Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 194
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Ехеее - къде го намери тоя фондан за 2лв на кило - дай да си вземем всички от него ...
ако се върнеш само 5-6 поста назад ще видиш,че сме коментирали точно това,че на Илчовски фондана, който продават е на Ирида Пловдив и разфасовките са по 4,5кг, цената е около 6-7лв на кило, което по мои скромни наблюдения е една от най-ниските цени за фондан

# 436
Малко подигравателно, а аз де факто именно затова пиша тук и искам да се консултирам с хора, които съм сигурна, че са по-вещи от мен... Наистина така пишеше на фондана. Попитах колко е най-малкото количество, което мога да си закупя и момичето ми каза - 7кг, карамел. Не исках карамел, а бял. Не казвам, че не е възможно да съм се объркала, но аз наистина се шокирах като видях цената. Добре, каквато и да е, може и да съм се подвела... bibilyana - работила ли си с тях и какво мислиш за фондана? Струва ли си да си закупя такъв и какво точно да си взема, тъй като тези, които бяха изложени не бяха в кофи, а в кашони. Ако цената на килограм е 6-7лв е много добре. Но наистина нямаха кофи, не вярвам и момичето да ме лъже като ми казва, че най-малката разфасовка, която имат поне до момента е 7кг. Посъветвайте ме...

# 437
Имам съмнение че си гледала фондана за вафли. Това не е моделираща маса, а паста за мазане. Сатин айс има в Хитрини. Там има и други малки разфасовки.

# 438
  • ВАРНА морето сините вълни
да със сигурност това което си гледала в кашоните не става то е за заливане -ще търсиш в Илчовски съхнеща или бавносъхнеща моделераща маса на Ирида-тя е това което търсиш и си е бяла

# 439

van444eto, благодаря ти... може наистина да си права и да съм гледала друго. В Хитрини гледах, но не съм сигурна дали имаше на склад. Пак ще проверя. Но ако не на Сатин айс, би ли ми препоръчала какви други да разгледам?
betina33 - и на теб ти благодаря... ще се обадя да попитам дали имат в кофа, та да знам дали си струва да ходя до магазина. 

# 440
Момичета имам честа да работя във фирма която предлага хранителни продукти за производство;мога да се похваля  и с доста клиенти в сферата на сладкарството.Складове с наши представители имаме в над 20 града в България Не виждам нищо подигравателно и смешно да има захарна маса или фондан на цена под 6 лв/кг като  качеството естествено е по-ниско.За този пазар се произвеждат големи разфасовки които след като се разделят на по килограм  се оскъпяват.Разфасовките са предвидени за сладкарници  които произвеждат нисък и  висок клас торти като масово производство и за тях цените са доста по-ниски от обявените особенно ако  с даден клиент се работи с по-голям асортимент.Кувертюр и сметана също са на много ниски цени.Бакпулвер и ванилия....всичко  е много по-евтино.

# 441
  • Sofia
Момичета имам честа да работя във фирма която предлага хранителни продукти за производство;мога да се похваля  и с доста клиенти в сферата на сладкарството.Складове с наши представители имаме в над 20 града в България Не виждам нищо подигравателно и смешно да има захарна маса или фондан на цена под 6 лв/кг като  качеството естествено е по-ниско.За този пазар се произвеждат големи разфасовки които след като се разделят на по килограм  се оскъпяват.Разфасовките са предвидени за сладкарници  които произвеждат нисък и  висок клас торти като масово производство и за тях цените са доста по-ниски от обявените особенно ако  с даден клиент се работи с по-голям асортимент.Кувертюр и сметана също са на много ниски цени.Бакпулвер и ванилия....всичко  е много по-евтино.
Това означава ли, че ако дойде при вас клиент на дребно му давате на същите тези ниски цени, тъй като future_girl си е клиент на дребно с едната кофа, която е искала?
И какви са възможностите да се добере човек до ваша ценова листа?
Не сме сладкарница, но повярвайте, количествата, които купуваме заедно са в пъти повече от това, което би ви направила като оборот една сладкарница.

# 442
  • Бургас/Пз
Ето, че и моето момиче вече навлезе в истинската тийнвъзраст и от вчера вече е 13 годишен тийнейджър или както казва баща й - "чист пубер" Simple Smile

Голямо мислене беше каква да е тортата и тъй като в момента е луда на тема мустаци, след монго рисуване, какво точно да й направя успях да сътворя ето това

Празнуваха в къщи и навсякъде имаше налепени тези прословути мустаци. Дори успях да й подаря и такова колие за рождения ден Simple Smile http://www.facebook.com/photo.php?fbid=473448936045820&set=p … ype=3&theater

Благодаря на Валерия за съвета за мъфина, издълбах го , пълних с крем и слагах трохи. Много добре се получи. Обаче  силиконова форма се оказа много измислена понеже една успях да извадя горната част на изпечения блат от "шапката" . Отгоре на всичко отвън се препече много , а вътре за малко да остане сурово тестото. Изобщо тая евтина ибейска форма не я препоръчвам Simple Smile

# 443
future_girl съвсем не съм искала да звуча подигравателно, всъщност напротив...
извинявай ако така си ме възприела...
аз основно с фондана на Ирида (от Илчовски) работя по простата причина,че е най-евтин, а не е лош - пробвах и разни други - примерно поръчвала съм от сайтовете един който пише на него marshmallow мисля,че е холандски - ми по-хубав е - по-бял, по-лесно се работи с него, а мъжа ми казва,че е и малко по-вкусен, но е на двойна цена... много хубави отзиви съм чувала за Пико фондана, но не съм купувала от там защото също е на двойна цена, а пък и кофите са по 7кг, аз такова количество просто няма как да използвам...
Ето ти каталога с продукти на Илчовски - обърни внимание на предпоследните 2 реда от таблицата - http://ilchovski-94.com/products/

Каза,че си от Варна, ако искаш можем да си разделим една кофа,винаги съм делила до сега с приятелки, точно заради големите опаковки
В тази връзка между другото, много ми е интересно да разбера някой работил ли е с по-евтините фондани, които се поръчват от сайтовете, примерно в сладката къща има един, който е 2,5 и към 18лв, в ксеркс също има един, който е 5кг за 30лв - мисля,че пишеше covapaste на картинката - моля за отзиви за тея фондани...

