Препарати за съдомиялна - 5

• 67 952
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
msd, с табл на к-класик ми се измиха чаши от предната вечер, вкл. и червено вино, на 40С без следи или мръсно, табл се беше разтворила идеално, ползвах 1/2 т., но машината ми е за 6 комплекта.

# 451
Здравейте, имам проблем с чашите само, от един Финиш прах лимон и преди него малка опаковка Медикс таблетки, чашите ми са за боклука направо, едни такива бели и нямат измиване, нито ръчно, нито в ММ сега с друг препарат. Лошото е, че не помня, какво съм ползвала преди това, докато мие без проблеми, не съм и обръщала внимание.  ooooh! Знам, че беше гел, но не помня Сомат или Финиш. Взех си Финиш Куантум сега, но често се случва да пускам по 2 машини на ден и ако имам и друг вариант ще е добре. Така че ще съм благодарна за предложения, нещо малко по изгодно, което да мие стъклото добре - тази на Кауфланд дали ще ми правят такива проблеми? Моля за съвет и за сол на нормална цена, от която сте доволни. Благодаря предварително.

и преди съм споделяла, че таблетките на Кауфланд и на Лидл ми надраскаха стъклото след около 3-4 месеца ползване. Като лидълските ми бяха дори от Гърция, преди да отворят тук. После ги смених с тези на Кауфланд и пак същото побеляване. Сега повече от година съм с екологичните ГГ и нямам проблеми

# 452
  • Sofia
Благодаря за отговорите. Не че сега знам какво да правя,  Mr. Green освен да пробвам пак с геловете, тези ГГ като са еко, мият ли добре стълко. Не искам да драска, но и побелелите чаши са  Sick .

# 453
  • Berlin
mds и на мен и побеля един комплект чаши. Интересното е, че само при тях стана така, другите стъкларии са ок. Аз не смених препарат, нито сол или гланц, защото хич не разбрах кога стана това. Не се е повтаряло повече, ама чашите са си бели. Сега си смених таблетките с ГГ, заради екологичността им само. Simple Smile

# 454
  • Русе
И аз имам едни йенски купички, които ми побеляха - 2 от тях. Не разбрах от кой препарат обаче. Може би от сомат гела, бях взела едно шише преди време.

# 455
  • На брега на реката
Момичета днес видях в едно магазинче - Jar platinum, 40 капсули за 14 лв. Има ли някой мнение за препарата и цената - струва ми се изгодно, но пък качеството на измиване не знам какво е . Момичето в магазина ми каза, че е дъщерно производство на Феъри /доста си приличат опаковката и капсулите/ и според нея са много добри, но все пак ми се иска да чуя и вашето мнение.
  bouquet

# 456
mds и на мен и побеля един комплект чаши. Интересното е, че само при тях стана така, другите стъкларии са ок. Аз не смених препарат, нито сол или гланц, защото хич не разбрах кога стана това. Не се е повтаряло повече, ама чашите са си бели. Сега си смених таблетките с ГГ, заради екологичността им само. Simple Smile

Преди време Дедо беше казал,че зависи от качеството на стъклото-това е фино надраскване.И на препарата,разбира се. На опаковките на препаратите пише дали има съставки,предпазващи стъклото.

# 457

Преди време Дедо беше казал,че зависи от качеството на стъклото-това е фино надраскване.И на препарата,разбира се. На опаковките на препаратите пише дали има съставки,предпазващи стъклото.

точно така. Трябва да пише на препарата Glasschuttz ако е немски или поне на английски glass protection. Дедо беше уточнил, че зависи от препарата и качеството на стъклото, като проблемът се появявал при резки температурни промени в програмата, каквото и да значи това Crazy

# 458
Това според мен значи,че след като се измият съдовете при 70 град.,например, изведнъж се заливат със студена вода за изплакването. Затова за чаши е предвидена програма с по-ниска температура. Да, но в едно семейство не може да се делят чаши от други съдове,освен при многобройни гости Laughing
Аз ползвам програма 55 град. и нямам проблеми със стъклото до сега- около година и половина ползване с проби на поне 5-6 препарата. А имам и съвсем елементарни чаши.

# 459
Това според мен значи,че след като се измият съдовете при 70 град.,например, изведнъж се заливат със студена вода за изплакването. Затова за чаши е предвидена програма с по-ниска температура. Да, но в едно семейство не може да се делят чаши от други съдове,освен при многобройни гости Laughing
Аз ползвам програма 55 град. и нямам проблеми със стъклото до сега- около година и половина ползване с проби на поне 5-6 препарата. А имам и съвсем елементарни чаши.

много логично обяснение. Обаче зависи и от препарата. Аз имах побелели чаши от таблетки на Лидл и Кауфланд без да съм сменяла програмата. Ползвам си стандартно една от много години. Пък и не случайно вече пише изрично кой препарат има добавка за пазене на стъкло.

# 460
Днес в Карфур видях ,че препарата за почистване на миялни на Финиш е на промоция (5 и нещо) . На който му наближава почистване , да знае  Peace

# 461
А аз днес видях в Лидл на промоция,че си и купих,без да съм чела препоръки, препарат за почистване на съдомиялни- 2,59 лв. Представлява 5 пликчета с прах. Пликчето е водоразтворимо и се поставя в мястото за прапарата за миене. Подозрително евтино. Дано върши работа.

# 462
Днес в Карфур видях ,че препарата за почистване на миялни на Финиш е на промоция (5 и нещо) . На който му наближава почистване , да знае  Peace
Странно. Мъжът ми го взе от Елитис за малко по-малко от 5 лв, но не е споменал да е на промоция.

# 463
Днес в Карфур видях ,че препарата за почистване на миялни на Финиш е на промоция (5 и нещо) . На който му наближава почистване , да знае  Peace
Странно. Мъжът ми го взе от Елитис за малко по-малко от 5 лв, но не е споменал да е на промоция.
Аз в Елитис съм ходила само 1 път  Blush
Но в Карфур, Кауфланд , където обикновено пазарувам , не е бил с такава цена. Стандартно е около почти 7 лв , ако не се лъжа  newsm78

# 464
  • На брега на реката

Аз пък онзи ден го купих за 7.29  newsm78 от Куфланд, а след 15 мин. го видях за 3.50 в магазин за паралелен внос  Hugами взех си и от там, ама се чудя как може такава голяма разлика - повече от два пъти по-скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт