За момичетата с диабет и/или хашимото

• 140 967
  • 972
  •   1
Отговори
# 660
Аз също не съм привърженик на синтетичните витамини - по скоро гледах да се храня правилно. Пиех малко желязо защото ми беше много ниско.

# 661
Аз пиех по препоръка на моя доктор Джеймисън Пренатал,но не бях много редовна с приема... http://www.multipharm.eu/product/816/jamieson-prenatal-dzheymisa … menni-30kaps.html
Момичета,аз исках да ви попитам-след като ми откриха диабет тип 2 след раждането,а от преди това съм с Хашимото трябва ли на дъщеричката ми да и се правят някакви изследвания?Тя е на 11 месеца и до преди седмица се кърмехме,но тя постепенно отказа да суче през деня и накрая остана само с едно нощно хранене и кърмата ми спря...  newsm78 Страх ме е да не съм и навредила нещо с това кърмене!  ooooh!

# 662
Sunny, по никакъв начин не можеш да навредиш на бебето с кърменето. То само го предпазва и му помага. Дори според изследванията кърмените бебета по-рябдко се разболяват от диабет.
Иначе за изследванията - при раждането правят някакви изследвания на бебетата и мисбя че те включват изследване на щитовидната. Аз лично цял живот ще се притеснявам за моите момичета. Всяка година им проверявам КЗ и ги ограничавам със сладкото. Гледам да се движат, голямата спортува и се старая да се хранят здравословно. Но мисля че всичко си е късмет и това е. Не знам и ние защо сме се разболяли Sad Дано да са ни здрави децата и ние колкото може  Simple Smile

# 663
Момичета, все повече се замислям да си взема помпа. Трябва ми повече информация и препоръки, защото абсолютно нищо не разбирам от прочетеното в нета. Вършат ли работа, какъв инсулин ползват, можеш ли сам да се оправяш или трябва да се търчи постоянно при лекари, кой може да обясни, изобщо някакви практични въпроси как става тва нещо в БГ ще са ми много полезни.

# 664
Здравейте момичета!  Simple Smile
Все се каня да ви питам нещо-приемате ли някакви специални хранителни добавки или витамини за диабета? До нас има една био аптека и момичето там ми предлага да пия водорасли на прах-спирулина,хлорела...Някой има ли инфо?  newsm78 Виждам и някакви добавки с канела!  Rolling Eyes

А, и друго-след като родих 10 месеца нямах цикъл,тъй като кърмих,после ми дойде,а сега от 7 дена имам само зацапване (аз съм с поликистозни яйчници и не ми се случва за първи път...  ooooh!).Мисля след като ми дойде цикъла да отида на лекар и да ми изпишат някакви противозачатъчни,но съм чувала ,че при диабет не са много препоръчителни...Вие пиете ли и въобще какво инфо имате по въпроса?

Хубав ден и бъдете здрави!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 11:02 от sunny:*kiss

# 665
Здравейте момичета!  Simple Smile
Все се каня да ви питам нещо-приемате ли някакви специални хранителни добавки или витамини за диабета? До нас има една био аптека и момичето там ми предлага да пия водорасли на прах-спирулина,хлорела...Някой има ли инфо?  newsm78 Виждам и някакви добавки с канела!  Rolling Eyes

Хубав ден и бъдете здрави!  Heart Eyes
Здрасти Simple Smile Аз лично не приемам нищо допълнително специално за диабета. Канелата има свойства да намалява леко КЗ доколкото съм чувала, но в незначителби размери. Ако имаш желание, пробвай с водораслите, защио пък не Simple Smile

# 666
Анатема-и аз мисля да пробвам-чета страхотни неща за тези водорасли,а и се приема само по 1 лъжичка на ден-не мисля,че може с нещо да си навредя!  Hug
Аз си редактирах предишния пост-имаш ли инфо за противизачатъчните?  Rolling Eyes

# 667
Анатема-и аз мисля да пробвам-чета страхотни неща за тези водорасли,а и се приема само по 1 лъжичка на ден-не мисля,че може с нещо да си навредя!  Hug
Аз си редактирах предишния пост-имаш ли инфо за противизачатъчните?  Rolling Eyes
Не, и тук не мога да ти помогна - не употребявам (не съм фен на хормоналните препарати просто), но и не съм чувала специално диабетът и противозачатъчните да са несъвместими. Предполагам, че има момичета по-наясно от мен, дано да се включат.

# 668
Здравейте, нова съм във форума. Инсулинозависим диабетик съм от 10г и в момента съм в 12г.с., всичко което прочетох тук е много полезно. Аз нямам проблеми в КЗ, но въпросът ми е задължително ли трябва да рода в Майчин дом. Аз съм от Пловдив и мислих да е тук. Прочетох добри мнения за болница Селена. Може ли повече инфо даже и за други болници и доктори в града. Предварително благодаря

# 669
Здравейте, нова съм във форума. Инсулинозависим диабетик съм от 10г и в момента съм в 12г.с., всичко което прочетох тук е много полезно. Аз нямам проблеми в КЗ, но въпросът ми е задължително ли трябва да рода в Майчин дом. Аз съм от Пловдив и мислих да е тук. Прочетох добри мнения за болница Селена. Може ли повече инфо даже и за други болници и доктори в града. Предварително благодаря
Здрасти Simple Smile
Няма нищо задължително за раждането - има преценка на риска. Много пъти сме обсъждали тази тема къде да се ражда, мисля, че имаше майки от Пловдив, чиито мнения ще са ти много полезни - просто потърси малко по-назад в темата.
Аз лично не бих раждала в частна болница. Селена е хубава клиника с добра специализация в областта на репродуктивното здраве, но не съм убедена как са нещата със специализирани грижи за майки с диабет и за техните бебета. Най-важното нещо, което на мен ми е служело при вземане на решения, е наличието на достатъчен брой случаи, подобни на моя за една клиника, които ще й позволят да натрупа опит при решаване на аналогични проблеми. Ако някоя болница обслужва една или две пациентки с диабет тип 1 като моя, а друга - 10, 100 или 200, ще избера тази с повечето случаи. Само примерно го казвам.
Та съветът ми е да проучиш внимателно нещата от гледна точка на това къде раждат диабетичките в Пловдив, разпитвай лекари къде ги насочват, искай препоръки за място и конкретен лекар, когато наближи раждането. Не е необходимо да се разкарваш до София за това, но едно добро проучване е важно и всичко ще е наред.

# 670
Здравейте ,ако мога да ви бъда полезна аз също съм с диабет от повече от 15 години.Имам 2 родени деца в клиника Селена,на 3 години и на 2 месеца бебенце.Мога да изкажа само хубави отзиви за клиниката и за персонала там.Погрижиха се много добре за мен и за бебчетата.Няма да сгрешите ако се насочите към тази клиника,все пак работят едни от най-добрите специалисти в града Simple Smile

# 671
  • София
Здравейте,

Аз съм с Хашимото, като края на Ноември TSH ми беше 0,8 и спокойно почнахме опити за бебе. Сега съм бременна в 5 г.с. и след изследване на хормони се оказза, че TSH ми е 14,7! Ендокриноложката ми вдигна дозата еутирокс от 75 на 5х100 и 2х125 и ще ходя пак в четвъртък на изследвания.
Някой имал ли е подобни стойности при бременност? Много съм се уплашила, четох ужасни неща още като ми откриха Хашимото...само мога да се надявам да успея да сваля бързо TSH и да няма поражения.

# 672
Здравей goldilocks,
при мен ТСХ се променяше така драстично след раждането. Мисля че по принцип много рязко ти е увеличела дозата твоята лекарка - би трябвало това да става по-плавно. Знам че ТСХ по време на бременност трябва да е около 2. Едва ли високата стойност за толкова кратко време ще повлияе, но е хубаво да вземеш мерки. Следи ТСХ всеки месец или на 3 седмици ако се налага. Късмет

# 673
Здравейте, скоро разбрах че съм бремена Simple Smile. С диабет и хашимото съм, можете ли да ми препоръчате добър ендокринолог и гинеколог, който се занимава с бремени диабетички в Пловдив.

# 674
здравей,
бременна съм в 13г.с. ендокринолога, благодарение на който съм бременна е д-р димитър Георгиев, работи в Медлайн и ДКЦ ІІ. А относно гинеколога за сега наблюдаващ ми е д-Р Карагьозян от ІІ-ра градска болница, но най-вероятно ще потърся и друго мнение, на специалист от ВМИ, защото единствено те имат всичко необходимо като апаратура и специалисти забезопасно  раждане при нашето положение, както за бебчо така и за нас самите.

Общи условия

Активация на акаунт