Ани, много сладурско!! Simple Smile

# 444
  • На небето
Не бих си позволила да сложа в торта нещо с изтекла годност. Къде ви е съвестта, бе хора?

Тортата е за домашно ползване. Ако това работя не бих си позволила да ползвам нещо с изтекла годност. Въпреки, че и за домашна консумация пак не смея.  newsm78 В безизходица съм и се чудя какво да правя, като краен вариант съм си оставила първата торта която намеря в магазина да купя и това е. Проблема е че нямам и време. Утре ми е крайния срок за покупки, а във вторник мисля да си отделя деня да я правя.

bibilyana писах ти на личния, наистина ще съм ти много благодарна ако ми продадеш 1кг. на този етап няма друг вариант.
Абе тези цени в каталога реални ли са какво е това МОДЕЛИРАЩА МАСА НЕСЪХНЕЩА - 4.5 КГ. ОП.    6.75 Това ми се вижда твърде ниска цена. Аз си поръчах миналата година от един сайт и ми струваще 18лв. без доставката за 1кг. фондан. А моделиращата маса от Илчовски си спомням че беше доста скъпа, като я купувах преди 2-3г. Да не излижа но беше някъде около 30лв. и нагоре.

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 16:44 от Estell

# 445
Цената е съвсем реална просто е за килограм, а не за опаковка 6,75*4,5=30.37 лв за кофа

Абе тези цени в каталога реални ли са какво е това МОДЕЛИРАЩА МАСА НЕСЪХНЕЩА - 4.5 КГ. ОП.    6.75 Това ми се вижда твърде ниска цена. Аз си поръчах миналата година от един сайт и ми струваще 18лв. без доставката за 1кг. фондан. А моделиращата маса от Илчовски си спомням че беше доста скъпа, като я купувах преди 2-3г. Да не излижа но беше някъде около 30лв. и нагоре.

# 446

bibilyana, няма за какво да се притесняваш, просто имах нужда от вашите съвети, а ти определено ми помагаш с последния си коментар. Ето каква била работата...  Аз съм видяла цена на бял фондан, която дори в таблицата се вижда, че е 2.90 на килограм. Просто не знаех, че трябва да гледам за моделираща маса. Между другото, нея я фокусирах точно, когато излизах от магазина, но наистина не си дадох сметка, че явно имам нужда точно от нея.
В голяма питанка съм сега... Имам рожден ден след няколко дни и наистина ми се иска нещата да ми се получат, а трябва да избера бързо, за да поръчам или да отида на място да си закупя от Илчовски. Сега ще погледна какви са на marshmallow и Пико... та може в краен случай да си вземем на Ирида  и да си го поделим, за мен наистина няма да има проблем=). Само трябва да погледна из сайтовете, защото от два дни търся и навсякъде са изчерпани количествата.

# 447
  • София
future_girl някой нагоре ти писа- защо не опиташ да си забъркаш фондан. Аз всичко правя с фондана от блога на Димитрана/има го в библиотеката/, за някои елементи му добавям тайлоза. Щом Илчовски ти е наблизо вземи си пудра захар и си ще ти се получи чудесно тесто. Ако се решиш пиши на лични ще ти пратя и допълнителни указания.

# 448
Оооох, забърках си наскоро... по една супер изчанчена рецепта, която беше от не знам си коя професионална книга... в която имаше пудра захар, глюкоза, глицерин, желатин и вода... Трябваше пудрата захар да е 908 грама... А те до никъде не ми стигнаха... Сложих два килограма пудра захар докато заприлича на нещо и от каша стане тесто. Бих опитала да направя още веднъж, щом казвате, че сте правили и рецептата е изпитана, но първо в по-малко количество. Може ли да ми пратиш своята рецепта на съобщение, metchopooh.   Hug
Определено всички сте изключително мили, бързи и любезни. Благодаря ви за което! Ще се радвам да науча още много от вас... 

# 449
Момичета имам честа да работя във фирма която предлага хранителни продукти за производство;мога да се похваля  и с доста клиенти в сферата на сладкарството.Складове с наши представители имаме в над 20 града в България
Сега е момента да ни спечелите и нас за клиенти. Думата "на дребно", звучи прекрасно. Няма да се разсърдим на повечко подробности.
, в ксеркс също има един, който е 5кг за 30лв - мисля,че пишеше covapaste на картинката - моля за отзиви за тея фондани...
Аз го ползвам от доста време и съм му голям фен. Пробвах какво ли не, но след Пикото, Ковапастата ми е любима. Интересно, че почти никой друг не го харесва, обаче на мен ми е страшно приятно да си играя с него.  Оцветятава се перфектно, елементите съхнат добре, стига да са не-по-големи от мандарина. Държи форма и не се деформира, ако се наложи понася тайлоза идеално. Изтънява се идеално, не се свива след изсъхване и т.н. Овалете също е добро, но последните 2 кофи които взех ми скъсаха нервите и малко оставаше да ги изхвърля. Смесвах ги с ШТ и Ковапаста и разгеле свършиха.
Фондана на Сладката къща не съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт