Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

  • 72 173
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 148
Мишоче,абе мислих си го.Ама нали съм грандоман и направих тялото огромно.И като си помислих че няма кои да го изяде а камо ли пък и главата се разкандардисах.
Първоначалният ми замисъл беше да е куха само от ММ ама не можах да измисля на какво да изсуша парчетата и затова мъдрих другите варианти.

# 511
  • Мнения: 23
gri6ana абе не знам дали е чалъм, но аз след като разточа, го навивам на точилката и така отвивайки от единия край на тортата към другия го слагам. Иначе е много трудно и много се къса, особено ако е тънко. Пък ако е дебело на вкус не ми харесва.



Estell благодаря за съвета . ще те послушам.
момичета дайте ми идея за торта , малкият ми син има имен ден в петък и искам да направя тортичка с готови блатове - няма да рискувам да пека защото съм много неопитна още. Та да е със шоколадов крем , леко сиропирана , и отгоре с някаква украса - но лесна .... като за мен .



# 512
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Дид, котачето си е супер, няма да му пускаш приказка. Иначе моята цака е двойно обличане - един път мятам едно по-смотано тесто, което не ми свиди и покривам и отгоре вече си обличам с друго, което дооформям и заглаждам. Ето на тези торти елементите основните големите са с оризон:

Тук елхата е оризон http://www.facebook.com/media/set/?set=a.318461401592277.61765.1 … 638485&type=3
Тук колата е оризон
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.305100079595076.59044.1 … 638485&type=3
фотото http://www.facebook.com/media/set/?set=a.303143626457388.58603.1 … 638485&type=3
гъбата http://www.facebook.com/media/set/?set=a.292279554210462.55968.1 … 638485&type=3

костенурчето http://www.facebook.com/media/set/?set=a.292334197538331.55976.1 … 638485&type=3

И много още фигури имам, ама да не си вадя целия архив. На мен ми е лесно с оризона и така няма страшно да ми хлътне фигурата. Макар че и това си понатежава, като е по-обемно.

Ванче, ми смеховито ми е пък, що да не ви съ порадвам.  Mr. Green

# 513
  • Мнения: 486
И аз искам да пробвам да измажа с шоколад независимо дали ще се слага фондан или не -чудя се течен ли трябва да е или да разтопя от блокчетата?Илариана,защо и пудра захар -аз си милих,че повече шоколад и малко сметана ще е добре ?Масло задължително ли е ?

# 514
  • Мнения: 23
marulka_s какъв е този оризон - досега не съм го срещала из темите ( най - вероятно съм го пропуснала ) дай линк за него - как се работи и как се приготвя , моля те - ако не те затруднявам , естествено . благодаря.  и още един въпрос - с какво покритие работиш

# 515
  • Мнения: 1 352
Ditsan, котето изглежда супер, само опашката нещо не е наред. Трябваше да я направиш по-дълга.
А това с оризона, за мен, си е чисто прахосничество. Особено ако е за по-голяма фигура (а за малка не виждам смисъл да се прави от оризон). Защото при заглаждането отива сума ти фондан, пак си става тежко, и накрая се изхвърля.
Аз само една глава на Спайдърмен правих така, но повече не бих повторила. Просто ми беше мерак да се пробвам точно с онзи Спайдърмен.
Главата можеше да направиш от блатове и крем в някаква по-малка купичка, после лесно щеше да я дооформиш.

# 516
  • Мнения: 7
Ditsan, на мен котето много ми харесва, сладките  също! Да ти е жива и здрав племенницата, все на такива красиви торти да се радва Simple Smile
Пепи, много красота наведнъж!
Мегало, много ми харесаха тортите, само на втората ветрилото ми идва в повече  Simple Smile

# 517
  • Мнения: 148
Mариета,със купичка нямаше да стане защото главата е някаква кръгла елипса .Ако беше във купичка,щеше да е половин глава,а ако съберех две купички за да получа нещо като топка може би щеше да стане ама аз обясних вече че тортата е много голяма и нямаше кои да я изяде и щеше да отиде във кофата.А и не съм сигурна дали нямаше да се сплеска.За опашката също пбясних че видях че е малка,но нямах повече фондан за да направя друга.
Мисля  че има някъде клип от семинара за работа със оризона но не можах да го открия.Дано някои от мацките го намери и пусне.Иначе е лесно,разтопяваш маршемелоу бонбони със няколко капки лимонов сок и след това към тях добавяш оризон/аз ползвам едни оризови бисквити от Лидъл които натрошавам/бъркаш и оформяш желаната форма докато не е стегнало.

