Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 095
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Мерси Бибилиана.Дано някой от притежаващите еърбръш изкаже мнение за тях. Praynig
Нали се сещаш, че в комплекта няма компресор. То, всъщност компресора е скъп. Четките и тука се намират и не са скъпи, но компресорите................  #Crazy

# 676
  • Русе
Правих еротична торта идеята не е моя ,пратиха ми линк към някакъв сайт само за торти с тази тематика.Моето не е торта ,а голям бонбон,покрит със бяло шоколадово тесто.Бойте,който имам за шоколад не бях използвала преди (тази седмица ги поръчах),на тях пише,че стават за оцветяване с четка,но аз не успях ,това какаово масло за секунди се втвърдяваше и стана ужас,затова се наложи да правя ново тесто,което оцветих и сложих тези завъртулки за да си скрия зулумите.Не ги харесвам,ама това е...Дъстчетата се справиха доста по- добре,ако знаех нямаше изобщо да се занимавам с шоколадовите бой.
Ето ги боите,моля ,ако някои ги ползва да сподели как работи с тях!http://www.cookibooki.bg/Squires-Kitchen/44-%D0%93%D0%B5%D0%BB%D … -Cocol-Green.html

а това е тортата бонбон

# 677
ilariana, много е хубава тортичката.

Ах, момиченца, как са ми трудни тези ръбове, дали защото нямам никакъв инструмент за заглаждане... ама май почнах да им намирам цаката вече, ще ви покажа една торта от вчера да видите. Кусури има, фигурките също не ми хареса как станаха, но няма да се оправдавам. Някой ако си я познае да не се сърди, изпратиха ми снимка от гугъла и казаха, че искат такава торта. Не съм копирала на 100% де:

Покритието е марципан, който любимият ми небрежен мъж ми купи  #Cussing out. Измесих го с няколко лъжици глицерин, защото беше някак си на трохи и много лепкав. Честно казано много добре се работи с него, но за фигури не става.

Ето и една друга тортичка, пак с Мики Маус. Тук фигурките много си ги харесвам, но пък пустите ръбове пак и заглаждане  #Cussing out... Тия калинки не трябваше да ги слагам в синьото, ама някои неща все ги виждам, когато вече е късно. Взаимствала съм тези големите цветя от някой, ама не знам от кой  Blush, виждала съм ги преди и са ми харесали:

Мини стана по-голяма от Мики, но да приемем, че е висока мацка  Mr. Green:

Та, пак за заглаждането - гледах един инструмент, шпакла ли му се викаше... на Уилтън за около 5 евро. Стори ми се с неудобна дръжка и не го взех. Иначе като цена ме устройва. Вие с какво заглаждате?

# 678
В метро имаше интересни сладкарски неща ,имаше два-три вида шпатули за заглаждане професионални и големи,по 10лв бяха,имаше решетка за изстиване на блатове и т.н.

# 679
  • Русе
Marietа http://www.hitrini.com/product/44/shpatula-za-zaglazhdane-pravi-agli.html иhttp://www.hitrini.com/product/90/gladka-shpatula.html
Аз имам тези,първите са за върху фондана 2бр и вършат добра работа.
Втората ползвам за масления крем.
Разгледай има за прави и обли ъгли,аз си бях купила за объл,но май само един път съм я ползвала,ако не измазана торта под прав ъгъл отстрани и не става.
Не ,че са ми много гладки тортите...

# 680
От много време ви чета. Вие сте моето вдъхновение. Надявам се един ден да правя произведения като вашите. Искрено се надявам на мнение от ваша страна. Това е втората торта с фондан, която правя(първата беше срамен провал).

Тортата е вита с едни ронливи блатове(едва я сглобих), а кремът е по божествената рецепта на Ирина Купенска.

# 681
Marieta, много хубави шпакли има в НobbyLand. Не знам дали само в Белгия я има тази верига, но ако наоколо имаш такъв магазин, може да погледнеш - има много неща за тотроправене. Аз си взех от там като втората показана от ilariana за 0,79 €, а друга е подобна на първата /2,50 € мисля, че беше/, но е с дръжка в която се поставят пръстите /ама как го обясних ooooh! - прилича все едно на четките за пране на подови настилки - дано ме разбра/. Още не съм ги ползвала, че си ги взех онзи ден, но се надявам да направя по-добри ръбове на следващата си торта. Peace

Моля те да ми кажеш как докара такива хубави цветове на лицата на Мини и Мики? Предполагам си ги рисувала лицата - аз не знам дали ще се справя с това предизвикателство, но ще опитам...само да си взема някакви бои. Четох доста тези дни за боите и съвсем се обърках...но ще видя на място в магазина какво ще ми предложат. Thinking

emi03, много ми харесва тортата ти! Peace

# 682
аз имам една шпатула за заглаждане от китайските - върши работа сякаш, ама аз пък съм последния критерий Simple Smile

Еми, тортата ти е трепач, въобще нещо не вярвам, че ти е втората торта Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 яну 2013, 16:21 от bibilyana

# 683
emi03, невероятно красива торта!    bouquet

Мarieta, много добре си се справила!

Как ги правите тези фигурки, направо не знам.  Embarassed Вчера се опитах (отново за упражнение) да направя полярно мече. Е, пълен провал е, но все пак ще ви покажа (и вероятно моментално ще получа поредното включване на ЛС от една форумна дама -- доколкото разбрах силно недолюбвана в тази тема -- която да ми обясни надълго и нашироко колко съм посредствена и как трябва да откажа жалките си опити -- не, сериозно, това практика ли е или първа имах тази 'чест'?  Mr. Green)

Ta така, ни крака, ни глава, ни лапи, ни шал, ни шапка му се получиха, горкия  Laughing но грам не ме е срам, не го смачках, не го започнах наново -- просто исках да видя какво ще се получи. На фона на предишните неща, които съм правила (розички, панделки и самолетче), това ми се видя просто rocket science... Но -- и подчертавам дебело -- имам огромното желание да се науча да правя фигурки и няма да спра да се опитвам  Hug

# 684
  • Бургас/Пз
(и вероятно моментално ще получа поредното включване на ЛС от една форумна дама -- доколкото разбрах силно недолюбвана в тази тема -- която да ми обясни надълго и нашироко колко съм посредствена и как трябва да откажа жалките си опити -- не, сериозно, това практика ли е или първа имах тази 'чест'?  Mr. Green)

Хмммм, много странно Simple Smile

Иначе мечето е много сладурско. Прбвай да гледаш стъпка по стъпка от ловелито има хо на първа страница. КТам са показани и самите детайли на фигурките как да се правят, сушат и закрепват и може би ще ти се получи по-добре Simple Smile

# 685
Как ги правите тези фигурки, направо не знам.  Embarassed Вчера се опитах (отново за упражнение) да направя полярно мече. Е, пълен провал е, но все пак ще ви покажа (и вероятно моментално ще получа поредното включване на ЛС от една форумна дама -- доколкото разбрах силно недолюбвана в тази тема -- която да ми обясни надълго и нашироко колко съм посредствена и как трябва да откажа жалките си опити -- не, сериозно, това практика ли е или първа имах тази 'чест'?  Mr. Green)

Явно първа си имала честта и то защото явно нещата ти хващат око. Wink И аз съм от новичките, ама не съм получавала подобни ЛС. Peace
И аз не знам какво ще ми се получи с Мини, но ще я правя и няма се отказвам, щото само така ще мога да се науча...евентуално. Не знам дали ще имам смелостта да я покажа като стане, ама съм надъхана да опитам. За принцесата, която искам да направя с Мини за тортата на дъщеря ми ми дадоха идея да купя малка кукла - сестра на Барби била, Трейси, май - която да облека в рокля, защото си мисля, че с фигура на принцеса пък съвсем няма да се справя. Rolling Eyes

# 686
На мен мечето ми харесва   bouquet нещо шалчето му изглежда странно, но може би като пухкаво Simple Smile но иначе самото мече е сладур ...
аз до сега само 2 фигурки съм правила и все гледам да намеря някакъв туториал където да е показано всичко стъпка по стъпка, после като се понауча ще започна и без подобни патерици сигурно да правя, ама за сега трябва...
за тая "дама" нищо не знам аз...

# 687
Съжалявам, че измествам темата. Но просто гледах и не вярвах на очите си, някой да вложи толкова енергия и време да ми напише един ферман -- ама наистина ферман !!! -- как вечно ще кръжа около Великите, без да мога да ги достигна... как тя никога не би показала нещо толкова посредствено... и т.н.

Разбира се, стана ми любопитно и попаднах на неотдавнашна тема, в която подобни обиди са се изливали масово срещу всички тортоправячки  Mr. Green

Но стига за това -- темата е прекрасна! Толкова, толкова ми е помагала, мисля, че тук всички сте невероятно мили и добри. Нормално е да има начинаещи и напреднали, които правят наистина феноменално красиви неща. Важното е, че всички имаме желание да се научим, а и нещата се получават с опита, нали така? Simple Smile

# 688
  • Велико Търново
Здравейте момичета,
отдавна не съм писала, но не спирам да ви чета, да ви се възхищавам и да се уча.
Не смея да коментирам, защото съм начинаеща, и ще се чувствам такава още дъъълго време.
Показвам тортата за втория рожден ден на малката ми дъщеря. Момиченцето трябваше да прилича на нея ... мисля, че се получи. Сега виждам, че е можело да сложа надпис с името отпред пред кокичето (казвам че е кокиче, да се знае, че много не му личи Laughing)

При мен сезона на тортоправенето е зимата и ранна пролет, когато празниците ни са почти всяка седмица. Сега ми предстои да правя торта с Мики и Мини маус за сина ми. Искаше цялата пасмина на Дисни върху тортата, аз успях да се спася само с Мики и Мини, но трябва да ги направя в балон, както е една торта на Мина Бакалова. Та, не знам дали не си вкарах автогол с тоя балон. Ако стане за показване, ще я покажа и нея.

# 689
  • Русе
emi03 Много красива втора торта,нежна....абе много ми хареса!
Меичка сладко е мечето,и аз не се справям много добре,но никой не ми е писал   обиди на лични,само съвети!Да опита е важен... ,но също така съм сигурна,че и хиляда торти да направя ,доста от напреднали нямат стигане (няма да изброявам имена  )...Вече се убедих,че това е вроден  талант ,всяка има свои стил ,различен почерк и виждане за нещата....

Общи условия

Активация на акаунт