Тихо се сипе поредният сняг: нова година(нова тема)- нов късмет -TR Тема 52

• 37 526
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
Много ви благодаря, момичета!!! Целият следобед бях у Вайчеви, на сауна и следобеден кейк / чудесен Heart Eyes- по рецептата на Бомбича/ Laughing Heart Eyes Светът е чудно колело.....преди 2-3 години това нямаше как да ми се случи Hug Hug 
Ваичева   bouquet за гостоприемството!!

# 46

Бомбич, всеки път си в къщата ми и с приятелките ми ... рецептата ти е много успешна / за кейка със синьо сирене /
Следващия път ще предавам опит на Копнежчето Wink

# 47
Здравейте, сладуранки!
Не съм влизала тук тези дни и сега прочетох, че на 11.01 бил ден, в който можем да си благодарим  Simple Smile
Е, макар и със закъснение, благодаря на всички ви! Затова, че ви открих и че винаги сте така отзивчиви, затова че научавам много нови неща от вас, че ми давате сили и кураж и че понякога ме разсмивате (в добрия смисъл).
Пожелавам лека и успешна седмица!   bouquet

# 48
  • sofia
Аз няма да ви благодаря, щото знаете, че ви обичам и стига ви толкова Hug
Вайче, ако знаеш колко мило ми стана,че съм ти у дома често-често!!!
Копнежче, със закъснение - да ти е живо името и с добро да се споменава!!!
 Нямам никакво време да пиша, щото почнах нова работа и ми е адска лудница, но ви чета най-редовно, така да знаете!!!

# 49
  • до вятърните мелници
Бомбич,
синьо сирене - вар!

Като имаш време напиши ми рецептата да пробвам и аз. Благодаря предварително!

# 50
Бомбич, и аз я искам - рецептата.

# 51
  • Истанбул
И аз я искам и Бомбич=желая ти успех в новата работа  bouquet

# 52
  • на морето
Лично удоволетворение  и професионални успехи на новата работа ти желая , Бомбич ! Hug Hug Hug
Ииии..... таковата ... Rolling Eyes  ....може ли е аз да се наредя за рецептата ?  Hug Peace  bouquet

# 53
  • sofia
Бахура преди всичко Joy добре, че все ценителки сме се събрали Hug
За всички, които я пожелаха:
Солен кейк (хляб) с праз и синьо сирене:

2 стръка праз - бялата му част се задушават в малко масло, 100грама синьо сирене, 200мл. течна сметана, 3 яйца, 50г. масло, 200грама брашно, 40 грама стафиди, 2ч.л. бакпулвер, 1 ч.л. сол
Брашното с бакпулвера се пресява, добавят се стафидите и задушения праз. В друга купа се смесват яйцата с течната сметана и сол и сирене на кубчета. Постепенно се сипва в брашното, смесва се добре и във форма за кекс (не от най-големите - имам предвид такава дълга), покрита с фолио (става доста гъста сместа и да не лепне) се пече около 30минути на 180.

# 54
  • Най-сетне у дома
Хубави хора, идвам да се разпиша и в новата тема   bouquet
Бях бременна, но много за млако и досега си лекувах раните, пък поживнах малко. Добрата новина е, че вече е ясно какъв е проблемът, дано пък ...
Връщам се сега да ви чета как сте следпразнично  Heart Eyes

# 55
Бомбото, обожавам такива рецепти-мазно, калорично и вкусно  Mr. Green

Аз съм малко поразтърсена, защото прочетох "Колибата" на Уилям Йънг и я намирам за нещо от ранга на "Любов" на Шафак, обаче даже още по-силна.

Сауле, дано не ти прозвучи грубо, но си мисля, че бременността е подарък свише и не винаги каквото искаме трябва да става, камо ли пък когато ние го искаме  Peace Желая ти успех!

# 56
  • до вятърните мелници
Сауле, както казват тук "да е минало/да минава"! И дано, както изглежда друго добро да се пръкне от него!!!

Бомби, благодарско за рецептата! Наистина много калорично звучи, но ще с престраша Simple Smile

Кливия, някои книги (ако не и повечето) ни намират точно, когато ни е време! За мен това сега е "Силата на момента (или настоящето, незнам как я превеждат на български, но знам че е преведена) на Екхарт Толи. Ако ми беше попаднала преди година нищо сигурно нямаше да разбера от нея... А сега ми подреди голяма част от пъзела, който е в мен Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 57
  • Varna
Копнежец,
Със закъснение- Да ти е живо и здраво името, да си го носиш със радост!!!

Бамбе,
Честито ти нова работа, да си я работиш с кеф, да срещнеш добри хора там, и с кеф да работиш thumbsup

Saule,
Да минава! Божа работа е, важното, че знаете проблема. От тук нататъка ще ви е по лесно. С пожелание да го сборите проблема newsm49

# 58
Още веднъж благодаря за пожеланията!!
Бомбич, бързо приспособяване на новата работа и удовлетворение!! Рецептата е много сполучлива....да издам Вайчева заменя стафидите със сушени червени и черни боровинки и го поръсва отгоре с маково семе  chef СУПЕР!!!  bouquet
Saule, да минава бързо!! Успех занапред!! Peace Господ си знае работата!!

# 59
  • Най-сетне у дома
Бомбото, обожавам такива рецепти-мазно, калорично и вкусно  Mr. Green

Аз съм малко поразтърсена, защото прочетох "Колибата" на Уилям Йънг и я намирам за нещо от ранга на "Любов" на Шафак, обаче даже още по-силна.

Сауле, дано не ти прозвучи грубо, но си мисля, че бременността е подарък свише и не винаги каквото искаме трябва да става, камо ли пък когато ние го искаме  Peace Желая ти успех!

Кливия, пътищата Господни са неведоми, това какво ние мислим за бременността и кога тя трябва да се случва са си наши интерпретации и фантазии по темата, нямат общо с господните, така, че не се обиждам. Ако беше така, както казваш за "подаръка свише", нямаше на всеки 5 бременности 3 да завършват с аборт по желание. Аз не приписвам на здравословните проблеми повече смисъл, отколкото имат, но пък понякога съжалявам, че ги споделям.

Кажи повече за "Колибата", ако имаш време и желание. Търся си нещо наистина, ама наистина хубаво за четене, а ти започна да я представящ по много интригуващ начин.

Последна редакция: вт, 15 яну 2013, 11:34 от Saule

Общи условия

Активация на акаунт