Покажете си детските стаи - тема 18

• 72 734
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
Ей, mari_eta, сега ще покажа тия снимки на мъжа ми, благодаря ти за тях! Ние правим една етажерка от иглолистна дървесина, гола е. Той мисли да лакира, аз избрах безцветен лак, ама дали да не намажем едно такова бяло Осмо  Thinking Много ме изкушава... Къде казвахте, че се продава това Осмо, в Баумакс или бъркам?

# 541
  • София
pina,

Най-добре се свържи с вносителите на Осмо, за да те ориентират как да се сдобиеш с продуктите им. По памет, момичетата извън София получаваха доставка с куриер, но може би някъде във Варна имат дистрибутори. Със сигурност обаче няма да го намериш в Баумакс.

# 542
Благодаря ти, Niandre! Явно нещо съм се заблудила...

# 543
  • ГОре на черешата...
Пина, аз поръчах по телефона и ми го доставих на другата сутрин с Еконт. Мисля, че в търговската мрежа не се предлага. Много са коректни от фирмата, поръчвай смело, уникално е, а и абсолютно безвредно за бебета - препоръчва се дори за бебешки играчки. Дървото остава "живо", "топло" на пипане, а не студеното и хлъзгаво, обработено с лак...само ходя и си го галя - толкова е приятно Blush...в съседната тема "Да преправим старите мебели" една мацка е показала омаслени чамови мебели - погледни - уникална красота!

# 544
Момичета, аз пак с въпрос пристигам: Кои тапети( от какъв материал) са най-лесни за лепене? Благодаря предварително   bouquet

Тези, които като ги обърнеш са равни и хартиени. Ако и от вътре са релефни, ще ти трябва повече лепило и по-трудно се задържат.

А винилови или хартиени е по-добре? (пак за лесно лепене питам).

# 545
  • ГОре на черешата...
Не знам какво се притеснявате от по-дебелите тапети Rolling Eyes? Мен ако питате - с хартиените е по-опасно, че много бързо омекват, късат се при залепянето, протриват се ако се натисне повече при заляпенето им към стената...виниловите са по-плътни, но няма нищо сложно в лепенето, а са много по-здрави и по-устойчиви и на цапане, и на избледняване/пожълтяване с времето. Просто се изчаква 3-4 минутки след като се намаже листа да омекне и се лепи.

# 546
Аз точно това съм чувала от някъде( или чела)- че виниловите по-лесно се лепят, но нямам личен опит и затова подпитвам по няколко пъти. Blush

# 547
Виниловите тапети се лепят безумно лесно, намазваш, слагаш и притискаш леко, няма опъване, няма вадене на въздух, самите те са такава материя, че се лепи като платно. Въобще няма трудност, аз сама съм лепила цяла стая за няколко часа.

# 548
Супер, мерси!

# 549
Аз имах предвид, че гърбът трябва да е хартиен, а не лицето. Освен това има огромно значение върху какво лепиш. Едно е тухла, друго панел. Аз понеже живея във вторият вид и съм решила, че тапет никога повече няма да сложа.

# 550
И аз съм в панел. Обаче в момента съм на вълна тапети, след като години наред бях фен на латекса. Луда работа.Може би ме е хванала носталгията по лепенето, след като последното беше преди 6-7 години  Laughing

# 551
Не знам какъв е проблема с панела и тапета, лепила съм без никакви трудности на панел.

# 552
Не знам какъв е проблема с панела и тапета, лепила съм без никакви трудности на панел.

А лепила ли си на тухла+замазка?

# 553
Ми аз живея в къща сега

# 554
  • Пловдив

А лепила ли си на тухла+замазка?

На мен така ми предстои да лепя след седмица-две, но тапетът е само 1 ролка, защото ще е на много мъничка площ - само като акцент.

При нас вече се вижда началото на ремонта - в събота трябва да започнем  Praynig

Имам нужда от съвет за стените - купила съм стикери - цветя.
Стените ще са снежно бели, като в долната част искам да е свежо ябълково зелено и да имитира трева  newsm78 Не мога да намеря подходящи картинки да илюстрирам, но се чудя как ще стои по-добре
-да нарисувам зеленото "назъбено" като трева
-да го направя вълнообразно, неравно
-на каква височина спрямо зеленото да сложа стикерите

Нещо блокирах и имам нужда от странично мнение - http://www.google.bg/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.bargainwalls … wBg&iact=ricl  ето такива са стикерите

- ето при това е така вълнообразно

Зеленото ще е от устойчива хубава боя, която да може да се мие и на нивото на цапащите да не е снежно бяло

Общи условия

Активация на акаунт