Ползвате ли шишетата от първото дете за второто?

• 3 442
  • 33
  •   1
Отговори
Имам пълен набор шишета от Авент и Чико от първото ми дете. Сега се чудя може ли да купя само нови биберони за бебето. Крие ли някакъв риск ползването на шишета "втора употреба"?

# 1
Да, ако питаш за пластмасови  Peace Стъклените са ок. Пластмасата обаче се драска и там се завъждат гадинки. Принципно шишетата се сменят на 6 месеца, а бибероните - на 3 т.е. още за първото не стигат, та камо ли за второто  Wink

# 2
Сменяла съм само бибероните на 2-3 м. Шишетата бяха много и рядко ползвани и не съм ги сменяла.

# 3
По-добре да купиш две шишета от колкото старите.По-добре по-малко но по- често подменяни.

# 4
  • Бургас
Имам пълен набор шишета от Авент и Чико от първото ми дете. Сега се чудя може ли да купя само нови биберони за бебето. Крие ли някакъв риск ползването на шишета "втора употреба"?

И аз имам шишета от сина ми, но и през ум не ми е минавало пак да ги ползвам за бебето.  Crazy За да спестя 100-200лв може да си навлека сума проблеми, не, мерси  Stop
При всички случаи да са нови е по-добре, дори и да са стъклени старите, а за пластмасови пък да не говорим.

# 5
И аз имам шишета от сина ми, но и през ум не ми е минавало пак да ги ползвам за бебето.  Crazy За да спестя 100-200лв ...

Какви са тия шишета за 200лв  #Crazy

Стъклените са си ок  Peace

# 6
  • Бургас

Какви са тия шишета за 200лв  #Crazy

Грубо казано, аз наскоро се чудех какви и колко да купувам. Не уточних, че в тази сума за мен влиза всичко - около 4-5 шишета /по принцип може и по-малко, разбира се, но на мен така ми е по-удобно/, помпа /ако жената кърми/, стерилизатор /за тези, които ползват/, резервни биберони и т.н.
Ако намалим броя на шишета и смятаме само тях - да кажем едни 60лв приблизително ще свършат работа. Затова не виждам никакъв смисъл да се ползват за новородено стари неща за хранене  Peace Дори и да е финансово затруднен човек, 30лв за 2 нови шишета в началото все ще намери начин да отдели.

Разбира се, нека всеки избира - за неговото дете става дума, той преценя  Peace

# 7
Нямам второ дете но и през ум не ми еминавало да ползвам повторно шишетата.
Изхвърлих ги всичките когато сина ми се отказа от тях.
В началото имах 2 стъклени - оказа се че моето дълго кърмено дете нежелае да пие от тях. Купих няколко различни биберони и той си хареса една. Но имам приятелка с 2 деца и 10 години разлика между тях. Тя ползваше стъклените шишета от първото дете.

# 8
  • София
При пластмасата има естествено стареене, допълнително се амортизира и от микровълновата. Смени ги по-добре, ако са пластмасови. Ако са стъклени - ползвай ги.

# 9
За стъклени шишета става въпрос.

# 10
  • София
Ползвах ги,да!
Стерилизирах всяка вечер,коя ще е тая гадина,която ще издържи на стерилизация...
Купих и някои нови,разбира се,но имах шишета от първия ми син,ползвани по 1-2 пъти,що да ги хвърлям?Биберони си купих и толкова...

# 11
Не бих ползвала повторно пластмасови, стъклени-да.

# 12
Стъклените могат да се ползват винаги...  Peace

# 13
А от къде ги намирате тези стъклени шишета?Аз където съм ходила само пластмасови съм виждала.

# 14
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз също не бих ползвала старите шишета. Ползвали сме и все още ползваме само пластмасови и наистина след известно време придобиват ужасен вид и просто стават негодни. Не бих рискувала и по тази причина ще взема новички. Дори се замислям за стъклени.

Общи условия

Активация на акаунт