# 518
  • Мнения: 277
благодаря ви, момичета

ани, да, балоните са твърде ярки, това е хартията за опаковане на другия подарък и ми беше подръка Simple Smile
мадлене, ветрилото всъщност трябваше да е акцент, понеже бяхме на гости на едни испанци и така уж роза и ветрило тематично, но розата ми стана по-големичка

относно вагона. направих го от фондан с тайлоза, съхна може би един ден. аз работя само вечер върху тортите, така че съм го проверила на следващата вечер. те стеничките не бяха много дебели. и самия вагон е кух, за да сложа повечко бонбони вътре. но хич не го бях накроила добре, защото не бях сметнала дебелината на стените. лепих го с едно тук захарно лепило, не твърде успешно

дитсън, може ли някъде другаде да се видят тези снимки, които постваш. аз не виждам половината от тях, не ми излизат на браузъра

# 519
  • Мнения: 55
Момичета,искам да ви споделя едно недоразумение на което попаднах,а пък цената му е 6,50 за килограм.  #Crazy

Ето това нещо НЕ купувайте

като се опитате да го размесите става това
Пълен боклук ще си го бия в главата ама какво да правя,нямаше друго какво да взема а ми трябваше и викам да пробвам това, е пробвах ужасно е НЕ се лъжете като мене.
Ванче с кое масло на Илчовски измазваш ? Взех едно ама нещо едвам  стегна като измазах,и сега стои в хладилника и като го пипна  е меко като маргарин  newsm78

ditsan,много ти е хубаво котето,аз изпитвам ужас от 3Д тортите и се възхищавам на всички които ги правят.

# 520
  • Мнения: 148
Мегало качавам във Фейса,но тези точно още не съм за да не разваля изненадата на малката.Довечера ще ги кача.Ето тук качвам:
https://www.facebook.com/home.php#!/dimitrina.stankova/photos_albums

# 521
  • Мнения: 1 965
Ванче с кое масло на Илчовски измазваш ?
ЕТО ТОВА му е етикета. 1 кг е. Правоъгълен блок. Държа го замразено на разфасовки от половин кг. Горе долу 1:1 го смесвам с пудра захар. Става си бетон крема.
Ето това нещо НЕ купувайте
Още есента писах за тази ММ. Отвратителна е. И съхнещата и несъхнещата.

# 522
  • Мнения: 731
Ха kaaramelka аз се бях прецакала със този фондан като правих на малката тортата.Първо купих едно парченце да го видя дали е хубав и беше супер-мек,еластичен,абе един път.И викам вземам цяла кофа е да ама не-нищо общо нямаше единия с другия.Даже бях показала снимка и някой ми беше казал,че не го бива (аз още не го бях отворила),ако не се лъжа Ванчето маи беше?Е докато я направя тази торта косата ми побеля ти казвам ужас.Аз го размесих с повече глицерин и омекна-за по-прости фигурки разни става,но се пука много колкото и да е размекнат.  Twisted Evil
П.С. Тя Ванчето ме изпреварила  Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 15:00 от jiorjita

# 523
  • Мнения: 23
ditsan перфектни торти . и тебе да питам - с какъв фондан работиш . момичета да не сте сладкари - учели ли сте за това или курсове някакви сте карали.  сами ли си приготвяте марципана или фондана или каквото и да е там , или си го купувате - и ако го купувате каква е марката - споделете моля ви . искам тия дни да направя торта за сина ми и ми трябват идеи.

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 15:39 от gri6ana

# 524
  • Мнения: 148
ditsan перфектни торти . и тебе да питам - с какъв фондан работиш . момичета да не сте сладкари - учели ли сте за това или курсове някакви сте карали.  сами ли си приготвяте марципана или фондана или каквото и да е там , или си го купувате - и ако го купувате каква е марката - споделете моля ви . искам тия дни да направя торта за сина ми и ми трябват идеи.
Аз работя със съхнещата на Ирида.Но я смесвам или със Пикко,или Сатен айс или не съхнеща на Ирида.
Ако карането на камион е обучение за тортоправене значи съм учила.Хахахаха Mr. Green
Работя със готова ММ,правих няколко пъти домашна но все не ми се получаваше като хората,и след като пробвах готовата до там бях със експериментите.Почнах със Пикко,ама ми идва много солено и се разбрахме със тази на Илчовски и си карам със нея.Пробвала съм и ксеркс,овалете но не ми харесват.Сатен айса ми харесва но само смесен със съхнещата,иначе ми е лигав.Ползвам готовите платки на кедър,пека и пандишпанови блатове  във зависимост от тортата.Котката е със блатове Мадейра,които ми препоръча Вал,и много ми допаднаха.Лесни са,направих ги по рано седмица и замразих.След размразяването си бяха супер.Ами дано съм отговорила на въпросите.

Общи условия

Активация на акаунт