Тренировки в домашни условия: Тема 28

• 37 524
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Тук много се набляга на хранителната култура. Мишел Обама е изключително активна в това отношение. По нейна инициатива се намали калорийният индекс на храните, предлагани за обяд в училищните столови. Също така г-жа Обама непрекъснато промотира идеята за движението (www.letsmove.org), вкл. чрез посещение на училища и реклами по детските телевизионни канали.

В училището на моите деца вече е забранено да се черпи за РД с високо калорийни десерти. Позволено е да се носят само плодове или да се раздават помощни материали (моливи, гумички и пр.) вместо торти, шоколадчета и тям подобни. Освен това веднъж седмично имат занятия по предмет, наречен "Здраве", когато учат кой орган каква функция има и какви храни трябва да ядем, ако искаме да сме здрави и силни. Учителят по физическо също обяснява много добре и подробно - присъствала съм на открит урок. Голямата се е връщала след физическо със знания за точните наименования на мускулни групи още докато беше във втори клас.

Смятам обяче, че личният пример е най-силен. У нас често обсъждаме състава на храните, които ядем и с какво той е полезен. Гледат ме как тренирам и ми подражават. А после си стискаме взаимно бицепсите, за да видим колко сме заякнали  Flutter

# 451
Привет! Simple Smile

Първо искам да изкажа възхитата си от промяната на Venilove!Браво! Hug
Вчера правих принудителна почивка, но днес се отчитам с Insanity  - Core Cardio & Balance + Shaun T’s Miracle 15-Minute Workout.
Мислех да започна програмата Insanity  от 4.2, но нямам търпение и от понеделник я мятам  Crazy.ОПределено се чувствам готова и физически , и психически за това предизвикателстово Simple Smile
Радост, правила съм по отделно всичките тренировки от програмата.Някои от тях наистина са страховити Simple Smile, но не мисля че няма да се справиш!Така че никакво отказване! Wink
Относно храненето вкъщи винаги сме се стремяли да се храним здравословно и предимно с полезни храни.Майка ми много четеше за тези неща и покрай нея още от дете и за четях и научих много неща.В последствие когато родих сина си, започнах да внимавам какво му давам.Научих го да си подбира това , което яде.Радвам се, че той се вслушва и че е отворен за такива неща.Аз също мисля, че личният пример е много важен.
Между другото освен, че осъзнавах каква простотия и колко е вредно да се пуши, другата причина да откажа цигарите  е точно това-какъв пример давам на сина си.
Както бях споменала преди време, той е в състезателна група по хип хоп и имат много интензивни и натоварващи тренировки,които видимо са му оформили пресата .Та ние не си мерим бицепсите, а плочките  Flutter
Пожелавам ви спокойна нощ, а на американските момичета-хубав ден!  Simple Smile

# 452
Венилав, и от мен  newsm10 за страхотния резултат. Много се радвам на упорити и целеустремени хора, които успяват да свалят толкова много килограми за толкова малко време.

Радост, какво имаш предвид под почивка? Аз също правя кратки прекъсвания на повторенията за няколко секунди по време на тренировките от Инсените. Но като гледам всички във физкултурния салон на Шон почиват от време на време. Той сам повтаря, че е ок да спреш за малко, важното е да не се откажеш, а да продължиш след като си си взел въздух.

Аз днес трябваше да тренирам ръце, но тъй като след едно падане леко се контузих, реших да дам почивка на горната част на тялото и направих Тоник Мат на Силвия (без лицевите опоро и планковете). Приятна тренировка беше, да видим дали утре ще имам мусклуна на д-то и краката.  Thinking

# 453
Привет. Hug
Аз си следвам плана на ФБ. Остават ми още 2 седмици до края. Днес направих и едната тренировка,предвидена за утре. Смятам утре да се науча да карам ски и няма да имам възможност за две тренировки вечерта.
За сега съм силно мотивирана за ските. Да видим утре ентусиазма да не ме предаде. Crazy

# 454
Успех, Мерида! Аз си мисля, че колкото по-трениран е човек, толкова по-лесно ще се научи.
Иначе и аз ще ходя да се уча на ски ден тази седмица, планираме да идем в събота. Днес тъкмо дойдоха купените онлайн ски панталони.

Сега се зачетох в дискусията ви за храната. Та в тон с поста на Amantes de la siesta! да кажа, че освен от пресоляването и прекомерното ядене на разни сланинести меса и колбаси, не мога да разбера друга практика. Поне в моето село като бях дете ягодите се сервираха винаги обилно поръсени със захар!  #Crazy

# 455
Благодаря на отговорилите по моите въпроси. Лосиона с чили ми трябва за масаж при евентуална мускулна треска. Намерих и една рецепта как може да се направи в домашна обстановка.

Венилав, наистина си постигнала страхотни резултати.

Мен ме нападна някаква страшна умора и реших да почина 2-3 дни. Тъкмо мислех да ви се оплаквам каква лесна тренировка имах във вторник, а в сряда просто не можах нищо да направя. И най-малкото физическо усилие ми се струваше като огромно натоварване. Ще ми се разбърка подредбата на дните по програмата от ФБ, но явно ми е дошло в повече 23 дни тренировки с 3 почивни дни само.

# 456
  • Лутаща се
Здравейте. Не пиша защото нещо не ми е съвсем в ред. Всички резултати от изследванията ми са ОК. Днес излязоха и от хормоните на щитовидната жлеза - в норма са. Сега въпросът е при това положение на какво се дължат пристъпите ми. Подозирам нещо, което за да оправя трябва да направя една промяна в живота си, за която съм готова, но не мога да се осмеля да я направя.

Тренирам си. Не съм спряла. Днес започнах новата седмица, редувайки Weider X-Factor ST_02 Week 02 и Джилиан.

Поставих и един мой личен рекорд, с който съм много горда. Успях да докосна с цели длани пода навеждайки се от изправено положение напред и надолу. До преди няколко месеца едва успявах да докосна пода с върховете на пръстите си. Това означава, че почти съм се възстановила от операцията на гръбнака

# 457
Благодаря,Айа! Heart Eyes
И аз се надявам лесно да се науча. Половинката е нетрениран ,а се справя доста добре,само след 2 дни с учител.
Ще споделя утре. Wink
Иначе и аз имам страхотна мускулна треска. Дупето и бедрата са ми камък.Наистина се набляга много на долната част. Peace
Дори днешната кетълбел тренировка ми напрегна краката. А вечерта мъжката тренировка за долна част(от програмата за утре) направо ме довърши. И краката са ми с +1 см.  #Cussing outМакар ,че според мен изглеждат по-оформени и стегнати. Thinking Макар и по-мощни.
Много дълго стана. Embarassed
П.С. Венилов-страхотна промяна.  bouquet Поздравления за волята Hug. На мен много ми куца яденето. Направо ми писнА от мене си. Sick

# 458
Скарлет, браво! Радвам се за теб, че си успяла да постигнеш такава гъвкавост на гръбнака!

Скрит текст:
А за промяната: ако дразнителят влияе негативно на физическото ти състояние, режи и бягай. Неизвестността винаги е плашеща, но още по-страшно е заради нерешителност да си съсипеш здравето и да пропилееш живота си.

Айа, пази се бре, чедо! Бързо да ти мине от падането Hug

# 459
Радост Неземна - Не бързай! Ако трябва - повтори целия първи месец! Дай си повече време! Ще успееш!!!  Hug Peace

# 460
Радост, може би Евия ще се включи най-компетентно, защото завърши инсенити  Peace Аз да ти кажа за почивйите по време на изпълнение.Обикновено при всяка програма се изиграват няколко неща за всяка мускулна група.Довършваш групата и при нужда вземаш твоите 30секунди за да възстановиш дишането.Нищо лошо няма в почивките между сериите.Даже е добре  Peace При всеки нуждата е различна.Слушай собственото си дишане  Hug

Алекса почини си и ти  Hug

Мерида, не се тревожи за бедрата.Колко дни почиваш? Ако те притеснява нарастването дай си почивка от два, три дни последователни в които увеличи водата, изчисти храненето от въглехидрати доколкото можеш ( не е трудно).Лека закуска, стабилен обяд без десерт, ако ти се дояде много - 1плод, зеленчук следобяд или нещо по-ниско калорично сиренце кашкавалче, кис.млекце с плод ( не веднага след като си обядвала).После протеинова вечеря + салата (и тя не много) по възможност 3-4 часа преди сън или около 7-8 вечерта най-късно.
Гарантирам за 3 дни източване на водата  Peace Полсе продължавай с тренировките по твоя си начин като разбира се поне първите дни запази храненето горе долу същото.
Пробвай, ако желаеш примерно направи го една седмица и после ще дойдеш да се похвалиш.
При мен действат безтказно тези неща - почивка, много вода, изчистена откъм качество храна и ранна вечеря   bouquet

# 461
Тянче, благодаря ти! Току-що завърших 40 минутна тренировка със Силвето. Майкааа, таз жена е абсолютна ламя! Голям кеф!

Скрит текст:
Между другото, аз имам телесна конструкция като на Силвето. Ако продължавам да тренирам, като нищо ще заприличам на нея  Sunglasses

След тренировката, както си лежах в йогийска асана на пода, кучето дойде и услужливо ми олющи един мокър език през лицето  Laughing

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 02:51 от Фея Кръстница

# 462
  • У дома
Изложих се днес, не ми остана време след много приятен, умерено натоварен ден вчера.
Обаче два дена съм само на водорасли и зеленчуци и се чувствам чудесно.

Венилав, много се радвам за теб. Аз направих една снимка в началото на интензивните тренировки, но ми е рано за друга  Simple Smile Темата ми действа много мотивиращо.

# 463
Фея, кучо те е похвалил  Joy Радва ти се.Да вземеш да ми покажеш тоя хамак.Интересно ми е.

Аталанта, тука сме така - со кроце, со благо и со малко самокютек по дупетата  Joy

Аз пък ходих на Боди пъмп и утре вече почивка.За мен се е прикрепила от две седмици една яка черна мацка от Ямайка.Горката много иска да отслабне, но има здравословни проблеми и взема стероиди някакви за болестта.Плътно е с мен.Каквото правя и тя така.Днес ме пита с тъжен поглед дали няма вече утре да почивам  Laughing Направо и се взе акъла, ама тя така си е решила  Mr. Green Напредва иначе, личи и в ръцете вече.Трябва да ида и да и готвя обаче  Joy

# 464
Добро утро. Когато започнах Инсенити, първите тренировки ми се струваха цяла вечност.  Laughing Аз съм овен и не се отказвам лесно, после става като пристрастяване. Спрях да почивам между повторенията след 4-5 тренировки, но понякога го правех повече от инат Laughing.
Втория месец тренировките са около час, е там става интересно Grinning.
Успех на всички, които са започнали Инсанити. Ще е трудно, но не се отказвайте.

Общи условия

Активация на акаунт