Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 58

• 48 480
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
ketti, като спец по човешката душа и по личностовите квалификации, респективно, съм дошла да кажа онова, което имам да кажа и съм го казала, включая и за Ибрахим.
О.к.реших, че "онова" е по-благозвучно, но щом казвате  Peace
Peace

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 10:21 от ketti

# 586
  • Таралежът е птица упорита - докато не го ритнеш, не излита...
Много ми е странна настойчивостта , а която се анализират в дълбочина  действията и решенията на Ибрахим, едва ли не като на полубожество, което съдържа в себе си много пластове, които следва да ни бъдат визуализирани. Нали никой не смята, че някой има нужда от допълнителни пояснения, когато застане пред екрана, колко по- сложен образ е някой, отколкото му изглежда?
Едновременно с това Хюррем бива нарочно изопачавана като кръвожаден изверг, при все че тя има да брани 5 деца, от които 4 потенциални престолонаследника, т.е. тя поне има за какво да се бори наистина. Като минимум има да се бори за живота на децата си, респ. за собствения си.
Докато Ибрахим се бори за какво?  За още власт, за повече надмощие, за повече признание? От кого и за какво???

# 587
ketti, като спец по човешката душа и по личностовите квалификации, респективно, съм дошла да кажа онова, което имам да кажа и съм го казала, включая и за Ибрахим.
О.к.реших, че "онова" е по-благозвучно, но щом казвате  Peace
Peace
Между другото
Скрит текст:

ketti, благодаря Ви за опита да ме учите на български език, но при мен няма да мине. След 6 години медицина и 4 години специализация по психиатрия (пояснявам, че личностовите разстройства са предмет на изучаване от моята специалност),  вероятно мога да правя разлика между "личностни" и "личностови" и цитатът Ви от някакъв виртуален "речник" на българския език  в случая не ме смущава ни най - малко.
Пиша на екзактен български език и колебанието Ви в това не е във Ваша полза, наистина!
Отминах първия опит, но втория нямаше как, за жалост!
P.S. Само не ми казвайте, че и думата "екзактен" не присъства в източника Ви на справки.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 01:12 от Queen, M.D.

# 588
Пиша на екзактен български език и колебанието Ви в това не е във Ваша полза, наистина!
P.S. Само не ми казвайте, че и думата "екзактен" не присъства в източника Ви на справки.

Мога да направя справка, не е проблем.Присъства "екзактен"  -означава точен.Не знаех, че във вашите среди  думата "личностови" е правилната.Аз пиша и чета във форум, а не в катедрата по психиатрия, ама вече се чудя, дали всички не сме пред вашия кабинет.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 01:36 от ketti

# 589
Много ми е странна настойчивостта , а която се анализират в дълбочина  действията и решенията ...
Едновременно с това Хюррем бива нарочно изопачавана като кръвожаден изверг, при все че тя има да брани 5 деца, от които 4 потенциални престолонаследника, т.е. тя поне има за какво да се бори наистина. Като минимум има да се бори за живота на децата си, респ. за собствения си.
Докато Ибрахим се бори за какво?  За още власт, за повече надмощие, за повече признание? От кого и за какво???

Queen, M.D., ще се радвам да направиш дълбок анализ на действията и решенията на Хюррем. В крайна сметка ако ме накараш да се замисля за нейните качества, може да я видя като нещо друго освен кръвожаден изверг.
Всичко което правите обаче е  да повтаряте до втръсване как са я нападали (странно, че си го пропуснала) и защитата на 5 деца. От кого ги пази??
Да, права си - брани себе си!  Защото без децата и без Сюлейман тя е никой - а това е нейният най-голям страх.
Моля те, визуализирай това което аз не виждам?

Кога видя Ибрахим да се бори за власт? Защо да се бори за нещо което вече има?  Той има всичко и никога не е искал повече. Това, за което се бори, е бъдеще за държавата. Той е над битовизма на Хюррем. Той мисли в друго измерение.

ПП Ибрахим е божество! Цяло и завършено. Затуй е трън в очите   Crossing Arms

# 590
Мога да направя справка, не е проблем.Присъства-означава точен.Не знаех, че във вашите среди тази дума е правилната.Мислех, че сме във форум, ама вече се чудя, дали всички не сме пред вашия кабинет  newsm78.
Еми, не се отказвам, какво да направя- скрита Хюремка  Laughing
Не правете справка, аз Ви гарантирам, както и поне двата вагона изчетени книги! Всъщност, не знам къде точно правите Вашите справки, но повярвайте ми, няма по - добър съветник от литературата, минала пред очите ни!
Що касае моя кабинет - пред него има достатъчно столчета, а и хапчета в аптеката - наспорил Господ! И да, във форум сме, но нека не забравяме, че точно по тази причина няма йерархия и както аз не си позволявам да давам персонални оценки, такова поведение очаквам и от събеседниците си. Иначе- можете да се досетите -  цар съм на персоналните оценки! smile3513 Но нали не сме за това тук!
Желая Ви хубава нощ/вечер/сутрин ( по Ваш избор), ще трябва да се лиша от компанията Ви, защото мъжът ми си иска своето гуш newsm47.

