Октомврийки 2013 - очакваме ви! Добре дошли!

• 24 705
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
Привет и от мен на всички нови попълнения  Hug .Така като гледам почти успяхме да изпишем тази тема и май ще трябва да мислим вече за новата  Grinning.
По въпроса с ходенето до 00 ,аз ям почти само супи иначе положението е зле,защото този проблем си го имам от години.Също върши работа и чаша топло прясно мляко сутрин на гладно,но това е добре да се прилага ако сте си вкъщи,че не се знае колко дълго ще продължи "ефекта" от млякото  Laughing

# 706
Охх за тоалетната и аз винаги съм си била проблемна, но сега гледам така да не хапвам само сухи храни и през няколко дена успявам да отида  Grinning дано занапред да не става по-зле от това  Peace
А аз днес си запазих час за преглед за четвъртък. А вече нямам търпение да отида и да разбера как са нещата... че както си мисля, че съм спокойна и когато легна по няколко часа не мога да заспя и всичко минава през акъла ми  Laughing ии дано в четвъртък вече да съм малко по-спокойна.
Относно витамините, аз пия само фолиева киселина, защото приемам доста плодове и зеленчуци и си мисля, че това са достатъчно витамини.
Приятен ден на всички и леко бременеене  Hug

# 707
Здравейте нови мами  Hug
За по-лесно ходене до тоалетната на мен ми помагат - много, много вода и др. течности, сини сливи, Активия и домашна лютеница Simple Smile Други мами са доволни от Фрутилакс, натурален разхлабващ сироп, но аз не сьм го ползвала.

# 708
Благодаря на всички за отговора и куружа другата седмица след прегледа ще ви кажа как мина прегледа,по мой изчисления съм 7 гест.седмица  а до др.седм ще съм 8 и трябва да чуем сърчицето на бебето.Още не съм казала добрата новина на никой само таткото знае.Тук съм през следващите 9 месеца и много се радвам

# 709
Благодаря за подкрепата!
Май всички минаваме през кофти период, който се моля да отшуми скоро и после да е по-леко, но това само мамите с опит ще кажат дали е така Simple Smile
За нервите пия 3х1 Валериана след консултация с лекар педиатър, не е АГ, но му имам доверие. Просто ако не взема мерки ще откача, а преди време имах 2 депресии и знам какво е и не ми се изпада в трета. Дано тази билка не повлияе на бебето, ще се доверя на лекаря и ще се моля!
Успех на всички, който тези дни са на преглед! Моят е в петък,но може и да е рано за сърчице Simple Smile

# 710
мами какво е фрутилакс?

# 711
ФРУТИ - ЛАКС сироп слабителен смокиня 150 мл

Комбинацията на водни екстракти от смокиня и слива оказва меко лаксативно действие главно върху дебелото черво 8 до 10 часа след приема.  Маслата от копър и мента имат карминативно действие, а ментовото масло се използва и като вкусов подобрител. Сорбитолът е заместител на захарта.

# 712
благодаря Elitsa Ivanova просто не бях чувала ще питам когато отида на преглед дали да го пия

# 713
да и аз не съм го чувала, от Интернет е информацията. Дотогава опитай със сини сливи, сладко от роза - майка с тези неща се спасява, дано ти помогнат!

# 714
  • Варна
Относно тоалетната - през първата бременност имах зверски проблем , тогава ми помогна Дуфалак !
Но понеже имам лош метаболизъм през последната година редовно взимах вечер по 2 табл. Лаксен на д-р Тошков . Сега когато видях вдете чертички , първото което направих е да проверя дали може да се взима , ами никъде не видях че неможе и затова продължавам , но намалих на 1 табл. преди лягане , а сутрин преди кафето чаша гореща вода с 1 с.л. мед , много вода и забравих за така любимите ми сандвичи . Наблягам на зелена салата , а вечер на кисело зеле , много помага !!!
Да не казвам голяма дума , но към момента немога да се оплача ......

# 715
Аз фрутилакса го ползвам и има ефект, изписан ми е от АГ

Някой да попита авторката на темата и да направи нова тема, че на 50 страница се заключват май  newsm78

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 15:44 от GoKo

# 716
Момичета питам за витамините, защото аз си взех Пренатал (освен фолиевата, нея си я пия отпреди да забременея).Моята лекарка ми каза да си пия фолиевата, но че за витамините ми е рано newsm78
Тогава толкова бях превъзбудена заради точката, че забравих да я питам защо. После четох някъде, че понеже нищо че са витамини са си чиста химия някои лекари не ги препоръчват първите месеци. Ама то ако са химия те ще са вредни и в по-напреднала бременност.Не знам де, това е моята логика. Още повече, че на Пренатала пише, че са от естествени източници. Явно само на мен ми ги отказа доки Thinking

# 717
аз понеже съм на втора бременност първата до третият месец взимах само фолиева к-на а след това започнах с витамините.
Сега отново пия само фолиева к-на.

# 718
Мили, мами. Някоя от вас да ходи на йога за бременни или да има такова желание? На мен ми се иска по от рано да започна да спортувам. Може да си организираме групичка мамите от София и да ходим Simple Smile

# 719
Здравейте, момичета!  Hug

Да се запиша и аз във вашите редици. Малко неочаквано,  Crazy, но теста показа че ще ставам мама на второ октомврийче.  Grinning Имам син роден октомври 2010 и сега се надяваме на сестричка, но има време..... Peace

Искам да пожелая на всички една прекрасна бременност и здрави бебчета. И  девет месеца изпълнени само с положителни емоции.

Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт