Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 274
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, не можах да намеря отговор в билблиотеката, и затова  искам да попитам в какво съотношение си разреждате геловите бои с алкохола, за да се получи хубав наситен цвят (с черно ще оцветявам). Предварително ви благодаря!

# 181
Fantasy_Girl, аз не разреждам черната гелова боя с нищо.Топя гъбичка/за чинии/ и с потупване нанасям боята, когато става дума за голяма повърхност.Когато е за малки повърхности -пак по същия начин, но с отрязано парче от гъбичката, съобразно площта, която ще оцветявам.Може и с четка, но за съвсем малки участъци/контури и др. подобни/ Peace

# 182
Fantasy_Girl, аз не разреждам черната гелова боя с нищо.Топя гъбичка/за чинии/ и с потупване нанасям боята, когато става дума за голяма повърхност.Когато е за малки повърхности -пак по същия начин, но с отрязано парче от гъбичката, съобразно площта, която ще оцветявам.Може и с четка, но за съвсем малки участъци/контури и др. подобни/ Peace
Благодаря много за бързия отговор!

# 183
Марина Д ,гъбичката влажна ли е ?
Илариана,направо не можах да повярвам ,че малко е отишло.И аз ще пробвам така да я боядисам,до сега не съм го правила!

# 184
Аз предварително си минавам цялата торта с четка и спирт и след няколко минутки минавам с боя.

# 185
  • Русе
Аз предварително си минавам цялата торта с четка и спирт и след няколко минутки минавам с боя.
Албена след спирта ,само с боя или пак разредена.Марина Д само с черната ли така процедираш ?

# 186
Марина Д ,гъбичката влажна ли е ?

Съвсем суха!! Grinning

Марина Д само с черната ли така процедираш ?
Освен с черна съм боядисвала и с най-тъмносинята гелова- по същия начин.Така боядисвам и с течните бои на широки повърхности, иначе с четка остават следи GrinningАз си предпочитам сухите бои за боядисване и винаги, когато е възможно , ползвам такива- не лъщи, няма нужда от съхнене...е- цапаницата е по-голяма, но не ми пречи Laughing

# 187
  • Пловдив
За черно винаги започвам от шоколадово тесто от натурален шоколад. Много често добавям боята още преди замесването в сместа с глюкозата. Ако искам да си оставя и кафяво тесто добавям боята после.

# 188
Влизам да споделя и попитам нещо.
Попаднах на това

страхотно изглежда,ноооо са само блатове.
Добре де,къде е всъщност тортата.Аз крем не виждам и ми е странно,каква торта е всъщност това.
И доколко това може да се получи като подходящо за хапване .

# 189
Изглежда невероятно, ама наистина е само блатове тъй като гледам...

# 190
Влизам да ви споделя един линк за магазин, може да е полезен за някого, и понеже не видях да го има в тортената библиотека и на първа страничка го публикувам Simple Smile
http://sladkatakushta.com/

# 191
  • Бургас/Пз
Аз понеже хич не обичам да боядисвам отгоре, а и нещо не ми харесва резултата, който на мен се получава, та затова си правя шоколадовото тесто на Ванчето и си го боядисвам с черна боя. От всички бои, които съм ползвала обаче само черното на Бейкъри се справя най-добре и с най-малко количество.
Ето този пистолет точно така е правен с боядисано шоколадово тесто http://www.facebook.com/photo.php?fbid=467697116621002&set=a … ype=1&theater

Та по този повод да питам софиянки - Бейкърито само в Кадемлия ли го имат и дали все още може да се намери черния цвят и каква му е цената в момента??

# 192
Ако и моята торта трябваше да е цялата черна щях да си боядисам и аз целия фондан, но трявба да направя шахмат и то не на цятала торта а само отстрани. Понеже съм лаик и мисля, че няма да успея да направя шахмат с черни и бели изрязани квадратчета предпочитам да си ги оцветя. Ето това искам да получа http://farm8.staticflickr.com/7016/6404047279_70bab52b7e_z.jpg

# 193
правих торта бутилка и сложих зелен фондан,дооцветих го със зелена боя - суха,разтворена в няколко капки алкохол и добавих малко глюкоза,но се получи така-на капки....и аз искам да попитам как  е правилно да се направи боята,за да се гланцира отгоре

# 194
  • Русе
tuly аз мисля,че не е трябвало да слагаш глюкоза,тя е гъста и лепкава и ти е попречила да разнесеш равномерно боята.

Общи условия

Активация на акаунт