# 591
Много ми е странна настойчивостта , а която се анализират в дълбочина  действията и решенията на Ибрахим, едва ли не като на полубожество, което съдържа в себе си много пластове, които следва да ни бъдат визуализирани. Нали никой не смята, че някой има нужда от допълнителни пояснения, когато застане пред екрана, колко по- сложен образ е някой, отколкото му изглежда?
Докато Ибрахим се бори за какво?  За още власт, за повече надмощие, за повече признание? От кого и за какво???

И на мене ми е много странна настойчивостта, с която се оправдават всички безумия на тази жена под благовидния предлог - "тя се бори за 4-те си деца". С кой се бори? При официално прието братоубийство, тя с кой външен фактор се бори? Че те могат да се избият едни други в борбата си за престола, без на някой да му мигне окото. Че утре султанът ще реши, че някое от любимите негови дечица е предател и ще му осигури едно копринено въже. Нима не го е направил всъщност? Мустафа, Баязит? Така че с кой се бори тя?
Аз лично не смятам Ибрахим за полубожество, нито пък Хюррем за нещо изключително. Аз виждам една мания, една фикс идея да бъде отстранен точно този човек. Всичко останало е прах в очите. Тази жена не може да живее спокойно, тя трябва да има враг, трябва с нещо или някой да се бори, трябва да има интрига, страдание, смърт. Аз не съм лекар, но все ми се струва, че това състояние си има клинично определение, диагноза, ако щеш.
Странно е и всеобщото одобрение на поговорката "Око за око, зъб за зъб" - демек каквото са й направили на нея, тя да го върне стократно.

И друго - не смятам, че Ибрахим се бори за нещо и че изобщо има нужда да го прави. През цялото време той парира нейната борба с него, т.е заема защитна позиция. Ако искаше  да се бори с нея, можеше отдавна да я е изхвърлил в някой чувал в Босфора още докато се тръшкаше и пищеше по коридорите. Султанът щеше да погледа лошо някой и друг ден, щеше да потъгува малко и щеше да я забрави. Аз не знам каква е била историческата Роксолана, но все ми се струва, че при толкова агресия и мъст няма как да е била спокойна и щастлива.

# 592
  • Пловдив
Олеее да идва сряда да мре тоя Ибрахим че да се свършат тия мъки .Покраи тая дълбокообоснована дискусия кои е по-по-наи се изгуби веселата дружелюбна атмосфера......Ни шеги ни закачки ....Ибрахим жалим сега SadНякои има ли информация ше има ли превод ......чакането тягостно и "дискусионно" тоя път за разлика от веселбата на предния

# 593
Много ми е странна настойчивостта , а която се анализират в дълбочина  действията и решенията ...

Queen, ще се радвам да направиш дълбок анализ на действията и решенията на Хюррем. В крайна сметка ако ме накараш да се замисля за нейните качества, може да я видя като нещо друго освен кръвожаден изверг.
Всичко което правите обаче е  да повтаряте до втръсване как са я нападали (странно, че си го пропуснала) и защитата на 5 деца. От кого ги пази??
Да, права си - брани себе си!  Защото без децата и без Сюлейман тя е никой - а това е нейният най-голям страх.
Моля те, визуализирай това което аз не виждам?

Кога видя Ибрахим да се бори за власт? Защо да се бори за нещо което вече има?  Той има всичко и никога не е искал повече. Това, за което се бори, е бъдеще за държавата. Той е над битовизма на Хюррем. Той мисли в друго измерение.

ПП Ибрахим е божество! Цяло и завършено. Затуй е трън в очите   Crossing Arms

ДореМи, на път е да излезе, че сме гледали различни филми- аз един за Хюррем, а ти - друг, но за Ибрахим...
В момента нямам физическа възможност за анализи, но ще  направя такъв тогава, когато ми позволи времето. Само искам да подчертая, че забелязвам, че се съди  много едностранчиво. Когато се съди и отсъжда, трябва да се прави справка с целия доказателствен материал. Ако ще съдим наистина и ще се произнасяме за някого, като му лепваме етикет, трябва да сме безпристрастни и справедливи, а не емоционално обвързани!!!

# 594
gphilipova newsm51

Странно е и всеобщото одобрение на поговорката "Око за око, зъб за зъб" - демек каквото са й направили на нея, тя да го върне стократно.

Извинявай, искам да те поправя ... поговорката е "Око за две, зъб за чене" (това е изписано над леглото на хю)  Hug

# 595
  • Пловдив
Тази Ибрахимова жалеика взе да заприличва на гавра с труп newsm45

# 596
Влизам с мръсна газ в темата  afwitch    едва смогнах да ви изчета  , Shocked ако не знаех ,че съм във форум щях да си помисля ,че съм на симпозиум  154uu
Радвам се ,че съм липсвала на някой от вас,но отърваване от мен йок ! Mr. Green
Поради технически проблеми не можах да изгледам и 81 епизод, но вече съм на пост   typeuu
Момичета да си призная липсвахте ми -Хюремки,Ибрахимки,Сюлейманки,Нигярки,поп-фолк,чалга ,любители на симфонична музика,благороднички,робини ,нинджи...итн. Hug Heart Eyes
Благодаря на Изабел и сирена за превода от руски !   bouquet   bouquet

# 597
Кетти ,

преди да направиш забележка на някой, относно това дали пише правилно, не е лошо да научиш значението на думите, които сама използваш.

РОБ- КАТО СТАТУС.

Не мислиш ли, че статус не е правилната дума?
Правилно е РОБ- КАТО СТАТУТ. Laughing

Това само за да покажа, че сме много емоционални, когато пишем за нашите любимци и понякога бъркаме. Laughing

Колкото до Ибо, аз не съм психолог, но диагнозата му я поставих още отдавна- Мегаломания.
Знам, че това не е болест а симптом и ще ми е интересно каква е болестта му.
За Хати е ясно- шизофрения, но за Ибо ми се ще да се изкаже Queen.

И моля, фенките на Ибо да не реагират на поста ми, не пиша това за да се заяждам или да дразня някой, просто ми е интересно професионалното мнение. Peace Peace Peace Peace Peace

# 598

И на мене ми е много странна настойчивостта, с която се оправдават всички безумия на тази жена под благовидния предлог - "тя се бори за 4-те си деца". С кой се бори? При официално прието братоубийство, тя с кой външен фактор се бори? Че те могат да се избият едни други в борбата си за престола, без на някой да му мигне окото. Че утре султанът ще реши, че някое от любимите негови дечица е предател и ще му осигури едно копринено въже. Нима не го е направил всъщност? Мустафа, Баязит? Така че с кой се бори тя?
Аз лично не смятам Ибрахим за полубожество, нито пък Хюррем за нещо изключително. Аз виждам една мания, една фикс идея да бъде отстранен точно този човек. Всичко останало е прах в очите. Тази жена не може да живее спокойно, тя трябва да има враг, трябва с нещо или някой да се бори, трябва да има интрига, страдание, смърт. Аз не съм лекар, но все ми се струва, че това състояние си има клинично определение, диагноза, ако щеш.

И друго - не смятам, че Ибрахим се бори за нещо и че изобщо има нужда да го прави. През цялото време той парира нейната борба с него, т.е заема защитна позиция. Ако искаше  да се бори с нея, можеше отдавна да я е изхвърлил в някой чувал в Босфора още докато се тръшкаше и пищеше по коридорите. Султанът щеше да погледа лошо някой и друг ден, щеше да потъгува малко и щеше да я забрави. Аз не знам каква е била историческата Роксолана, но все ми се струва, че при толкова агресия и мъст няма как да е била спокойна и щастлива.
gphilipova, може би диагноза има за емоционалното състояние на сценаристите на Великолепният век, а не на това на Хюррем?
Защо ли толкова много турците ненавиждат Хюррем, че я правят в очите на зрителите такава, каквато я виждаме, това е правилният въпрос!

# 599
Тези които твърдите, че Хюррем без Сюлейман и децата си е нищо- грешите.

Беше нищо докато беше робиня, но сега е свободна и може да си тръгне от двореца- когато пожелае.

Може да се разведе със Сюлейман и да си живее в разкош до края на живота си, защото ако се разведе и остава зестрата- така е по закон.
Но ако го направи ще си тръгне без децата- защото те са на Династията.

Ибрахим ако не беше роб а свободен човек, можеше да се разведе с Хати, да си вземе Нигяр и дъщеричката и да си живее живота, но ако сега го направи ще си тръгне без нищо и точно за него важи това, че е нищо без Сюлейман и Хатидже.

Общи условия

Активация на акаунт