Тихо се сипе поредният сняг: нова година(нова тема)- нов късмет -TR Тема 52

• 37 528
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Както от 5 бременности 3 завършват с аборт, така една циганка например ги ражда над 10  Confused без проблем. За едни подарък, за други-не знам какво  newsm78

Този въпрос много ме терзае, защото аз например мечтая в Бг да влезе един закон, според който се плащат детски надбавки и майчинство само за 3 деца, ако раждаш повеч от 3, значи можеш да ги гледаш и нямаш нужда от подкрепата на държавата. А, да видите тогава как ще се променят нещата и дъщеря ми няма да е малцинство след години в собствената си държава. От друга страна звучи много геноцидно, ама ...

Колибата - бях чувала и чела преди време хубави отзиви за нея, направо суперлативи. Обаче аз пари за книги не мога да отделя, също и пространство за тях. Така че разчитам на библиотеката и приятели. Глътнах я за 2-3 дена след работа. Разтърси ме, защото си мислех, че всичко зная и всичко мога. Но не съм сигурна, че е четиво за всеки. Определено за мен беше и за този период от живота ми  Peace

Сюжетът грубо е следният: момиченце бива отвлечено и убито от сериен убиец в една колиба в планината и след 4 години бащата получава писмо от Бог да отиде в тази колиба, за да разговарят. Та, тези разговори са интересни  Simple Smile

# 61
  • Варна
Някой от вас чел ли е нещо от Карлос Руис Сафон?...Видях рядко срещани суперлативи за книгите му,а и анотациите са интригуващи,но ми се ще да чуя мнението и на човек със сходен на моя вкус  newsm78 ...

Преди малко попаднах на едно цитатче (“Деветата порта” на Артуро Перес-Реверте)-много готино  Mr. Green ...Не мога да се стърпя,да не го споделя с вас:
 “Имаше един особен начин да изслушва хората – взираше се през очилата си, поставени накриво на носа, кимаше от време на време замислено, с добронамерен израз, но без особено убеждение – като уличница, на която четат романтичен сонет”.

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 16:23 от Lora-Di

# 62
  • Казанлък of all places
Да,чел е. "Сянката на ангела", имам и следващата, но не ми д пред очите да ти кажа заглавието.
За мен това е един от най-талантливите съвременни разказвачи и особен джедай на думите.

# 63
  • Варна
Така и предполагах! Grinning ...Ама как само се връзва аватарът ти с този отговор!  Joy
С твоята благословия-смело ще се хвърля в тази ТРИлогия!  Simple Smile

# 64

Лорче, ето го мила филма   The ninth gate /1999/ , на Роман Полански... с Джони Деп
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=54297
Пък ти се хвърли на другите две книжлета  Hug Hug Hug

# 65
  • Варна
Аз този филм с Джони Деп съм го гледала отдавна,ама не бях обърнала внимание,че е по едноименен испански роман...
А въпросната трилогия е на Карлос Руис Сафон: http://knigazateb.com/knigi/hudojestveni/trilur/promotsiya-trite … n-s-10-namalenie/
Ако искате,може варненската диаспора да си ги купим колективно и да си ги обменяме.

# 66
  • Истанбул
Един вечерен подарък от мен :  http://vitus15.livejournal.com/1832820.html

Сауле,често става така ,че когато вече се откажем от нещо или не мислим за него обсесивно то се случва ,сякаш от само себе си.

# 67
  • Варна
Страхотни снимки,Хаки!...Като ги гледам,приисква ми се да слушам Висоцки!
Айде пък от мен,една от любимите ми негови песни за лИбоФта
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=AsEYUtZbLUQ

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 22:21 от Lora-Di

# 68
Момичета- кокичета, ние утре пътуваме за България, но зелената ни карта е изтекла, и за да бе губим време да ходим до Истанбул за нова, мислим да вземем от границата. Поне ни казаха, че и от там може и работят 24 часа, но дали е така в действителност, някой да знае?
А да, и добро утро на всичк  Hug

# 69
  • до вятърните мелници
Луизи, ние вече два пъти все така правим - от границата си взимаме. Лек и безавариен път!

Може ли да ви поплача малко? Племенникът май нещо не е наред с очичките. Вчера го водили на детски очен в Света Петка, който пък ги изпратил на невролог в София. Ще ходят в сряда. Сестра ми казва че си въртял и мърдал очите по необичаен начин. Ох, надявам се да е нещо, което се израства!!! Стискай те им палци, моля ви!

# 70
  • Пловдив
     Джорди, дай Боже всичко да е наред с детенцето. И бързо да отшуми. Praynig
 Луизи, лек и безпроблемен път към България. Hug

# 71
  • Казанлък of all places
Джорди, стискам палци. Всичко ще е наред!  Hug Hug
Луизи, трето потвърждение.Simple Smile

# 72
  • Истанбул
Джорде,може да е обикновена слабост на двигателните мускули на очната ябълка.Не се панирайте предварително PeaceДано всичко е наред!

Луизка,блазе ви,приятен път.Какви са тези зелени карти бре newsm78Аз що не знам newsm78

# 73
  • Казанлък of all places
Щото не шофираш!  Mr. Green

# 74
  • до вятърните мелници
Благодаря ви, момичета! Дано да е нещо незначително!!!

Общи условия

Активация на акаунт