Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

  • 72 275
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Блу - Четката е мека, гъста четка за грим. Подобна е на ТАЗИ ВТОРАТА . Мишочка - купувах я миналата седмица от Джъмбо, като ходих за топката. Цели 2 лв струва. Или 3. Не помня. И други си купувах. Има ги откакто съществува Джъмбо, така че няма да свършат, освен ако не ги нападне цялата тема.  Mr. Green Между другото, там има различни меки четки, даже по 5 в пакетче на смешни цени. Перфектни са за дъстване. Излизат доста по-изгодно, от четките по сайтовете.  
Mr. Green
А космите не им ли падат? имах такива и съм ги изхвърлила, че като започна да боядисвам с тях и се скубят яко.  newsm78

# 151
  • в семейството
  • Мнения: 407
Изчетох до тук всичко, което сте писали  Whistling

bibilyana , колко време ти стоя сглобена тортата преди да я срежеш и в крайна сметка с какъв крем е? Аз, като правя на Ири блатовете, доста ми поемат от крема (правя крем с маскарпоне) и той става доста тъничък между блатовете! Може би за торти на няколко етажа крема трябва да е от рода на Ганаш ( както в същност е в цялата рецепта за тортата).

# 152
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Тази пък Валерия уви на детето панталоните по тортата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green . Вал , сега нали не чакаш хвалба , теб спряхме да те 'фалим още след 3тата ти торта  Laughing . Черепа с какво го прави , аз що си мислех че е торта .
По заповед на щуката с метлата се явих с тази снимка, че имала въпроси, пък никаква не идва да си ги задава.  Laughing
Черепа тя Пламена искаше да е торта, обаче 100 кила станахме вече, не мога да смогна такива количества да изяждаме, аз опитам веднъж и повече не ми е интересно, Ева сега и тя иска череп на тортата не знам вече как да се оправдавам с тези черепи.  Mr. Green
Дими, панталона, ясен, да, това е фондановата хартия обаче не е вафла, много по-добре се получават нещата и няма нищо общо с вафлата и като работа и като ефект, за вафла вече мисля, че не искам и да чуя.
Плетката викаш  Laughing още не мога да подредя гардероба, рових като кокошка докато намеря правилната шарка, но в крайна сметка намерих, лошото е, че в името на тортата се наложи да батисам два пуловера, че им пуснах бримки, но това някак лесно се преживява като видиш колко реалистично си го докарал от захар.  Laughing
Много ви благодаря за пожеланията!

# 153
  • Мнения: 44
Здравейте момичета!
Отново много красиви торти видях-поздравления и благодаря че споделяте с нас тази красота!Не мога да коментирам тъй като нямам много опит - моля да ме извините!Тук е мястото да благодаря на Дитсан че ме насочи към Ловелито -там има почти всичко ,останалото е проба ,грешка и така докато стане.Също благодаря и на всички които споделят своя опит и помагат по някакъв начин.Но трябва много четене.Някой беше писал че няма шпатула за заглаждане.И аз нямах-използвах сервизен нож.Подариха ми въпросната шпатула -скъпичка е около 20 лв и пак посягам към сервизния нож и правия ъгъл и пак не става идеално.Може би е необходима повече креативност и досто свободно време за експерименти,четене ...
И накрая да ви покажа какво измайсторих за две вечери за по два часа работа- подарък за имен ден
За съжаление идеята не е моя. Видях подобна  торта в интернет и много ми хареса.Не знам кой е автора .И парченце съдържа и целувчен блат, шоколад,карамелизирани орехи и крем страчатела.Лека вечер имного усмивки желая на всички!

# 154
  • Мнения: 102
Целия спор май тръгна от моя въпрос дали мога да използвам бои за яица. Извинявам се на всички за което, чела съм, че стават, но не бях сигурна как и дали целите да ги ползвам, затова исках да попитам. Проблема ми е, че търсих преди НГ по големите магазини, но никъде не открих. Майка ми имаше останали от Великден, някои някъде беше споделил, че тогава се запасява с боички. Както и да е, сте се опитам да разтворя в малко топла вода капсулата, пък каквото ще да става. Или ще направя тортата по-рано и ще я държа във фризера, или ще поръчам от вашите познати сайтове и ще я правя в последния момент. Лека вечер от мен.

# 155
  • Мнения: 27
fotka Ми беше ми сглобена и поизмазана леко от сутринта, т.е. поне 15 часа е стояла в хладилника сглобена, блатовете бяха лекичко сиропирани със сок от портокали и лимони, а крема също е с маскарпоне, но освен него имаше и 2 лъжици заквасена сметана и доста настъргана кора от лимон и портокал.. А що се отнася до оригиналния крем на тея блатове, ако се не лъжа беше някакъв мус,
ето я снимката
който няма много общо с ганажа (то е по-плътно и тежко нещо) - муса според мен е твърде въздушен,че да издържи 2 етажа отгоре си, ама не знам, не съм правила

Поръчах си пастелите, обаче имам едно притеснение - никъде не видях да пише,че стават за такива работи и са ядими и не са отровни.. Sad ще търся още инфо по въпроса...

И един вероятно супер тъп въпрос специално към Дитсън - ти каза,че работиш със съхнеща маса, но имаш предвид само за фигурки и цветя, нали? (просто искам да уточня, защото бях видяла на едно място,че тя не става за покриване на торти, а само за фигурки, но не съм сигурна)

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 09:52 от bibilyana

# 156
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 864
[А космите не им ли падат? имах такива и съм ги изхвърлила, че като започна да боядисвам с тях и се скубят яко.  newsm78

Абсолютно същото ми се случва и на мен, вече какви ли не четки съм си купила точно от Джъмбо. Явно нещо не правя както трябва  Mr. Green

Вилана, много нежна торта, разрезът звучи много апетитно. Само , ако приемеш един съвет - тези ленти дългите, за да ти се получат равни и да можеш по-лесно да ги пренесеш върху тортата, можеш да ги режеш с ето такъв тип нож  http://giftsplus.bg/products.php?pid=8150&catalog=gifts&category=%D0%B7%D0%B0%20%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%20&product=%D0%9D%D0%BE%D0%B6%20%D0%B7%D0%B0%20%D1%80%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B5%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D0%B8%D1%86%D0%B0%202556.23 после ги оставяш леко да поизсъхнат и чак тогава ги местиш върху тортата Simple Smile  Peace

Вал, благодарско за всички разяснения. Само не разбрах от пуловера отливка ли прави или направо с него отпечатва върху фондана  newsm78

bibilyana , много е хубав разрезът на тортата.
.....който няма много общо с ганажа (то е по-плътно и тежко нещо) - муса според мен е твърде въздушен,че да издържи 2 етажа отгоре си, ама не знам, не съм правила
Само обаче като даваш подобни заключения е добре предварително да си сигурна, че е вярно  - кремът от тази торта , която си показала наистина е мус и да може би няма да издържи втори етаж, макар, че с подходящи подпори мисля, че няма да е проблем.
Той обаче е изцяло на основата на ганаша- това си е точно ганаш с добавени яйца  Peace

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 10:02 от ani_d

# 157
  • Мнения: 27
Ани, не се заяждай, мила!
Да, не съм сигурна за рецептата на Ири, говорех за консистенция и тип крем - т.е. а твърдиш че мус=ганаж така ли!? еми може да се поспори по тоя въпрос, но не съм аз човека да споря... то все едно да твърдим,че сладкарска сметана и баварски крем са едни и същи на консистенция...
пък и нещо с добавено нещо друго вече е друго нещо, нали така?
ето дефиниця за ганаш http://en.wikipedia.org/wiki/Ganache

# 158
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 864
Ани, не се заяждай, мила!
Да, не съм сигурна за рецептата на Ири, говорех за консистенция и тип крем - т.е. а твърдиш че мус=ганаж така ли!? еми може да се поспори по тоя въпрос, но не съм аз човека да споря... то все едно да твърдим,че сладкарска сметана и баварски крем са едни и същи на консистенция...
пък и нещо с добавено нещо друго вече е друго нещо, нали така?
ето дефиниця за ганаш http://en.wikipedia.org/wiki/Ganache

Не се заяждам, казах само че основата на този мус е ганаша, а ти твърдиш, че няма нищо много общо с ганаша. Нямам нужда от дефиниции на кремовете и никъде не съм казала, че мус е равно на ганаш .

# 159
  • Мнения: 27
Права си, сега разгледах рецептата и наистина се започва от ганаш, но после се добавят и жълтъци и белтъци разбити на сняг за да стане като мус... сигурно ще е вкусно това нещо..

# 160
  • Мнения: 486
На мен ми е от любимите -изключителен вкус!Става и само в купички да се сложи!

# 161
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 864
Моля, ако някой има рецептата за шоколадовите къпкейкчета на Ирина Купенска, да ми я пусне, че сайта й не работи !  Praynig

# 162
  • Мнения: 148
bibiliana,не знам къде си чела че не става за покриване но аз покривам със него от около 2,5 години.Само че аз имам болни ръце и напоследно време ми е адски твърд за разточване затова на 1кг съхнеща добавям около 200гр не съхнеща за да ми е по лесно.
А ако оцветявам наситен цвят,самата боя го отпуска и няма нужда от не съхнеща.
Друг е въпроса че със нея трябва да се работи бързо,и по възможност със ограничено нишесте за разточване иначе съхне на момента.
За фигури също смесвам със някакво друго тесто защото само със съхнеща се напукват.Напоследък мешам със сатен айс за фигури.
Вилана,тортата е много готина и страшно ми харесва.
Ани ,мисля че няколко страници по назад някои ми я пусна мисля че Мриета каза че я знае наизуст.
Сори,била за най-вкусната шоколадова а не за къпкейсчетата.

# 163
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Моля, ако някой има рецептата за шоколадовите къпкейкчета на Ирина Купенска, да ми я пусне, че сайта й не работи !  Praynig
Ани имам я но не знам колко дози са точно, защото аз слагам това което съм си записала, давам ти я а ти си я дели, може би и захарта да съм сменила защото аз в шоколадови сладкиши слагам кафява от меласата, ти прецени по твой вкус сложи.

Продукти:

106гр какао
180гр вряла вода
526гр брашно
2 ч. л бакпулвер
1ч. л сода
щипка сол
346гр меко масло
526гр кафява захар
6 яйца на стайна Т
2 ч. л ванилия
240гр заквасена сметана

Всичко се смесва като на края се добавя брашното и сметаната на 3 пъти като се редуват започвайки и завършвайки на брашно.

За плетката молд си направх, с блуза става обратен отпечатък и не се получава добре.

# 164
  • под тепетата
  • Мнения: 11 256
Това май е тройна доза

 
35г какао
60мл вряла вода
175г брашно
1/2 чаена лъжица бакпулвер
1/4 чаена лъжица сода бикарбонат
щипка сол
115г меко масло
175г захар
2 големи яйца, на стайна температура
1 чаена лъжица ванилия
80г заквасена сметана

Водата се загрява. След като заври, махнете от котлона и добавете какаото като бъркате до получаване на кремообразна смес. Оставете да се охлади.
Сухите съставки (брашно, бакпулвер, сода и сол се разбъркват в купа)
Маслото и захарта се разбиват с миксер за 3-4 минути, докато се получи светла и кремообразна смес.
Добавят се яйцата, едно по едно и се разбива отново с миксер до пълното им обединяване. Добавя се ванилията.
Към маслената смес се прибавя какаовата и се разбърква добре.
Брашното се добавя на 3 пъти, като се редува със заквасената сметана. Започва се и се завършва винаги с брашното.

Общи условия

Активация на акаунт