Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

  • 72 272
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 148
Ако и моята торта трябваше да е цялата черна щях да си боядисам и аз целия фондан, но трявба да направя шахмат и то не на цятала торта а само отстрани. Понеже съм лаик и мисля, че няма да успея да направя шахмат с черни и бели изрязани квадратчета предпочитам да си ги оцветя. Ето това искам да получа http://farm8.staticflickr.com/7016/6404047279_70bab52b7e_z.jpg
Ще ти кажа аз как направих шахматната дъска за първи път.
Покрих цялостно със бяло,изчаках хубаво да стегне във хладилника,извадих и разчертах със един от инструментите/остър отпред но не прекалено/Прибрах пак да стегне,че докато разчертавах пак отпусна.През това време си приготвих черните квадрати които предният ден бях боядисала във черно със прахова +алкохол.Те са хубаво изсъхнали.След това просто ги залепих на местата им.Оставих пак да стегне и за гланц минах със алкохол само черното.Ето какво се получи

правих торта бутилка и сложих зелен фондан,дооцветих го със зелена боя - суха,разтворена в няколко капки алкохол и добавих малко глюкоза,но се получи така-на капки....и аз искам да попитам как  е правилно да се направи боята,за да се гланцира отгоре
ами грешката ти е според мен глюкозата.Аз разтварям със ракийка или водка,минавам веднъж/работя със четка/чакам да изсъхне и повтарям.

# 196
  • Мнения: 368

Та по този повод да питам софиянки - Бейкърито само в Кадемлия ли го имат и дали все още може да се намери черния цвят и каква му е цената в момента??

И там го няма вече Sad

# 197
  • Мнения: 73
ditsat, благодаря ти за съвета, може и така да го направя, така или иначе си поръчах ядивно лепило, защото колите ми ще са пластмасови и трябва някак да ги закрепя на тортата, така че да не се разбягат докато я занесем в клуба и после при духането на свещите, та може да си оцветя малко черен фондан, имам текстура на квадрати, така че само ще я притисна към тортата, там където ще ми е шахмата, за да не си губя времето с чертане и после ще изрежа и налепя черното. Ще пусна снимки, стискайте ми палци да се получи Simple Smile
П.П: Много е хубава тортата със шаха Simple Smile

# 198
  • Мнения: 27
Момичета, при мен ли нещо е проблема или lovely - руския сайт не иска да показва нищо днеска - отваря се но няма нищо там, не знам защо Sad

# 199
  • Мнения: 148
Само че,ако е текстурен лист на квадрати няма да стане направо в/у тортата,ще я деформираш.Поне аз не успявам така.Винаги първо разточвам,правя релефа със текстурният лист и тогава слагам на тортата.А така ще ти е много трудно да го нагласиш.
Пренатоварен е,за това не става.Опитвай през период от време.Ще се отвори.И на мен във момента не се отваря,случва се напоследък често.

# 200
  • Русе
  • Мнения: 25
Момичета,моля някоя от вас ,която ползва Ирида не съхнеща да погледне на кофата дали съдържа глутен?
Aз изхвърлих моята кофа,в нета не намерих съдържание,а сега ми поръчаха да правя торта за дете с алергия към глутен и се чудя дали трябва да поръчвам друга или Иридата си е ок.

# 201
  • Мнения: 27
Момичета,моля някоя от вас ,която ползва Ирида не съхнеща да погледне на кофата дали съдържа глутен?
Aз изхвърлих моята кофа,в нета не намерих съдържание,а сега ми поръчаха да правя торта за дете с алергия към глутен и се чудя дали трябва да поръчвам друга или Иридата си е ок.

Мисля,че няма глутен, като четох, но за да съм сигурна, моята кофа замина при момичето, с която я делихме, но ей сега ще й се обадя да погледне и ще напиша точното съдържание

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 13:45 от bibilyana

# 202
  • Мнения: 143
Здравейте момичета,
старата тема я изтървах, сега почвам да чета тази и дано да имам повече време да чета тук.

sansil много хубави торти.Първата особено много ми харесва.Как я облече та, че аз веднъж се мъчих да направя такова обличане, но нещо зор видях.
Mishoka не знам дали е измъчена тортата, но фигурките отгоре много ми харесват.
marulka_s страхотна торта отново.
_Пепи_ тортата с пингвините ми е любима.Как ги направи тия страхотни червени обувки, направо не мога да спра ва ги гледам и да им се кефял
rocio хубава ти е колата
van444eto напълно подкрепям написаното от теб.Човек ако иска да се научи трябва сам да си го намери, защото смляната информация се забравя веднага и следващия път се налага отново да пита пак за същото.дОРИ Дори да не се ползва търсачката на бг-мама, може да се ползва гугъл - там всичко има.А да не говорим, че когато човек сам си рови и си търси попада на безброй други неща, които може да си запамети и да си ги прочете по-късно защото може да му се окажат безкрайно полезни.
bibilyana не приемай критиката лично, тук не става дума за лично отношение, а за съвет от някой, който е с МНОГО опит /Ванчето/ и от който можеш да научиш много.Това, което е написала не е отправено конкретно към теб, а към всички които искат да се научат.Аз последно време нямам време да влизам и да чета тук, но в редките случаи в които вляза виждам едно и също "от къде да купя фондан, от къде да купя бои, с какво да измажа тортата" - елементарни въпроси , на които има отговор на първа страница, в тортената библиотека и в гугъл.
Смятам, че тук трябва да се коментират неща, които човек е търсил много и не е намерл другаде отговор на въпроса си.

