Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 231
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас/Пз
За необходимото количество фондан-и аз се облещих Shocked, но като размислих, май си е така. Навярно това е количеството на фондана който разточваш, нали чаршафа трябва да е достатъчно по-голям от тортата. А това, че ти остава повече от половината след изрязване на остатъка.....ако е бяло-добре, ако е цветно и можеш да вложиш в друга торта -пак добре. Но ако ти се застои и се скапе, имам впредвид домашната ММ, както ми се е случвало на мен-заминава в коша.

Абсолютно съм съгласна със Светлето. Аз например за торта с ф20см , разточвам поне 800-900г фондан и като покрия и изрежа, претеглям остатъците и се оказва, че е отишло около 450-500г, което почти си отговаря на таблицата. Затова може би имат предвид фондана , който се разточва, а не този , който всъщност отива.
Защото, ако се разточат 500г, не знам дали ще може да се покрият ф20см, че и да останат изрезки.
Иначе за 25см и на мен ми се вижда много 1.5кг, но може би към 1.2кг разточвам със сигурност и естествено излишъкът е още по-голям.

# 301
  • София
Здравейте.

Случайно мъжа ми попадна на сайта на сладкарница Нивел Плевен и откри торта направена по мой модел-е, аз не се дразня,по-скоро съм поласкана Wink ,но ще Ви покажа двете торти.
Мойта
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=192797040752050&set= … &notif_t=like
копието
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=123913804410325&set= … ype=3&theater

Само не ги атакувайте,моля.

# 302
  • Vaudreuil Canada
Стефина не знам как си си разпознала тортата в това подобие  Mr. Green

# 303
  • Sofia
Интересува ме как изработвате толкова майсторски фигурките,има ли някъде инфо или клипчета стъпка по стъпка как се правят/особено много ме впечатлиха героите от Франклин/

# 304
  • Русе
Стефина не знам как си си разпознала тортата в това подобие  Mr. Green
И аз това си мислех...тяхната е жалко подобие  Mr. Green

# 305
  • варненка от София
Хихик, то и аз съм уважена от тази сладкарница  Mr. Green

Това е тяхната интерпретация http://www.facebook.com/photo.php?fbid=357069181027870&set=t … =3&permPage=1

на моята Маша и Мечокът http://www.flickr.com/photos/66735126@N08/7472122540/in/photostream

Аз лично не го приемам като нещо лошо, поне са го правили те, а не са поствали нечии чужди снимки и да го представят за свой труд.

Иначе за количествата фондан и покриването, ами и на мен множко ми се видяха, ама като имат фондан да покриват с колкото искат. Аз по-скромно ще го давам в количествата.  Flutter

# 306
Олеле!! Shocked Какви хора работят в тази сладкарница??.. 

И аз нямам предвид морално, но като професионалисти/учили за това поне да се бяха справили по-кадърно  Mr. Green

# 307
В тази сладкарница ще си каже човек, че едноръки работят...(нищо лично към едноръките), но нищо общо с оригинала и майсторското му изпълнение и бледото подобие....аз дори не бих се хванала да правя нещо ако  не става като хората.

П.С. Не пиша, но ви следя редовно....Просто гледам да си чета предимно

# 308
Хохохо - за копието и оригинала - и това наистина ако е от сладкарница направо да им кажеш евала ,няма що Simple Smile

Мерси за съветите, момичета - замразих ги, па да видим кво ще стане

Дитсън, розите ти са страхотни!

Последна редакция: чт, 17 яну 2013, 00:01 от bibilyana

# 309
 Joy Joy Joy какви копия на оригиналите!!!! хахахаха трябва да се направи тема само за това, ще падне як смях  Joy
Дитсън, много хубава роза!   bouquet

# 310
Това за копията ... всеки копира от някъде , поне в началото, но това за една сладкарница си е жив срам. Не че аз ги правя много добре де , но те поне са учили , а и им е работа...  smile3506 . Аз още чакам критики и съвети за моите...

# 311
Доли ,практиката му е майката.Всяка е започнала от пате, мече и така ,но си имаме и хора много талантливи ,които успяват да докарат муцунки и животни досущ като истински ,това вече си е дарба.
Ами ,оригинали и копия,думи нямам #Crazy

# 312
  • Vaudreuil Canada
Тук не става според мен въпрос за копиране - ако са отишли при тях със снимка и са казали искаме точно такава торта те какво да им кажат - няма да ви я направим изберете си от нашите модели  newsm78 - не става просто щото няма да имат клиентела друг е въпроса че изпълнението е куцо. Единствено могат да не слагат снимката на сайта си и да не се излагат поне.

# 313
Интересува ме как изработвате толкова майсторски фигурките,има ли някъде инфо или клипчета стъпка по стъпка как се правят/особено много ме впечатлиха героите от Франклин/
Отиди на първа страница и потърси обясненията за работа със сайта Lovelytutorials,там ще откриеш всичко което те интересува във раздела за фигури.Мисля че беше втората тема от основната страница.
За фондана,не мога да кажа защото аз не меря за да не се нервя,просто слагам колкото трябва и махам каквото остане.Ама и на мен мозъка не може нещо да смели тия цифри.
А за бездарните сладкарници не знам какво да кажа вече което да не е казано.Пак добре че не са сложили направо чуждите снимки.

# 314
Олеле, майко, вижте какъв мечо Пух, а за Тигърчо дума няма да отварям  Joy. Много се успокоявам като разглеждам снимките от въпросната сладкарница, все пак те са професионалисти Joy:

Ditsan, супер ти е розата.

Общи условия

Активация на акаунт