Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 185
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
мегало тортите са много красиви ,аз дали ще достигна до вашето ниво - такива красоти правите .... невероятни сте. тези хубави фигурки с какъв фондан ги правиш , розата е толкова хубава и подредена - моите едни разчорлени Joy ужас.
с какво лепиш фигурките ...

# 496
Тея захарните работи им се дивя отдавна - имаше едно видео (мисля,че беше сладкаря на хотел Ариа в Лас Вегас, който прави едни невероятни птици от захар с едни дъъъълги опашки), където казваха какво се слага в захарта - май глюкоза и още нещо, ама това си е наистина висш пилотаж, то се духа, на някакви вентилатори ги правят, абе... сложнотия е май

# 497
# 498
Пепи,магьосница си ти признала съм ти го.А за шаблоните те разбирам,аз съм така със детските торти.Няма около мен дечица и само за голями правя та затова си харесвам шаблоните.
мегало,добре са се получили тортичките.
Илариана,пусни я да я видим.
Аз ще кача по късно моята 3Д котка,да се похилите малко.Ейййй,не ме бива със това 3Д и това си е.

# 499
За теглената захар и за тези,  последните фигури, има материал в библиотеката.
Теглената захар я пробва Дими преди време. Май друг не се е прежалвал. Аз лично имам огромен проблем с горещото по ръцете, та затова дори не си помислям да се пробвам.

За течния шоколад и маслото - Течния шоколад е различен. Повечето в магазините са като крем. Аз ползвам този от Илчовски, в разфасовка от 10 кг. Дори извън хладилник е твърд. Изпотрошила съм сигурно 20 дървени шпатули за да греба от кашона. Разфасовам си го в кофички от 1 кг, че по-лесно се топли в МВ. Аз лично го харесвам много и го ползвам вече 4та година. А, и вкъщи доста се хапва от домашните любимци. Не е скъп. Около 6 лв/кг. Имат и лешникова паста. Пак е течен шоколад, малко по-мек е, но на мен не ми допада. Доня Коприва му е фен.   Та, този шоколад смесвам с масло, но става много лепкаво и не ми харесва как се измазва с него. Трябва да се заглажда с топъл нож, което е адски досадно. Така че, не го практикувам.

# 500
И аз ползвам това масло и съм много доволна.

# 501
И аз ползвам това масло и съм много доволна.
Кое?  newsm78

# 502
  • варненка от София
Ейй, размяхте ме двете сутрешно. Шоколад, масло, ко викаш, бабо Гицкеййййййй.  Mr. Green Heart Eyes Hug Те на нахилихте ме, нагушках ве и отивам да си доизпичам блатовете, да заливам попсове и те така.

# 503
E кое ,маслото на кака Галя от Илчовски.И шоколада също .
Марулке,а ти що се смееш на чужд смях.
Ето ви сега материал да се смеете.Тортата и други нещица за РД на моята племенница която днес прави 6г.

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 11:19 от ditsan

# 504
ditsan, котето-торта е много хубаво, защо да се смее някой... Много е хубаво  bouquet !

# 505
ditsan, че кво му е смешното на котето...много си е хубавичко даже, на мен ми харесва    bouquet пък и я виж какви хубави китита си измайсторила  Wink

мегало, много хубави тортички си показала   bouquet

# 506
  • Бургас/Пз
Абе, Диди, кое не му харесваш на котето, голямо сладурче е! Да ти е жива и здрава племенницата и все такива красоти да й правиш!

Мегало, много хубава торта! Обаче тези арени балони на фона малко в повече идват Simple Smile За подложката и аз не знам какво да ти кажа и на мен ми е голям проблем местенето на тортата, особено когато е втори етаж, ужас просто Simple Smile
Тортата с ветрилото е прекрасна, поздравления много бързо напредваш. Харесва ми, че тортите ти са много чисти и ненатрупани Simple Smile

Аз ще се боря с дракони и отивам да тормозя Маринчето! Simple Smile  Mr. Green

# 507
Хубаво е,защото не му пуснах главата отблизо да я видите колко е бабунеста.
Реших да я правя от оризон и това беше най големият фал.Формата постигнах лесно,ама от там на татък проблем.Първо попълних със ММ големите дупки,после покрих със дебело разточено ММ,да ама не.Напука се и се сбръчка като котка на 1000години.Откачих,първо че е грозно така набръчкано,второ че отиде над 500гр тесто във глава дето даже няма да се яде а резултат нулев.Единственото което измислих беше да шпакловам със айсинг и що годе го поизгладих.
Второто което ме дразни е че тялото доиде доста голямо спрямо главата имам във предвид дълго,а опашката къса.Нямах възможност да поправям защото нямам ММ,свърши със тая гад а си правех сметка за още една торта да има.
Та така,разказах ви за всички недостатъци.А ако Вал се включи или Свещичкова,или някои друг които е работил със оризон нека моля разяснят как се скриват тия дупки и неравности.

# 508
E кое ,маслото на кака Галя от Илчовски.И шоколада също .
И маслото им ползвам. И за кексчета и за блатове и за измазване и за филии.  И за всичко което ми трябва масло. Обаче ползвам това квадратното, а не това като салам /синьото/.  Кръглото го водят 65% , а другото 75, но разликата е огромна.
Котака е готин, нищо че е бубунест. Моеж би е малко малка главата или голямо тялото, незнам. А, може и от стойката на Маца да е. Да ти е жива и здрава племенницата.   bouquet
Марульо - не се хили, ако обичаш.  Разбрах я аз че се обърка, затова я апострофирах.  hahaha

# 509
Хубаво е,защото не му пуснах главата отблизо да я видите колко е бабунеста.
Реших да я правя от оризон и това беше най големият фал.Формата постигнах лесно,ама от там на татък проблем.Първо попълних със ММ големите дупки,после покрих със дебело разточено ММ,да ама не.Напука се и се сбръчка като котка на 1000години.Откачих,първо че е грозно така набръчкано,второ че отиде над 500гр тесто във глава дето даже няма да се яде а резултат нулев.Единственото което измислих беше да шпакловам със айсинг и що годе го поизгладих.
Второто което ме дразни е че тялото доиде доста голямо спрямо главата имам във предвид дълго,а опашката къса.Нямах възможност да поправям защото нямам ММ,свърши със тая гад а си правех сметка за още една торта да има.
Та така,разказах ви за всички недостатъци.А ако Вал се включи или Свещичкова,или някои друг които е работил със оризон нека моля разяснят как се скриват тия дупки и неравности.

Дидка, ти защо не пробваш да измоделираш главата със смес за сладък салам? Тя става бетон и доста гладка. Иначе и на мен ми е супер симпатично това котараче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт