Ползвате ли шишетата от първото дете за второто?

• 3 448
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • Шумен
Когато малките се родиха, свеки ми донесе едно стъклено шише на Чико останало от малкия и син. За съжаление не му намерих точен биберон, но го ползвах за мярка за вода за АМ.

# 16
За стъклени шишета става въпрос.
Можеш щом искам да си ги ползваш. Стерилизираш и си вземаш нови биберони Peace

# 17
Не, не ползвам. Всичко от баткото отдавна съм изхвърлила. Купих си всичко ново.

# 18
  • София
А от къде ги намирате тези стъклени шишета?Аз където съм ходила само пластмасови съм виждала.
В онлайн бебешките магазини ги има. Зависи от магазина, в по-малките по-рядко зареждат стъклени. (Поне в нашия квартален беше така, но пък можеш да поръчаш).

От дъщеря ми имах почти неизползвано бебешко стъклено шише на Чико. Използвах го и за сина ми, смених само бибероните.

# 19
Мисля, че можеш да използваш стъклените шишета след отлична стерилизация. Взимала съм стъклени на Чико и Нук.

# 20
  • в огледалото на живота
Ползвай си ги тогава  Peace
Една стерилизация и нови биберони и са ок.
Провери само дали няма някъде пукнатина или ръбчета по самото шише.

# 21
  • в Надежда-та
Не бих ползвала. Хвърлям всичко което не се ползва повече от месец.
С 2-то ми дете така и не се наложи да ползвам шитета Simple Smile

# 22
Щом са стъклени си ги ползвай.

# 23
  • Sunshine state
Бих ползвала,да.Сменям бибероните и воала. Peace

# 24
Нямам още второ,но нищо не съм запазила,защото не смятам да ги ползвам.Всички шишета сменях на 3 месеца,сега и по-често,защото много се дерат,малкия все ги хвърля.

# 25
  • Бургас
Аз и стъклени не бих ползвала. Както е добре детето в началото да си има свои чинийки, купички и т.н., така е добре и шишетата да са нови и само негови. Подчертавам, че това си е мое мнение и никой не ангажирам с него, нито държа да го споделя  Peace
Но ако все пак за стъклените е допустима употребата, то за пластмасовите е крайно нежелателно.

# 26
Ползвах само пластмасови и съм ги изхвърлила.
Стъклените според мен не е проблем да се ползват с нови биберони Simple Smile

# 27

Няма никакъв проблем да ги ползваш, щом са стъклени. На практика стъклото, от което се произвеждат бебешките шишета е вечно.

Обаче - провери пръстените. Тъй като имат резба, нека да бъдат щателно измити.
Ако имаш съдомиялна - пусни ги на стойката на горната кошница, заедно с другите съдове поне 1-2 пъти да се измият добре.
Ако нямаш съдомиялна - измий ги щателно на ръка, с четка и препарат. Обърни внимание на резбата, там, където се завинтва към шишето.
Купи нови биберони и си храни бебето без да се притесняваш.

# 28
До скоро ползвах едно голямо шише на Авент от комплекта (малкия е 2011г. тогава си го купих) и хвърлих всички биберони а шишетата прибрах... И аз много се чудех дали да ги ползвам след стерилизация но размислих т.к. за пластмасови иначе много ми е жал да ги хвърля но за друго дете ще си купя нови (не знам дали стъклени) и то ако се налага (при малчо се наложи защото беше на АМ)

А за стъклени шишета има ги навсякъде в детските магазини дори Авент скоро пуснаха такива Simple Smile

# 29
  • В подножието на планината
 Аз изхвърлих моите - бяха пластмасови .

Общи условия

Активация на акаунт