Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 58

• 48 478
  • 740
  •   1
Отговори
# 525

Прощалната серия с Ибрахим

# 526
Толкова много енергия за един филм... Със сигурност има по- полезни посоки, в които да поеме Simple Smile)))
Както и да е.
Да кажа и аз за Хюррем и Ибрахим, а пък вие не жалете камъните после Simple Smile))
Ибрахим и Хюрем стартираха състезанието за надмощие от различни позиции - Хюррем беше просто наложница, а Ибрахим  - първият приятел на султана, а скоро след това и първият мъж в империята след султана. Ибрахим използва цялата си власт, за да смачка Хюррем и онова, което ще му се случи е лично негова изработка. Той изцапа ръцете на Хюррем с кръв, когато я затвори в онази стая на двореца му и я остави с една купа отровен локум и невинният Лео.
От този момент никоя емоция на екранният Ибрахим не успя да ме разчувства и всяко действие на Хюррем срещу него му е малко! Посееш ли ветрове, бурите са ти гарантирани!

Ами филмът е такъв - провокира много емоции, слава богу, че има и емоционални хора..

Сигурна съм , че не камъни, а поощрения ще има за теб, Queen, M.D. , споко. Камъните ги поемаме ние, четирите интелигентни жени..

И защо пак,  отново, за пореден път всичко през призмата на Хюрем се гледа?! Не е ли Султанът, който решава?! Тези деца не са ли и негови, СС не ги ли пази също?! А Ибрахим да не би да им е навредил?! Или забравяте искрената загриженост на Ибрахим за здравето и живота на падишаха,
спасяваше го, страдаше за него.., че никога не накърни сърцето му с думи против Хюрем ?!
Казват дума дупка не правела, ама сега така се оказа...
А ветровете задухаха с идването на Александра в сарая..Тя така и не прие и не прости това приятелство..от любов..

# 527
ще бъде най-скучната серия за мен

Прощалната серия с Ибрахим

# 528
И докато чакаме превод на трейлъра  Peace

Скрит текст:
Няколко снимки от днес от снежен Истанбул

# 529
Толкова много енергия за един филм... Със сигурност има по- полезни посоки, в които да поеме Simple Smile)))
Както и да е.
Да кажа и аз за Хюррем и Ибрахим, а пък вие не жалете камъните после Simple Smile))
Ибрахим и Хюрем стартираха състезанието за надмощие от различни позиции - Хюррем беше просто наложница, а Ибрахим  - първият приятел на султана, а скоро след това и първият мъж в империята след султана. Ибрахим използва цялата си власт, за да смачка Хюррем и онова, което ще му се случи е лично негова изработка. Той изцапа ръцете на Хюррем с кръв, когато я затвори в онази стая на двореца му и я остави с една купа отровен локум и невинният Лео.
От този момент никоя емоция на екранният Ибрахим не успя да ме разчувства и всяко действие на Хюррем срещу него му е малко! Посееш ли ветрове, бурите са ти гарантирани!
smile3501 smile3501
Благодаря !
 Няма какво да добавя!
 А пък от позицията на ниско интелектуалните блондинки ,съвсем! Wink
 Липсва  ми ,но не Ибрахим! От вчера ми липсва ВИПЧЕТО, а от няколко дни ТРЕНДАФИЛКА!
Къде сте момичета?
 Обичам Ви, обичам и вашите постове,в които същественото е между редовете за тези,които могат да го прочетат!

# 530
  • до най слънчевия бряг

Едва ли , може би една от тъжните и тежките серии , но в пък май за напред ще има още  доста  такива  Sad

Мисля ,че сценаристите няма да ни оставят да "скучаем "  , напротив ще ни разтърсят от емоции .

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 21:43 от siren62

# 531

Едва ли , може би една от тъжните и тежките серии , но в пък май за напред ще има още  доста  такива  Sad

Мисля ,че сценаристите няма да ни оставят да "скучаем "  , напротив ще ни разтърсят от емоции .

И аз така мисля, че това ще бъде една скучна серия цялата ще бъде посветена на прощаването на султана с Ибрахим пфф единствената хубава емоция и интересното за мен ще бъде това как Хюррем султан ликува, че най-накрая се отърва  от Ибрахим.
Dore Mi много се вълнуваш за човек който го няма вече цели 500 години Laughing Joy

# 532
  • Таралежът е птица упорита - докато не го ритнеш, не излита...
Както и да е.
Ибрахим и Хюрем стартираха състезанието за надмощие от различни позиции - Хюррем беше просто наложница, а Ибрахим  - първият приятел на султана, а скоро след това и първият мъж в империята след султана. Ибрахим използва цялата си власт, за да смачка Хюррем и онова, което ще му се случи е лично негова изработка. Той изцапа ръцете на Хюррем с кръв, когато я затвори в онази стая на двореца му и я остави с една купа отровен локум и невинният Лео.

Ами филмът е такъв - провокира много емоции, слава богу, че има и емоционални хора..

Сигурна съм , че не камъни, а поощрения ще има за теб, Queen, M.D. , споко. Камъните ги поемаме ние, четирите интелигентни жени..

И защо пак,  отново, за пореден път всичко през призмата на Хюрем се гледа?! Не е ли Султанът, който решава?! Тези деца не са ли и негови, СС не ги ли пази също?! А Ибрахим да не би да им е навредил?! Или забравяте искрената загриженост на Ибрахим за здравето и живота на падишаха,
спасяваше го, страдаше за него.., че никога не накърни сърцето му с думи против Хюрем ?!
Казват дума дупка не правела, ама сега така се оказа...
А ветровете задухаха с идването на Александра в сарая..Тя така и не прие и не прости това приятелство..от любов..

