Препоръки за 13-дневно пътуване до България

• 972
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте всички!

Казвам се Изабел и живея в Барселона, Испания.
Търсейки неща в Google за България, намерих този много интересен форум и го консултирам, за да намеря интересни места, хотели и ресторанти. Мислех, че може би мога да задам въпрос. Simple Smile
Както се сещате, не говоря български и използвам преводач, така че се извинявам ако има неточности.

За тазгодишната ваканция аз и семейството ми (ние сме двойка с две момичета на 13 и 6 години) ще прекараме 13 дни в България.
Да направим една обиколка на София-Карлово-Трявна-Велико Търново-Разград-Варна-Созопол-Пловдив, като разгледаме нещата около тези обекти.
Винаги обичаме да знаем типичната гастрономия (не тази за туристите) на дадено място, когато го посещаваме, опитваме простите типични ястия и сладкиши (особено сладкиши с момичетата!). Където и да отидем, посещаваме местни ресторанти и пекарни или сладкарници.

Тъй като видях, че в този форум има толкова много разговори за ресторанти и места за хранене, реших, че може би бихте могли да препоръчате място близо до маршрута, по който ще вървим, където мога да опитам местни ястия и десерти.

Ако препоръчате някое особено интересно място за посещение с момичетата, също ще съм благодарен!

Много благодаря за всичко!

Разбира се, ако някой иска препоръки в Барселона, просто ми пишете и аз ще ви ги дам!

Isabel

# 1
Здравейте!
За хапване във Велико Търново- ресторант “Малкия Интер”.Обстановката  е нетипична, разчупено и приятно място! Персоналът е ТОП.

# 2
В Трявна и в Търново - Самоводската чаршия (старинна улица с магазинчета и занаяти) има сладкарници с ръчно правени изделия, типични за предходни векове. Халва, захарни фигурки, ореховки, ментови бонбони и много други по стари, възрожденски рецептиБлизо до Трявна по-скоро до Габрово има голям етнографски комплекс, Етъра, там също продават такива изделия, както и типични симидчета(солени кифлички).
За Разград не зная какво ще гледате, няма особени забележителности, но има добри заведения с хубава кухня.
В Трявна също предлагат интересни изделия от тесто. В "Балабанов ата къща" в Трявна предлагат типична тревнвнска питка, че много е вкусна.
Във Варна освен пържена риба, не се сещам за някакъв местен специалитет. Преди време по крайбрежната алея се предлагаше Карагьоз на дървени въглища, много вкусна черноморска риба приготвена по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт