и да не съм права....

# 27
Виждам, че тук се говори най-вече за Дойче Шуле и Европейската, обаче бих искала да попитам за СОУ Васил Левски ако може.
Някой от вас водил ли е детето си в първи клас там?
Не познавам учителите и не съм много сигурна към коя паралелка да се ориентирам.
Ще се радвам да споделите мнение и отзиви за конкретни учители и паралелки.

# 28
  • Русе
... Май на стари лаври лежат...дано да съм се объркала и да не съм права....

В известен смисъл си права, мисля, даже съм съгурен че навсякъде е така.
 За съжаление не са виновни само училищата и учителите, а в много голяма степен родителите. Не случайно писах по-горе, че 99% от родителите предпочитат "добрите" учители, които не дават домашни и пишат само шестици на децата  Grinning. На много места вече се налага стила на неукия и прост човек, приема се като "стандарт". Погледнете правописа по форумите ( в този, поне в малкото теми, които чета определено не е така), децата и по-младите хора не просто нямат умения в правопис и пунктоация, ами са убедени че не са им нужни! Ами представи си че тези хора са вече родители, те какво очакват и изискват от учителите?

# 29
Привет и от мен. И аз се колебая между Европейските и Отец Паисий. Доколкото разбрах, в английската паралелка на Европейските приемат деца само от околните блокове, а ние се водим на Алеите. Мисля си, че ако не приемат дъщеря ми там, е по-добре да я запиша в Отец Паисий... И аз започнах да следя резултатите от състезанията - за мен са много показателни... Дано се включат майки на четвъртокласници, за да споделят впечатления за преподавателите, които ще поемат първолачетата.

Общи условия

Активация на акаунт