Елена, нямам намерението да влизам в спорове, защото зачитам гледището на всяка от вас.
Имаме 81 серии от по час и половина и толкова много фактически материал, който може да се извади "за" и "против". .. 
Но рядко има има повратни моменти, такива които коренно преобръщат действието, мисленето и възприятията.
Питате "Защо през призмата на Хюррем?". А защо не???
Посочих Ви именно повратният момент за персонажа на Хюррем.
Увещанията за това кой кого ще пази, пази или е пазил са лишени от съдържание, както писах и в един предишен пост. Видяхме сами колко струва един човешки живот в този дворец и че там е по- лесно да умреш, отколкото да оживееш.
И накрая - не Ви ли изпълва поне с малко възхищение персонажът на Хюррем, която от отвлеченото момиче с избитото семейство стана единствената законна съпруга на султан в доста дългата история на Османската империя.
Е, понякога са се случвали и не особено лицеприятни неща, но опровергайте твърдението ми, че няма власт без кръв!!!

# 533
Елена Алексиева   bouquet
Актрисата Мерием ме впечатлява като игра и визия.Наистина талантлива и много красива.Може би и затова симпатиите са толкова големи.На една красива жена всичко й е простено.
Какви ли щяха да са позициите, ако ролята на Ибрахим се играеше от актьора, изпълняващ ролята на Бали бей  Wink?
Някои хора първо възприемат  с поглед, после се замислят, да не кажа повечето.
И накрая - не Ви ли изпълва поне с малко възхищение персонажът на Хюррем, която от отвлеченото момиче с избитото семейство стана единствената законна съпруга на султан в доста дългата история на Османската империя.
Доколкото си спомням, това момиче отиде да отмъщава точно за това нейно семейство, което забрави набързо, след лилавата кърпичка.

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 21:59 от ketti

# 534
# 535
Една просто разкошна рисунка от руска фенка   bouquet

# 536

Мила ми , Хюррем, ходи и си пусни някое концертче на Пайнер за да не скучаеш!

# 537
Елена Алексиева   bouquet
Актрисата Мерием ме впечатлява като игра и визия.Наистина талантлива и много красива.Може би и затова симпатиите са толкова големи.На една красива жена всичко й е простено.
Какви ли щяха да са позициите, ако ролята на Ибрахим се играеше от актьора, изпълняващ ролята на Бали бей  Wink?
Някои хора първо възприемат  с поглед, после се замислят, да не кажа повечето.
Ами ,Кети да си кажа!В първите няколко серии, а ако трябва да съм честна в доста,Хюрем не ме грабна с красотата си!Може би защото съм жена, но аз я харесах не заради красотата й, а много след това заради борбеността, силата и устойчивостта на на всичко и всички!
 Това,че актьорът играещ Бали бей ми е много симпатичен не ми пречи да кажа,че образът на героя му беше "бледен" и много бързо се изчерпа! Ако Бурак изпълняваше ролята на Ибрахим мнението ми щеше да е същото като сега!(А между другото Окан също е много симпатичен)
 Права си,че има много хора,които отъждествяват красотата с доброта, но не всички са такива , нали!?

# 538
Какви ли щяха да са позициите, ако ролята на Ибрахим се играеше от актьора, изпълняващ ролята на Бали бей  

Това наистина ме развесели Joy Joy Joy
Доколкото си спомням,Бурак го бяха ангажирали първоначлно само за няколко серии-тези за историята с Армин.Поради големия интерес към Бали Бей,удължиха ангажимента му. bowuu
 Та на питането-ами ще се промени сценария от там и историята -няма да има душене и това е Crossing Arms

# 539
Доре ми,

Каквото и да напишеш, който и да обидиш- няма да промениш историята.

Ибрахим е бил просто един човек, който се е издигнал благодарение на Сюлейман, но не защото се е доказал с времето а именно защото е израснал със СУЛТАНА. Пиша Султана а не Сюлейман, защото ако Селим не беше починал или ако друг беше се възкачил на трона, Ибо освен да свири на цигулка и да го оженят за някоя непотребна вече наложница друго нямаше да види.
Нямаше да  Велик Везир, нямаше да е Дамат, нямаше и ние сега да го коментираме.

Елена,

Като историк би трябвало да си по-добре запозната с живота на хората,за които пишеш и принизяваш до един роб, участвал в 3 похода като Велик Везир. Първият приключил с победа- над доста слаба държава  и в който той е бил войн- но не и пълководец, вторият- победа над един остров , третия в който, вече е главно-командващ приключва с патова ситуация.

Как може да сравняваш един човек, който не е спечелил като пълководец една война дори, с ВЕЛИЧИЯ който са завладели повече от половината свят.
Ако поне малко знаеш за Цезар, тогава няма как да не знаеш, че той е отказал титлата Император, не е искал да управлява огромната Империя сам, не се е възгордявал - напротив искал е Империята да се управлява от Сената.Бил е пълководец- но не политик.
Ако знаеше нещо за Александър Велики, трябваше да знаеш, че е бил на 16години когато печели първата си война, и още няколко преди да се качи на престола, и то като главно-командващ не като един от съветниците на главно- командващият.
А Наполеон- та този военен гении е спечелил 10 войни и  то не срещу държавици и острови, а срещу коалиции от държави и армии.

Съжалявам, но да  сравняваш императори с един роб- та дори и образован за положението си роб, не е много сериозно, особено ако имаш историческо образование както твърдиш.
Не може никой да отрече истината- а тя е, че ако Тимс не бяха направили серияла ВВ, 99.8 процента от популацията нямаше да знае кой е Ибрахим Паша, а едва ли има хора на тази свят, които да не знаят кои са били  Цезар, Александър или Наполеон. Ако има такива то са хора, които нямат достъп до книги и информационни средства.

Общи условия

Активация на акаунт