Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 58

• 48 476
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
vvi,тя надмогна роб, без кавички, буквално, това е факт.Хайде да си спомним как?
Но не надмогна "роба"в себе си за влияние

# 571
  • Мюнхен
Честита Нова Година,Дами!   Hug

Поздрав с една сцена между Малкочоолу и сестрата на Грити - само че от друг сериал  Whistling

ЧНГ и на теб!

Че това не е Бали бей ти казаха, но сестрата на Грити е не само сестра му, но и съпругата на СС (Халит) в реалният живот. Ако си знаел се извинявам, просто останах с впечатление, че не е така!

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 23:52 от bggirl22

# 572
  • Таралежът е птица упорита - докато не го ритнеш, не излита...
ketti, като спец по човешката душа и по личностовите квалификации, респективно, съм дошла да кажа онова, което имам да кажа и съм го казала, включая и за Ибрахим.

# 573
нещо величествено дори и като музика поздрав за Фенката 1968  

Огромно благодаря /но с малки букви/ за великолепния поздрав, но можеше да избереш някое изпълнение на Ибрахим  - обожавам неговата цигулка  Hug
Къде отиде Хюремчето?????

Понеже се очертава голям купон за сряда, мога да си предложа услугите като DJ и да го водя- обещавам всякаква музика - от "Реквием" на Моцарт в чест на Ибрахим, до "Ало, девойките" .
Ще осигурим и кетъринг - локма, баклави и всякакви турски сладости. Ще организирам и поетичен рецитал - за начало "На прощаване" и ще стигнем до Трендафил Акациев /Трендафилка, нищо лично Peace/ За тези, които не са го чували един лек цитат:

"Марули, марули, марули - безкрайно зелено поле!
Сред тях седи и се пули едно възхитено теле..." и т.н.

Ще последват танци, като ще има лилав пешкир, осигурен от Жоро /надявам се да поеме шефството/, но не обещавам , че ще е от Султана / в момента водим преговори с него, но още ни е сърдит заради пръчката на Ибрахим/.

След това, в зависимост на кой, какво му се е случило /може някой да му е излязъл късмета/ вечерта ще продължи с волна програма.  Grinning

Безкрайно ще се радвам да ви видя щастливи и презадоволени от удоволствие  Laughing

За фенките на Ибрахим...момичета, насладете се на прекрасната игра на Окан и не забравяйте, че Ибрахим ще е с нас още доста време - кошмар за всички, изпитващи перверзно удоволствие да го видят мъртъв!

# 574
vvi,тя надмогна роб, без кавички, буквално, това е факт.Хайде да си спомним как?
Но не надмогна "роба"в себе си за влияние
То това последното май никой не го надмогна!
Всеки беше "роб" на това влияние!
Кой на "дунята",кой на "династията",кой на "любовта",кой на "собствените си демони" и т.н!
С  други думи ( а и с твоите от последното изречение) нито един от представените ни персонажи не намери, свободата, която търсеше(искаше) и в този смисъл остана "роб"!

# 575
Не мога да разбера защо, когато аз напиша, че Ибрахим е роб теб това те дразни newsm78

Вие също го написахте и то повече от 10 пъти, че е пълководец и какво ли още не- което не отговаря на истината- един човек не е пълководец само защото, е участвал в 3 похода, като главно- командващ само е един и то неуспешен.

И какво толкова, че съм написала истината - Да роб е бил и като такъв е умрял, брат, приятел на Султана и какъвто още искате го наричайте, но това не променя факта, че статута му на роб не е променен до смъртта му.

Още веднъж ще ви напомня, че Ибрахим ми е любим образ, но няма да му приписвам качества, които не притежава и няма да изопачавам фактите. Много ще липсва и на вас и на мен, но ще трябва да се примирим, че серияла следва някаква хронология и няма как да гледаме прекрасната игра на Окан до края.
Ако аз бях сценарист на сериала, щях да оставя Окан поне до 5 серии преди края, в последните 5 епизода щях да претупам оставащите 30 години и готово, защото без него няма да е същото и дано не съм права- чака ни скука и измислици.

Лека нощ!

# 576
Fenkata, приятен сценарий си замислила! Би било забавно, ако можеше да се осъществи в такива детайли Laughing
И само да кажа, че ние, Хюремките, не изпитваме перверзно удоволствие да видим смъртта на Ибрахим. Най-добрият изход щеше да бъде султанът му отнеме титлите, и го изпрати подобаващо при брат му и баща му, като обезпечи нуждите им до края на живота им Whistling
Но, както всички знаем, развоят на събитията в историята е такъв и щем, не щем, ще станем свидетели на смъртта му... fiuuuuuu

# 577
Не мога да разбера защо, когато аз напиша, че Ибрахим е роб теб това те дразни newsm78

Вие също го написахте и то повече от 10 пъти, че е пълководец и какво ли още не- което не отговаря на истината- един човек не е пълководец само защото, е участвал в 3 похода, като главно- командващ само е един и то неуспешен.

И какво толкова, че съм написала истината - Да роб е бил и като такъв е умрял, брат, приятел на Султана и какъвто още искате го наричайте, но това не променя факта, че статута му на роб не е променен до смъртта му.

Още веднъж ще ви напомня, че Ибрахим ми е любим образ, но няма да му приписвам качества, които не притежава и няма да изопачавам фактите. Много ще липсва и на вас и на мен, но ще трябва да се примирим, че серияла следва някаква хронология и няма как да гледаме прекрасната игра на Окан до края.
Ако аз бях сценарист на сериала, щях да оставя Окан поне до 5 серии преди края, в последните 5 епизода щях да претупам оставащите 30 години и готово, защото без него няма да е същото и дано не съм права- чака ни скука и измислици.

Лека нощ!

Дамите са в траур, denisass. Може би трябва да ги разберем. Но словесната агресия надали ще промени историческите факти.

# 578
Моля ви, пратете ми линк на тракер, ако трябва на лични откъдето мога да сваля сериите след еп.70 с оригиниално аудио и български субтитри.

# 579
Добре, де но в крайна сметка малкия Сюлейман пише , че не е умишлено заразен от Хюррем? Или аз греша. Вече се обърках....

# 580
Ivelle, най - справедливият изход щеше да бъде онзи, който Ибрахим заслужава за изневярата на Хатидже. Но Хатидже я знаем що за безхарактерен екземпляр се оказа, та остана на султана да раздава правосъдие.

# 581
ketti, като спец по човешката душа и по личностовите квалификации, респективно, съм дошла да кажа онова, което имам да кажа и съм го казала, включая и за Ибрахим.
О.к.реших, че "онова" е по-благозвучно, но щом казвате  Peace

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 00:53 от ketti

# 582
оставам с впечатление, че фен на Пайнер е нещо обидно newsm78
аа, не е обида, диагноза е  hahaha аристокрацията отдавна ни я постави на "Хюремките" Crazy Mr. Green
оттогава се пъна да сменя жанра, да оправдая очакванията  newsm53 ама пусто не ми се удава  Rolling Eyes
виж, ако в сряда DJ-ят  Grinning Hug ни зарадва с "Я елате, пиленца при батко"  Mr. Green в изпълнение на Бали Бей    Heart Eyes може и да ми се получи  newsm03 newsm47
Но много държа на изпълнителя  Naughty само Михайлов не различава мустакатите  Mr. Green hahaha

Izabele   bouquet  благодаря за превода на фрагмана 
тъжно, наистина, но очаквано и закономерно  Peace

Скрит текст:
Фенче  Hug още малко от Трендафил Акациев  Grinning

ХАМЛЕТОВ ВЪПРОС

СТРАННА измет се навъди -
чуди се дали да бъди.
Щом не искаш – не бъди,
но отсреща врагът бди.
Чуйте моята присъда:
Той не ще, но аз ще бъда!
Две са нашите съдби -
аз: туби, той – не туби!

да не стане пак някой сакатлък  Stop  героите са само лирически  Peace Grinning

# 583
О.к.реших, че "онова" е по-благозвучно, но щом казвате  Peace
Peace

# 584
И само да кажа, че ние, Хюремките, не изпитваме перверзно удоволствие да видим смъртта на Ибрахим. Най-добрият изход щеше да бъде султанът му отнеме титлите, и го изпрати подобаващо при брат му и баща му, като обезпечи нуждите им до края на живота им Whistling
Но, както всички знаем, развоят на събитията в историята е такъв и щем, не щем, ще станем свидетели на смъртта му... fiuuuuuu

Най-добрият изход?
Сигурни ли сте, че вашата хюррем би позволила такъв изход?

Султана дори няма доблестта да се изправи срещу Ибрахим след толкова години и да му каже защо иска смъртта му. Той прости какво ли не на кого ли не,  но на собственото си ....
Дори с това, че го убива, признава превъзходството на Ибрахим. Защото си права - ако му отнемеше титлите щеше наистина да го накаже .... с убийството му - той само себе си наказва.

Ако Ибо е постигнал нещо, то е защото султана му е дал тази възможност, но от това, което съм чела и което виждам във филма - просто не е оправдал даденото му доверие. За мен интелигентния човек е този, който направлява събитията в желаната посока, а не този който се самоизтъква. Не го разбирам Ибо защото с тази безрезервна подкрепа от султана и пълен карт бланш да взима решения, се заби в собствените си противоречия.

Права си, в крайна сметка хората, постигнали нещо в живота са били на правилното място в правилното време. В този смисъл и Сюлейман е станал султан благодарение на подходящите обстоятелства - да остане жив на първо място.
Но с останалото няма да се съглася - кога не е оправдал доверието? Кое стори Ибрахим срещу Сюлейман? И в историята и тук във филма няма ясна причина за решението на Сюлейман. Няма никакво предателство.
Ибрахим направлява събитията, но с неговата безкрайна отдаденост към Сюлейман и с пълното доверие в него - не допуска, че нещо или някой може да застане между тях. За Ибрахим няма друг освен Сюлейман. Да, това е наивно. Но Ибрахим не е перфектен. И в този смисъл като всеки човек, той също има свойта вътрешна борба. Подкрепата на някой никога не те спасява от съмнения! Впрочем точно дълбокият вътрешен свят е доказателство за интелект. Той търси отговори ... точно както отговори са търсили много други велики люде на света.

Общи условия

Активация на акаунт