Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са последствията от земетресенията в България?
Коя беше най-продаваната книга в България през 2012 г.?
Каква е рецептата за солен кекс с праз и синьо сирене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са последствията от земетресенията в България?
Последствията от земетресенията в България могат да варират в зависимост от конструкцията на сградите. Обикновено земетресенията се усещат по-силно на по-високи етажи на сградите. Старите сгради, построени преди 40-50 години, обикновено нямат много стоманобетонни елементи. В новите сгради изискванията за противоземетръсна защита са по-строги. Шайбите играят решаваща роля в конструкциите за поемане на хоризонтални и вертикални движения по време на земетресения. В случай на земетресение хората обикновено се укрепват под маси или във външни врати, като избягват стоене в стълбища и асансьорни шахти. За повече информация относно земетресенията в България можете да следите информацията на специализирани сайтове за земетресения.
-
Коя беше най-продаваната книга в България през 2012 г.?
-
Каква е рецептата за солен кекс с праз и синьо сирене?
Рецептата за солен кекс с праз и синьо сирене включва варене на бялата част на праз в малко масло, след което се добавя синьото сирене, течната сметана, яйцата, маслото, брашното, стафидите , бакпулвер и сол. Смесете всичко заедно и изсипете тестото във форма за кекс. Печете около 30 минути на 180 градуса. Тази рецепта е описана като много успешна и калорична, което я прави изключително вкусна.
-
Какво представлява "The Shack"?
-
Какво мислите за Карлос Руис Сафон и неговите книги?
Обаче няма на кого да ги оставиш тези спомени, моето дете няма нужда от такива неща

- Защо си толкова тъжен?
, все и е малко! ... Толкова често ми се е случвало,като чета някоя книга,да ми се иска,да имам телефона на автора,че да му позвъня и да си поприказвам с него ... Сега ми е паднал случай...как да не се възползвам максимално?!
Дойде ми страхотна идея,тя не ми е най-новата но вече я осъществявам
действа страхотно на поетите количества храна!Много искам пак да прочета Угрюм река от Вячеслав Я. Шишков.Една от любимите.Довечера ще си пусна филма,но книгата си е друго.