Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

• 72 164
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
ditsan перфектни торти . и тебе да питам - с какъв фондан работиш . момичета да не сте сладкари - учели ли сте за това или курсове някакви сте карали.  сами ли си приготвяте марципана или фондана или каквото и да е там , или си го купувате - и ако го купувате каква е марката - споделете моля ви . искам тия дни да направя торта за сина ми и ми трябват идеи.
gri6ana, извинявай че ти го казвам, но прочети малко повече преди да питаш, в последните няколко страници се разискваха тези неща. По принцип всеки сам избира с какво да работи, след няколко опита тип проба-грешка виждаш с кой вид фондан ти е най лесно. Аз например започнах с шоколадовото тесто на Ванчето, но ми става много твърдо и немога да разточа добре, пробвах и от другите видове, сега си купувам готов фондан. Повечето момичета тук са самоуки и много талантливи, по-добри от повечето сладкари. От както започнах да се занимавам с торти (което е сравнително от скоро) всички купени торти ми изглеждат зле и безвкусни Simple Smile

Докато напиша и ditsan ме изпреварила  Embarassed Embarassed Embarassed

# 526
Явно  съм пропуснала кога е коментирана тази ММ.
Маслото ми е същото може би съм сложила по малко пудра захар, знам ли какво съм правила ще го пробвам пак,благодаря все пак.

gri6ana,доколкото знам май никои не е сладкар с документ учим се в движение една от друга.Аз работя само с  Овалете и съм доволна, други не са доволни така че не знам какво да си купиш,пробвала съм и на Ирида не са лоши стават и двете .Много ползват Пик ко и са доволни ама скъпичко ми идва .А може и сама да си омесиш тесто ако ти е само за една торта.
Аз докато напиша и  ditsan отговорила.Наистина готовата ММ няма нищо общо с домашно месената.

# 527
Момичета имам проблем . Днес си правих фондана но изобщо не е еластичен , цепи се направо кошмар . Преди известно време правих но не стана така . Някой ако може да ми каже как да го оправя ще съм му много благодарна а и също така омеква и ми се топи в ръцете . Пробвах първия от тортената библиотека . Да не би да съм взела кофти желатин ? Защото не беше на йоткер

# 528
По скоро е от пудрата.Пробвай със глицерин да омесиш малко.Мажи ръцете със глицерин и меси.

# 529
Аз ще се боря с дракони и отивам да тормозя Маринчето! Simple Smile  Mr. Green

Айде, бе!!!Само заплашваш!!! JoyКъде го тоя тормоз??!! JoyНасреща съм!!! Hug
 Това, че не пиша, не значи, че не ви следА изкъсо!!! NaughtyОообаче-сори-в "сезон" съм Mr. Green Mr. Green,а и на тортения фронт захапах някъде около три черпака/вместо лъжици/, дето идват големшки за устата ми hahahaПърви резултати ще показвам към девети февруари ....ако стават за показване... Whistling
А, Диди, котачката е супер!!!Дори е чаровна с тази опашчица, като перце Hug

# 530
Аз ще се боря с дракони и отивам да тормозя Маринчето! Simple Smile  Mr. Green

Айде, бе!!!Само заплашваш!!! JoyКъде го тоя тормоз??!! JoyНасреща съм!!! Hug
 Това, че не пиша, не значи, че не ви следА изкъсо!!! NaughtyОообаче-сори-в "сезон" съм Mr. Green Mr. Green,а и на тортения фронт захапах някъде около три черпака/вместо лъжици/, дето идват големшки за устата ми hahahaПърви резултати ще показвам към девети февруари ....ако стават за показване... Whistling
А, Диди, котачката е супер!!!Дори е чаровна с тази опашчица, като перце Hug
Пак ще е нещо  Shockedщом ще го покажеш чак февруари.Аз ще чакам с нетърпение   bouquet

# 531
deedee83 не малко - повече , а всичко съм изчела и в главата ми е каша . имах и неуспешен опит - направо отвратителен  . затова питам вече лично кой с какво работи . ето че и ти работиш с готова смес ... просто питам такива като вас които имат опит .

ditsan благодаря ти за изчерпателния отговор .
kaaramelka благодаря за препоръката .

# 532
Здравейте мацки,
влизам набързо да ви почерпя по повод днешният РД на баба - навършва 80 г.   (подведе ме милата като сметнах ...  те са 79 Wink )Hug Laughing

Набързо спретната тортичка  Grinning
ама като я гледам - малката снимка си е къде къде по- добре Grinning
ЕТО ТУК ОЩЕ СНИМКИ
А това е торта от началото на годината - юбилей на много близък приятел и колега вече пенсионер Wink

Да са ми живи и здрави и двечките Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 21:24 от Тedy

# 533
  • На небето
Ето и измъчената торта. Този дракон ми скъса нервите. крилото му се счупи точно на финала, но го дочупих и го скалъпих някак. Можеше да изглежда и по добре тортата като цяло, но няма да ходим на изложба я. Няма да има много зрители на произведението ми, така, че това ме успокоява до някъде.

# 534
Здравейте мацки,
влизам набързо да ви почерпя по повод днешният РД на баба - навършва 80 г.  Hug Laughing

Набързо спретната тортичка  Grinning

Я по-голяма снимка моля!

# 535
Я по-голяма снимка моля!

И аз искам лупата, моля! Това ме заинтригува.

# 536
Благодаря за отговора , ще пробвам и с това дано стане  Hug

# 537
дитсън, благодаря. много съм впечатлена и от качество, и от количество

моля ви, кажете, използвате ли молдове за лица на феи или принцеси или подобни същества. които сте купили например. или сами си ги правите (то не че аз имам кукла под ръка да си направя молд). и може ли да препоръчате някой хубав молд. засега само се оглеждам

# 538

моля ви, кажете, използвате ли молдове за лица на феи или принцеси или подобни същества. които сте купили например. или сами си ги правите (то не че аз имам кукла под ръка да си направя молд). и може ли да препоръчате някой хубав молд. засега само се оглеждам
http://van444eto.multiply.com/video/item/45/45
Я виж дали ще ти тръгне клипчето, че при мен неще.

# 539
Eстел, много ми хареса дракона, получил се е - браво, с какво го направи вътре или е от плътен фондан?

Исках да ви кажа,че получих пастелите - струват ми се просто чудесни, ще пробвам нещичко и ще покажа....
и 2 торти спретнах от вчера до днес, ама  си имат бая кусури Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт