Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 205
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Извинете за тъпото включване, но тая торта Татяна има ли я в библиотеката - четох уж ,но сякаш не съм я виждала

# 391
tony-st Тайлозата се слага за да съхне по-бързо тестото без значение дали е домашно или готово . Някои от готовите имат Тайлоза , например фондана на Уилтън , но аз пак слагам , мога ли сега да чакам 2-3 дни да ми съхне фигурка , пък за пандела да не говорим  Laughing

Благодаря за разяснението, Рая. ТУк си купувам един фондан, дето доста бързо изсъхна върху коледните сладки, та ще опитам да направя нещо по-малко от него така, пък ще слагам и тойлоза за по-важните фигурки.
Чудя се дали, ако се сложи тайлоза на марципан би се стагнал/изсъхнал и той?

Записах си и кремът - мисля, че ще е хубав за тортата на дъщеря ми - по-детски ми се струва, че ще е. Simple Smile

# 392
Тази торта с морските истории направо ме зашемети, а тоя човек наистина не съм го чувала преди....
Може и да е права Мина,че леко попретрупва нещата, но това не ги прави по-малко майсторски де
та в тая връзка се сещам че вероятно всяка от вас е гледала някакви велики майстори в тая област, може и никога да не стигна до тея висини, но ми се иска да споделим да позяпаме малко световни майсторлъци, аз лично първата майсторица, която видях и ме запали по тея работи беше Една - ето тук http://designmeacake.com/

Сега гледам някакви предавания по TLC - Сладка надпревара и краля на тортите, много хубави неща се виждат и там... някой има ли идея за подобни неща други?

Не си разгледала ловелито като хората.Ето тук има купища със албуми да си гледкаш на воля
http://www.lovelytutorials.com/forum/forumdisplay.php?f=146

# 393
Извинете за тъпото включване, но тая торта Татяна има ли я в библиотеката - четох уж ,но сякаш не съм я виждала
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.msg8954597#msg8954597

# 394
Много благодаря   bouquet

# 395
Момичета някоя от вас покривала ли е торта Татяна? И ако да с какъв крем може да се направи да не е само сметана ?

Аз слагам поне една доза крем

Аз слагам двойна доза ... мноооого вкусно нещо.

На една доза Татяна или на торта . Че то от една доза излиза една 20 см тортичка ( при 10 см височина) ...на голяма ( 10 ") и на мен ми поема поне доза и половина  Mr. Green . Вкусно я , ама тези лудите как са вдигнали цените на ядките не е истина , сега ако си бях в Бг ....орехи куп от селата щяха да идват  Mr. Green Laughing
 Ти стафиди слагаш ли ?

# 396
  • Vaudreuil Canada
Рая не слагам стафиди само добавям малко повече орехи - от една доза татяна вадя 6 блата 20см и с три правя торта - на тия три слагам една доза крем. Стават тънички блатове с много крем между тях.

# 397
  • Троян
Ето го готово моето Кити   Направих и cake pop  незнам как име българското име  Embarassed половината са котета  , а другата половина ги овъргалях в шарени пръчици.

# 398
  • у дома
Блу замразявала съм  готова Династия , никакъв проблем - вкуса си остава същия .

Hug

# 399
Здравейте,момичета!Нахлувам с въпрос-В кой момент точно се оформят 3D тортите?Една приятелка помоли за синчето й да направя торта-маратонка,тя ще ми е първата от тоя тип,та си мислех да редувам блат-крем и после да оформя изрязвайки с нож,но мисля че може би е най-удачно да е след като престои няколко часа и след това обли форми с какво ще измазвам и заглаждам?

# 400
radost_bonbon , най-лесно се оформя като първо сложиш тортата да стегне добре във фризера. Замразена се изрязва лесно във вида, в който искаш, после дооформяш с измазването.

# 401
Еййй,Руми точно на време беше разяснението.Чудех се как да действам а ме беше срам да питам Embarassed

# 402
Точно щях и аз да ви питам за Овалете, че днес го получих от Кукито и е много меко, докато предишните бяха много твърди. А как лепне само, ужас. Дано следващия път да не е толкова меко, че аз си правех някои от фигурките от него, а сега няма да стане.

доня КОПРИВА много са сладки бебешките бисквитки.

ditsan много добре са ти се получили розичките и тортата е супер.

rocio Кити е много сладка.

stefina и marulka_s направо се чудя как си разпознахте тортите.  Laughing

.◦♥Toche♥◦. чудесна е тортата, много ми харесват облачетата отгоре.

ani_d да си жива и здрава и да правиш все такива вкусотии.

mimi0585 кошницата ти е като цветна градинка, все едно е пролет.

betina33 домашната ти торта сигурно е много вкусна. Ще те помоля за рецепта.

И да си покажа първата торта за тази година. Много набързо я правих, че ми беше поръчана от днес за утре. Видях че обсъждате таблицата за покриване с фондан. Тази торта беше Ф25 и висока 9,5см. Аз разточих 850гр (толкова имах) притеснявах се дали ще успея да покрия, обаче стана без проблем. После претеглих остатъка и излезе, че съм покрила с 490гр. и ми остана и за бонбоните. Ето и тортата:

# 403
  • Милано
Благодаря ви момичета!Съжалявам ако съм била досадна....щом е пилотаж,моля да ми помогнете да направя тортичка за рождения си ден,който е на 4 февруари,но нека е като за парашутисти,не ставам още за пилот аз. Laughing Hug

# 404
radost_bonbon , най-лесно се оформя като първо сложиш тортата да стегне добре във фризера. Замразена се изрязва лесно във вида, в който искаш, после дооформяш с измазването.
-Благодаря!  bouquet   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт