Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

  • 72 210
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Ако с някое несъхнещо тесто работиш и година по-рано да го направиш пак няма да ти изсъхне.  Laughing
Направи си ново с тайлоза, старото колкото и да го ръсиш нищо няма да стане от него, остави си го и него ако искаш, но във вторник като тръгнеш да го местиш ти давам гаранция, че ще ти се пропука там където си го оформяла докато съхне.
Остави го на мека гъба да съхне и не го пипай, за новото говоря, старото го брой като тренировка.

# 376
  • Мнения: 27
Да, Вал - несъхнещо на Ирида -  мерси за съвета, вероятно си права,
наистина ще взема да направя с тайлоза, ама ще го изчакам още малко до довечера да видя на кво ще заприлича и дали да го развалям това човече, жал ми е, то симпатяжно се получи, ама... Sad

# 377
  • Мнения: X
Да ви споделя нещо за пикото, макар че май повечето се преориентираха към други теста. Тази зима отново е отвратително, съхне бързо и се чупи по ръбовете. Днес покривах една торта и му сложих 2-3 лъжици глицерин - освен че се разточи много по-лесно, не се и напука. Мисля че Мишока ме беше светнала миналата зима на тази хватка. Предполагам, че и други цепещи се по ръбовете тъста ще важи това.

# 378
  • Мнения: 6 792
Момичета някоя от вас покривала ли е торта Татяна? И ако да с какъв крем може да се направи да не е само сметана ?

# 379
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 861
Момичета някоя от вас покривала ли е торта Татяна? И ако да с какъв крем може да се направи да не е само сметана ?
Не съм я правила тази торта, но мисля , че  newsm78 Рая е споделяла, че я прави и я покрива. Та най-вероятно, ако се измаже добре с масло няма да е проблем за захарното покритие. Може би ще е добре отстрани да й се сложат блатчета за обличане, да не вземе да пропусне. Може да пробваш с някакъв крем от типа на Фалшивото тирамису!  Peace

Мина, благодаря за споределеното за Пикото!
Аз сега взех нова кофа Овалете, но този път направо от склада в Пловдив - съвсем различно е от предната ми кофа. Изключително меко е, направо като се затопли в ръцете и се разтича. Днес доста нишесте му сложих , за да го смеся с боите и сега се моля като покривам довечера да не вземе да се разтече.
Луда работа е с тези готови фондани, всеки път качеството е различно. Rolling Eyes

Бибиляна
, освен тайлоза друг изход няма. Ако си във Варна бъди сигурна, че влагата е безпощадна, дори и с тайлоза пак бавно съхне

Вал, къде да търся Една как прави панделки!? Твоите винаги са страхотни! Peace

Диди, много добре си се справила с тези шаблони! А розата е супер!

Тони, бялото тесто добре ти се е получило. Другият път разточи по-голям чаршаф, за да не ти се образуват плохи в долната част на тортата.  Peace
Честит имен ден и на теб на патерици Simple Smile
Не успях да разбера какво точно ме пита за глазурата и кое вълнисто нещо по борда имаш предвид. Ако е това, което се е получило от шоколада - просто съм го изсипала в центъра на тортата и го оставих да си се разлее, на където си иска!

Илариана, много интересно цвете се е получило с шок.тесто!



# 380
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Момичета някоя от вас покривала ли е торта Татяна? И ако да с какъв крем може да се направи да не е само сметана ?

Преди да я пълниш със сметаната на всеки блат шприцовай по ръба маслен крем така като я напълниш и си слегне ще имаш отвъншния край основно маслен крем - помага за да измажеш хубаво с маслен крем отвън после. И без това може да успееш но може и да ти се маже сметаната.

Аз я правя с фалшивото тирамису - Рая е пускала рецептата много пъти   bouquet

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 16:33 от shemet_neveroiaten

# 381
  • Мнения: 156
bibilyana, от несъхнеща Ирида, фигурка не става. Почвай новата с Тайлоза, че да имаш време да изсъхне. От опит ти го казвам, не съхне и фигурката ще се деформира все повече.

# 382
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Да ви споделя нещо за пикото, макар че май повечето се преориентираха към други теста. Тази зима отново е отвратително, съхне бързо и се чупи по ръбовете. Днес покривах една торта и му сложих 2-3 лъжици глицерин - освен че се разточи много по-лесно, не се и напука. Мисля че Мишока ме беше светнала миналата зима на тази хватка. Предполагам, че и други цепещи се по ръбовете тъста ще важи това.
Обаче аз после имам проблем с оцветяването, боята ми буквално се стича и стои все едно роса е наваляла върху тортата ми. Иначе той един младеж още миналата година от Алимко като му се оплаквах за ММ ми даваше съвети да го премеся с какво ли не, обаче идеята да си купя готова ММ е именно за да не я меся и се отказах от това упражнение.
Но подкрепям, че и таз годишната партида им е отврат, аз я смесвам 1 към 1 с гъмпейст, ползвам пак за фигурки, панделки и разни разнообразни.

Ани, ето къде прави Една панделки, аз по това клипче съм се учила, ако спазваш тези основни правила няма как да не ти се получат хубави панделките. Аз гоня малко по-реалистична визия та ги правя моите с повече дипли, но иначе начина е същия ЦЪК

Бетина, те са ти казали за хартията, но да потвърдя само, че на нея цветовете са в пъти по-ярки понеже е снежно бяла, докато вафлата леко жълтее, дори и двойната която е, да не говорим, че много по-трудно се огъва, чупи се и т.н
От фондановата има много повече възможности за работа, ето тези бисквити например съм правила с фонданова хартия, от страни дантелката също съм я рязала с пънч от фонданова хартия, много лесно и приятно се работи с нея.

# 383
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Ани, Овалетето май са му сменили нещо пратката, щото и моята кофа е супер различна като консистенция, еластичност и не се цепи. За цепенето аз си реших проблема с шортъринг - намазнявам си ръцете с него и докато меся и разточвам, тестото си поема колкото му трябва и няма пукане. Овалетето става пухче направо.

Фондановата хартия да допълня само, че не търпи студ, а транспортирането от София до Варна в студа не е много добре за нея и се пука. За това за сега си продължавам с фафлата аз лично. Имам и фонданова хартишка, ама и нея ще наместя некой път.

А на Еднето панделките и аз ги либя, аа винаги съм се чудела как аджеба бачка тая жена с тия ноктаци като на порно акриса  Blush Аз като пусна по-дълъг нокът и закачам фгури, китки, де що моделирам.

# 384
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
привет момичета
Вал-благодаря за разясненията -аз мислех че я продават с определени шарки а то ако разбирам правилно може и с твоя картинка -демек като вафлената плака-офф много съм боса с тез картинки
аз съм покривала Татяна-за крем съм правила муса на Танита отгоре както при другите маслен крем и покривам-не съм имала проблеми
една обикновена тортичка за домашните-след няколко дни имаме годишнина с половинката та да ги почерпя  Laughingче все се оплакват че нищо не им правя

тази поставка си я купих преди два дни но се чудя защо са направили такъв висок борд дали няма да се затруднявам като режа и вадя парчетата

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 17:09 от betina33

# 385
  • Мнения: 660
Такива неща се правят по от рано и не се пипат докато не изсъхнат напълно.
И ново да си направиш все такъв ще е резултата, трябва да сложиш тайлоза в тестото с което работиш, за да ти изсъхне за толкова кратко време.

Дам, аз започвам работа по трудната част с фигурките месец по-рано...т.е от утре Simple Smile

Valeria, тайлоза се слага на всяко тесто ли? Имам предвид - за правен фондан е ясно, че се слага, но за готовия също ли важи това условие?

Вал, къде да търся Една как прави панделки!? Твоите винаги са страхотни! Peace
Тони, бялото тесто добре ти се е получило. Другият път разточи по-голям чаршаф, за да не ти се образуват плохи в долната част на тортата.  Peace
Честит имен ден и на теб на патерици Simple Smile
Не успях да разбера какво точно ме пита за глазурата и кое вълнисто нещо по борда имаш предвид. Ако е това, което се е получило от шоколада - просто съм го изсипала в центъра на тортата и го оставих да си се разлее, на където си иска!

И аз благодаря за разясненията за панделките на Една. Wink

Ани, благодаря за съвета и на теб - ще опитам, да го разточа повече другия път, но нали се притеснявах да не се залепи като кафявото, с което не успях да се справя...та страх лозе пази и го разточих по-дебеличко и колкото да покрие...то затова и на места е накъдрено тук-там.

И да, точно това питах...как се получава тази овална форма отстрани..разбирам, че от самосебе си. Ще я пробвам и тази торта щом е с по-лек крем, че с тези маслени кремове под покритието си стават доста тежки тортите...

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 18:43 от Tony_st

# 386
  • Мнения: 1 173
Момичета някоя от вас покривала ли е торта Татяна? И ако да с какъв крем може да се направи да не е само сметана ?

Татяна покривам постоянно , това е най-харесваната торна от всички около мен  Laughing . Обаче си е в мой вариант - аз не слагам стафиди , а малко повече орехи ( 1 1/2 ч ) , и 1 1/4 ч брашно . Намалям захарта на 1/2 ч , че става отровно сладка . Крем ползвам Фалшиво Тирамису на Танита :
 1 пакетче Филаделфия ( аз слагам 1 1/2)
 1 ч пудра захар ( 1 1/2 при мен)
 1 ч заквасена
 1 1/2 ч сметана + 3 с.л захар ( кристална) . Това е за млечна "неподсладена" сметана , става и с растителна , вкуса е различен естествено , но е ОК. ( някой беше правил Фалшиво Тирамису на Семинара миналата година)
 Аз слагам поне една доза крем , блатовете на Татяна си ги пека отделно , при дебелина около 0.7 см . Тортата поема доста от крема ,  винаги я оставям поне една вечер да отлежи и тогава измазвам и покривам .
Блу замразявала съм  готова Династия , никакъв проблем - вкуса си остава същия .
 Ванче за шаблони продават такъв материал , Кейка не знам дали ще го реже , аз съм рязала с другия Крикът но с по-голямото им ножче , а при Кейка само един вид ножче може да се сложи .

tony-st Тайлозата се слага за да съхне по-бързо тестото без значение дали е домашно или готово . Някои от готовите имат Тайлоза , например фондана на Уилтън , но аз пак слагам , мога ли сега да чакам 2-3 дни да ми съхне фигурка , пък за пандела да не говорим  Laughing

# 387
  • Мнения: 27
това тесто моето няма тайлоза вътре, то за това е несъхнещо ... другия път май ще си взема съхнещо, ама още обмислям

# 388
  • Мнения: 6 792
ani_d ,shemet_neveroiaten ,betina33 ,raya_рая благодаря за бързите и изчерпателни отговори  Hug, приготовленията за рождените ни дни с детето започват от утре,а  за новите ми колеги все още не съм правила торта и реших че Татяна ще е нещо по различно което не са опитвали, та в петък се надявам да имам какво да покажа:)

# 389
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Момичета някоя от вас покривала ли е торта Татяна? И ако да с какъв крем може да се направи да не е само сметана ?

Аз слагам поне една доза крем

Аз слагам двойна доза ... мноооого вкусно нещо.

Общи условия

Активация на акаунт