Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 204
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • ВАРНА морето сините вълни
добро утро момичета
 Стаси -ето по тази рецепта я правих тортата -тройно шоколадова торта
http://www.know-how-to-cook.com/2011/09/blog-post_15.html

# 406
betina33, благодаря за рецептата, и на мен ми се искаше да я видя. Кажи, как ти се строи на вкус, ама честно, защото изглежда много добре, но аз не съм почитател на желираните кремове.
Най-пресен опит от снощи - в един италиански ресторант си поръчах панна кота - подметка, която беше страшно твърда, без никакъв вкус, дори не беше и сладка! Със сигурност бяха прекалили с желатина.

# 407
Стаси, тортата ти изглежда много добре, па макар и правена на бързо...
Тая тройната торта ми се струва супер интересна (чудно пък как е дошла от испанците, тея хора нито разбират от сладко нито могат да го приготвят по дифолт, то е като извънземни приключения за тях да направят една бисквитена торта), аз обичам шоколад, но какво да го правя мъжа ми като обожава сладко, а шоколад не яде... ще му мисля на него нещо друго за разнообразие...
Между другото някой правил ли е торта Афтър Ейт?  Хрумна ми напоследък понеже това са ми любимите бонбони и някой път мисля да се изгевезя и да направя някакъв експеримент, но рецепта точна май не намирам...

# 408

Между другото някой правил ли е торта Афтър Ейт?  Хрумна ми напоследък понеже това са ми любимите бонбони и някой път мисля да се изгевезя и да направя някакъв експеримент, но рецепта точна май не намирам...

Бубето има една шоколадово-ментова торта, може би е качила рецепта в блога.

# 409
  • под тепетата
bibilyana , като си рових вчера в блога на Ирина, попаднах на браунис афтър ейт и мъфини с шоколадово- ментов крем. Може да ти свършат някаква работа.
 http://sunshineskitchen.com/category/deserts/muffins-and-cupcakes/

# 410
В тоя ред на мисли, като гледах "Джанго без окови", там ядоха някаква маслена торта, която ми изглеждаше много мекичка и вкусна. Някой ял ли е подобно нещо?

# 411
  • ГОре на черешата...
Тая тройната торта ми се струва супер интересна (чудно пък как е дошла от испанците, тея хора нито разбират от сладко нито могат да го приготвят по дифолт, то е като извънземни приключения за тях да направят една бисквитена торта),

Ха-ха, дошла е от братския руски народ - аз я правих преди повече от 3 години май, рецептата е на Карина от Кукинг нет...гледам само, че блатът е по-различен, другото е почти същото...
Ето я

Поправка - преди повече от 4 години  Crazy

# 412

Ето ти от мен едно шоколадово-ментово нещо. Аз го обожавам, хората, за които го правих, също много я харесаха: http://vaklina.blogspot.com/2012/09/blog-post.html

# 413
Мерси много момичета, страхотни сте  Hug

# 414
Мацки,влизам да споделя нещо със вас.
От няколко дни издирвам подсладено кондензирано мляко във магазините около нас/била,кауфланд/и няма.Има само обикновенно кондензирано,и тъй като ми трябва реших да експериментирам.
Взех едно от Лидъл кондензирано във кутия,и едно от Билла във консерва общо са 760гр.Сложих го във голяма тенджера ,добавих му около 500гр пудра захар,сложих го да заври и намалих котлона на 3.
За около 45 мин,стана перфектно карамелено кондензирано мляко.

# 415
Интересно!!!

# 416
я снимай и покажи опаковките на тези млека Peace  твоето карамелено колко гъсто се получи и как ги вари по=подробно
Аз сега направих една торта с крем от сварено кондензирано мляко- "сгущенка",вкусотия е голяма,но ми е скъпичко 4,50 лв. за една кутийка от близо 400 мл

# 417
  • София
Дидс, доста добре ти се е получила розата, само листата/зелените/ ги пробвай по- тънки/. Много пъстра кошничка, дано не е имало проблеми с дръжката. Много ми хареса тортата с новите придобивки, във фейса има ли я по- голяма да я поразгледам? Чудна идея за кондензираното мляко, не загоря, така ли?
Ани, тортата изглежда страшно вкусна, благодаря за рецептата
Точе, готино е тортето с мечето
Бетина много красива торта, и много интересно изглежда, каква е? Видях рецептата  Mr. Green
Стаси, стилна и красива торта
radost_bonbon за 3Д тортите, аз действам така – изрязвам си блатовете в приблизително точна форма, като няколко пъти подреждам един върху друг, за да преценя дали е добре, след това сглобявам, оставям да отлежи и да стегне крема/предпочитам да ги правя с ганаш, като ако искам да е по- стегнат, слагам на кило шоколад, литър сметана и между половин и цяло пакетче масло/ след това дооформям и измазвам, пак в хладилника и покривам. Ето как съм правила прасето
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.462346703775327.110759. … 032079&type=3
За сметаната на Габрово милк от Метро миналия път си бях взела кофичка от кило и ми се разби прекрасно, този път нямало и мама ми взела 3 кг, ами стана почти на айрян, после се посгъсти, след много усилено разбиване, но нищо общо с миналата, някой да има наблюдение  newsm78

# 418
  • София
Ето и последните торти  Mr. Green
За рождения ден на свеки, един шоколадов чиизкейк

първоначално не ме впечатли, но като престоя един ден, намери своето място в любими  Wink

За рождения ден на един синеочко, любимото му куче и коли, защото е фен на колите  Sunglasses

и още http://www.flickr.com/photos/metchopooh/8392280331/in/photostream/
Вътре тортичката е еклерова със сметанов крем, портокаловото сладко на Ири Купенска и портокалови корички от сладко.
и за Виктор, един любител на Трансформърите, Оптимус прайм, колкото можах да го направя  Mr. Green Тортичката е с домашни блатове и ганаш.

и в близък план http://www.flickr.com/photos/metchopooh/8395175552/in/photostream/

# 419
Дитсан и аз от една седмица вече (откакто научих за твоя крем за измазване) го издирвам това кондензирано мляко, но все не намирам, днес бях решила да ходя до руския магазин да взема от руското, но не ми стигна времето, тъй че страхотна идея...

Общи условия

Активация на акаунт