По този повод искам да питам Валерия - Как направи плетениците на последната торта? Излишно е да казвам че е неповторима.Брей, гледах ги тия плетеници и не ми роди главата как може да се направи това.

Ще продължа в друг пост защото вече не виждам какво пиша.

# 203
  • Мнения: 148
захар,глюкоза,нишесте,е412,оцветители,аромат,консервант Е200,Е102,е104,е110,е122,е124,е171,е132,е131,е466
това е съдържанието на съхнещата

# 204
  • Русе
  • Мнения: 25
ditsan Благодаря,ще поръчвам друг, в Иридата има нишасте.

# 205
  • Мнения: 143
Ванче, топката е страхотна.
metchopooh много хубава тортата с дрешките.
Mishoka много хубави рози.Бравус
marulka_s и на мен снежковците много ми харесват
foley много симпатични пингвини.
vilana много нежна торта
Валерия, в предния пост те питах нещо, сега стигнах до отговора.Моля за извинени, ама не бях стигнала до там Embarassed
ilariana тортата на Радо е жестока, страхотни цветове и всичко.
ditsan много сполучлив шах

Сега да питам нещо - Повечето торти, които плавя са вити.ОБАЧЕ когато покрия тортата /добре измазана разибира се/ след около 2-3 часа точно на последната снадка ми се сцепва къде малко, къде повече фондана и винаги се налага да замазвам положението с нещо.Защо се получава така?

Ето и две тортета,  къщата има ужасяващо много кусури.Винаги когато правя редена торта става нестабилна и имам проблеми, но тази форма няма как да е вита.Цветовете не ми харесват и т.н., и т.н.  Втората я преправях по желание на рожденничката, искаше мнооого цветя, а аз бях сложила едни 3 мижави китки.Наложи се да махна първите, защото бяха изсъхнали и нещо не ми се получи просто да добавя няколко нови.Та махнах старите, сложих нови. На мен си ми харесва повече с малко цветя.Розите на поправката не станаха като хората, защото нямаше време да изсъхнат, но рожденничката беше доволна.



# 206
  • Мнения: 634
Иларияна,не разтварям боите с алкохол а направо с гъбичка или с четка минавам.Предимно червени и черни минавам понеже червеното не ми е хубаво и никога не мога да достигна желаният цвят,а много често ми се налага да правя Макуин.Обикновенно покривам черните торти с шоколадово отцветено в черно но когато се налага да боядисвам работа по начина който писах.За съжаление не мога да покажа торти. Sad

# 207
  • Мнения: 277
пак много хубави торти има по страниците. аз не бих могла да се наема с много от тях

вчера занесохме моята на едно дете. последно направих ракетата от фондан с гъмпейст, куха е и беше изключително лека. с блат и крем много ми се олюляваше, може би без крема щеше да е по - добре, но нямаше време никакво за проби. декорацията, колкото и да не е сложна, си ми отне 5-6 часа, аз май съм доста бавна. бухалът е 'вдъхновен' от този на мина, дърветата също. дано не ми се сърди, че все заимствам

този път измазах с ганаш и много по - лесно ми беше и мисля по - добре се справих от предишните ми торти в тази част
понеже този уикенд ще трябва пак да правя, а няма да имам много време непосредствено преди празника, исках да попитам, шоколадовите блатове на ири дали може да се замразяват? ако не, ще направя другите, на милена, но с тях нямам опит

# 208
  • Мнения: 45
Аз съм замразявала блатовете на Ирина. Няма проблем!  Hug

# 209
  • Мнения: 27
Ау чудесни торти, момичета! Заредени с ентусиазъм!
ilariana, много съжалявам,че не се включих за фондана на време, но неделя - никой не успях да намеря,добре,че си намерила изход от ситуацията в крайна сметка...
Сега имам да правя едни angry birds, а нямам черно, навсякъде  по сайтовете е свършило (па то е важно за веждите, опашките и други разни части на пилетата) и мисля и премислям може ли аджеба да го направя с черна течна боя (която се надявам да намеря на борсата на Илчовски), писали сте различни техники за повърхностно оцветяване, които ще ми бъдат много полезни, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт