Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 283
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Тея снежковци много ми харесаха, та да питам - изцяло от фондан ли са и какъв? и също горе долу колко са големи,че от снимката не мога да придобия представа много ясна

# 136
ЦОП  Flutter

Ванче, с каква четка оцветява златното?  Mr. Green

Ванче, откъде да си купя четки за оцветяване на фондан  Mr. Green
............ я кажи ква златна боя е тая аджеба. Камънаците са перфекциозни!
А, така. Така обичам. Стройно подредени въпроси.  Понеже и трите ме дърляте във ФБ, да викажа, там на въпроси не отговарям, ако сте забелязали. Идеята ми е, да ви върна тук, където ви е мястото.  bowuu
Тъ!
Марулич, боята си е ТАЗИ Кадемлийска. Миналата година я взимах. Незнам дали я има все още.
Блу - Четката е мека, гъста четка за грим. Подобна е на ТАЗИ ВТОРАТА . Мишочка - купувах я миналата седмица от Джъмбо, като ходих за топката. Цели 2 лв струва. Или 3. Не помня. И други си купувах. Има ги откакто съществува Джъмбо, така че няма да свършат, освен ако не ги нападне цялата тема.  Mr. Green Между другото, там има различни меки четки, даже по 5 в пакетче на смешни цени. Перфектни са за дъстване. Излизат доста по-изгодно, от четките по сайтовете.  

Марулята - тортата ти е прелест, както винаги. Снежковците са много готини, обаче я сега пък ти кажи КАКВИ СА ТИЯ БУКВИ, че направо позеленях от завист. Нали ме знаеш че съм куку по шрифтовете.

дайте съвети как да станат по-реалистични, освен факта,че нямам вейнъри...
Розата е много добра, права си да се гордееш. Вейнъра не е фатален. за да станат по-реалистични, изтънявай повечко листчетата, особенно това зеленото отдолу.
Някой беше питал за кристалите кафява захар. И аз от Метро ги взех, но ги има на много места. Около 3 лв са. Валерке - сетих се аз за Небетшекера, защото поизмежду тия камъни трябва да има и полупрозрачни,  но напоследък той се продава на кръгли топчета, което също съм решила да оползотворя някъде, някога. Вчера намерих Небетшекер, но в пакетчето имаше една единствена голяма буца. Преди време съм купувала и съм трошила, да хрупа малкия, но половината после котката го събира по пода. Така че, отпадна варианта да троша. Иначе, охоооооо, откога се каня да купя небетшекер за зимни торти за кристали. Не ми се купува изомалт, скъп ми е и освен да чеша краста, няма смисъл.

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 15:48 от van444eto

# 137
  • Sofia
Иначе, охоооооо, откога се каня да купя небетшекер за зимни торти за кристали.
Ще ти купя и ще ти подаря, аз всеки месец взимам баш на кристали от едно магазинче за сиропи правя на Ева с него.  Mr. Green
И специално за теб една рожденичка, но на въпросите ще отговарям по-късно, че сега излизам.

P by Leapula, on Flickr

Само торта без деца има ТУК

Ани, блата на Миленка шоколадовия е перфектен за целта.

# 138
  • Германия
Преди време бях писала в темата, но понеже не правя толкова торти, не съм се включвала. Чета си ви тайничко и ви следя тук, някои и във Фейсбук. Имам желание да се занимавам и само си търся поводи за тортоправене. Разбира се копирам нещата, които ми харесват и само чакам празник да ги пробвам. Mr. Green

Taзи е последната, която правих за Нова година

Тук една по идея на Мечо Пух, надявам се да не разсърди  bouquet
Мислех, че е по-лесна за направа, но всъщност стана много висока и ми се изкривиха блатовете, кофти се покри,, но нали си ги ядем в къщи...ще знам за друг път.

И една Шоко лешник с готови блатове

Другия месец ни предстои 2 рожден ден и съм избрала една от тортите с балон на Мина . Поръчах си стиропорна топка, куха, нямам търпение да започна работа по нея. А дали ще получи, ще споделя по-късно Rolling Eyes

Надявам се, че не съм ви досадила. Hug

# 139
И от мен едно непретенциозно слънчево торте срещу лошото време днес

# 140
Тази пък Валерия уви на детето панталоните по тортата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green . Вал , сега нали не чакаш хвалба , теб спряхме да те 'фалим още след 3тата ти торта  Laughing . Черепа с какво го прави , аз що си мислех че е торта .
 И не напоследно място , да ти е жива и здрава Пламена и да те слуша от време на време , щот нали не се заблуждаваш , че на тази възраст чуват нещо  ooooh! . А и къде тръгна толкова рано да я "събуждаш "  Mr. Green , ще отнеме още някоя и друга годинка  Laughing

Ванчемалко много златно ми иде на мен , но идеята е добра . Абе той Меси отнесе златната топка , ти на кой мераклия я прави тази  Laughing .
 Тези боички , какво пише на тях , имам подобни , но те са "highlighter" .Правят наситен златен ( сребърен ) цвят но не са за хранителна употреба , а само за декорация .

Скоро попаднах на тема в Кейк Сентрал " don't feed disco dust"   ...или "не хранете с диско дъст" ( как звучи на Бг ) . Доста бисквитки и торти виждам напоследък с диско дъст , за торта Ок , няма да се яде декорацията , но тези които го слагат по бисквити ? Как процедирате ?

Ани-д може да смачка по-дебелото покритие тортата , зависи колко е сиропирана , какъв е крема . В Бг масово обличате с парче готов блат отстрани и тогава измазвате - това помага да се задържи формата , но на мен лично пандишпан ми се е смачквал от по-дебело разточен ММФ . И от тестото зависи много ...ММФ по принцип си е тежък фондан .
bibilyana за дъстове , ако е само за цветя не е необходимо да хвърляш една камара пари .Можеш и с тебешири които са нетоксични , ние на Семинара такива ползвахме . Розата за първи опит е добра , хората си мислят че след като розата е най-популярното цвета се прави най-лесно . Уви , аз колко нерви съм метнала по розите , и съм далеч от това което искам да изгледат . Това е предпоследния ми опит http://www.flickr.com/photos/32949043@N03/6964648489/in/photostream .
 Цветята си искат своето тесто - гъм пейст , или поне фондан с Тайлоза . Само с фондан трудно ще ти се получат , не се изтънява достатъчно добре , не съхне бързо , не е толкова здрав . Иска тел , различни размери ...абе навлизаш в дълбоки води  Laughing
 При розите конуса ти трябва да е напълно изсъхнал преди да почнеш да я завиваш , иначе той ще се смачка . Първото листо трябва да го скрие напълно . Ако наистина се интересуваш от захарните светя , поразгледай снимките от Икебаната . Вярно преди 3 г беше това Предизвикателство , но има интересни неща http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/?&page=5 ( от средата надолу и на последната страница) .

Защо ги няма Галериите на Предизвикателството ?

Анда че тя не е ли залепена на хартия - тука са на такава "гланцирана" . Ако е да , трябва да я отлепиш , няма с хартията да е метнеш на тортата  Wink

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 18:33 от raya_рая

# 141
Хора, спешно - трябва ли по някакъв начин да се отлепя вафлата на отпечатаната картинка?
Т.е. това, което получих, директно ли го лепя или е като стикер?

# 142
  • София
Хей, Вал, да ти е жива и здрава прекрасната дъщеря! Дано цялото ни старание да ги зарадваме от сърце с нещо специално им дава силите и вярата да минават усмихнати през живота! Разбрах за разпечатаното каре, тогава остава да питам за пуловера - той как се извая върху фондан? Молд вероятно, но той пък как е правен? Много добре се е получило!

bibilyana, наистина много наситени цветове се получават.

Рая, мисля, че до последно в текущото Предизвикателство си стояха галериите...

# 143
Aко е от Куки няма какво да отлепяш,просто извади от плика и слагай.
Ванче,абе това и аз го имам ама със какво го разтвори и колко пъти  мина тази топка.

foley,а от къде поръча тая стереопорена топка.

# 144
Aко е от Куки няма какво да отлепяш,просто извади от плика и слагай.
Ванче,абе това и аз го имам ама със какво го разтвори и колко пъти  мина тази топка.

foley,а от къде поръча тая стереопорена топка.
Да, от Куки е, много ти благодаря!
Аз пробвах сто пъти да разлепя изрезките, нищо не стана, и във фурната на 30 градуса ги морих, накрая ги пробвах ядат ли се - ядат се.
Но като сложих картинката на тортата, изведнъж ме хвана шубе. Благодаря, че ме успокои!

# 145
raya_рая - много благодаря - розите са ми 2ри опит всъщност, но този път страшно много бързах,че много ме ръчкат домашните, а и си права,че си искат особено тесто, аз май не съм виждала гъм-пейст да се продава по българските магазини, дали има? нямам време да чакам листа да съхнат, конусче да съхне, абе луда работа и за това посредствени резултати, но поне е някакъв вид упражнение все пак...
Розата ти е приказна, поздравления   bouquet
Някой слънчев ден и аз се надявам да направя такава...
Можеш ли да дадеш повече инфо за тея тебешири, аз нито съм чувала, нито съм виждала такива...

Благодаря предварително

# 146

Тези взехме ние за Семинара , 64 цвята за 16 $ и безплатна доставка .

http://www.ebay.com/itm/New-Korea-square-soft-chalk-crayons-past … sh=item2a1c896a2f
 Гъмпейст мисля има в Бг , поне Кукито и Арома Хаус имаха преди на Сатен Айс , скъпа си е , аз си бъркам в нас по рецептата на Никълъс Лодж с Тайлоза . Вече доста момичета я ползват и в Бг , и на семинара нея ползвахме . Смесвам с фондан , защото само гъм пейста ми съхне много бързо .
 Цветята искат "време" , на бързо добър резултат не става  Wink

Марулке зелена , ти де се буташ , не можела тя да прави цветя...нали ти следя нещата на ФБ , кой заблуждаваш  Mr. Green

# 147
Благодаря много за тебеширите - ще видя кога ще имам парици да поръчам ...
искат време - усещам я аз тая работа ама все ми липсва тоя ресурс да му се невиди... Sad
Иначе за гъм-пейста - аз понеже правя всичко с несъхнеща моделираща маса на Ирида, та се чудя някой пробвал ли е да прави цветя със съхнещата такава (на същата фирма има и съхнеща, предполагам,че е с тайлоза) мисля си,че с нея ще е по-добре, ама нали са големи кофите и не смея да рискувам...
Исках да похваля шоколадовите блатове на Ирина - станаха разкошни - това вече са ми любимите шоколадови блатове

# 148
аз работя предимно със съхнещата.Стават ама не е като със сатен айс.Бързо съхне и се чупят.Но резултата не е впечатляващ като със сатен айс.

Мацки,ако някои разбира от тоя проклет Ибей и си поръчва нещо ,МОЛЯ ама много моля да ми поръча тия тебешири.Нито им разбирам езика,нито знам какво да правя и щях да се хвърлям да купувам дъстове,а правя рядко цветя.

# 149

Мацки,ако някои разбира от тоя проклет Ибей и си поръчва нещо ,МОЛЯ ама много моля да ми поръча тия тебешири.Нито им разбирам езика,нито знам какво да правя и щях да се хвърлям да купувам дъстове,а правя рядко цветя.

Дидсън пиши ми лично ще ти помогна и ще ти ги поръчам... но ми трябва адрес и платежно средство

Общи условия

Активация на акаунт