Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 105-тa тема

• 159 215
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • DE
Здравейте!
Пак е било много вкусно по трапезите Ви Hug

От мен Рулца с кори за лазаня и Медно-орехово- ябълков сладкиш

Спокойна нощ!

# 376
  • Вила Великула
Здравейте!
Пак е било много вкусно по трапезите Ви Hug

От мен Рулца с кори за лазаня и Медно-орехово- ябълков сладкиш

Спокойна нощ!

Сладкиша изглежда много вкусен-може ли рецептата!

# 377
  • София
Тя, Честит Рожден Ден! Желая ти  здраве и много щастие!
Ditsan, Estell, много хубави торти! Estell, да ти е живо и здраво детето и много да ви слуша и радва!
Megansg, вземам си от салатката ти!

бобена супа с гъби и топчета от суджук, пълнозърнест хляб в машината с готова смес

свински филенца с гъби с масло и паниран карфиол на фурна. Сложих и две чорбаджийски чушки да панирам - станаха добре, и още едно хлебче

# 378
KaRoLa по принцип не обичам качамак но от твоя ми потекоха лигите. Страхотни творения момичета  newsm74

Ето и нашата вечеря.

Пай с пиле

И разрез от пая с гарнитура грах и глизирани моркови

# 379
KaRoLa по принцип не обичам качамак но от твоя ми потекоха лигите.

Много ти благодаря..предвид, че си мислех,че хич не изглежда апетитен ама си се изяде Wink

# 380
  • Варна
matze, искам да те помоля за рецептата за медено-ябълковия сладкиш и едно разяснение, може ли да го направя като мъфини? Предварително, благодаря Hug

# 381
  • гр.София
Здравейте и от мен... аз Не съм най-добрата готвачка,но гледам да се старя в кухнята и да бъда добра снаха.... та да покажа и аз моите творения от последните два дена  Mr. Green

От онзи ден ПИЛЕ С КАРТОФКИ и КЕКС С ЖЪЛТА ЛИМОНАДА И ШОКОЛАД по рецепта на моята мама Simple Smile

От вчера ВКУСЕН ГУЛАШ(мисля,че е по рецепта на labrex) и ДОМАШНИ ХЕБЧЕТА Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 яну 2013, 13:26 от P-i-L-e-T-0

# 382
lili8507, може ли рецепта на пайа с пиле. Изглежда много вкусно, а имам и бутер..

# 383
Здравейте и от мен... аз Не съм най-добрата готвачка,но гледам да се старя в кухнята и да бъда добра снаха.... та да покажа и аз моите творения от последните два дена  Mr. Green

От онзи ден ПИЛЕ С КАРТОФКИ и КЕКС С ЖЪЛТА ЛИМОНАДА И ШОКОЛАД по рецепта на моята мама Simple Smile

можели рецептата за кекса?   chef

# 384
  • гр.София

6 яйца
300 гр захар
1 бакпулвер
1 2 ванилии
Половин кг брашно
50 гр олио
1 жълта лимонада 250 мл.

Яйцата се разбиват със захарта ръчно,не с миксер 20-25 минути.
Сипва се олиото на тънка струйка като разбиването не спира още 10 минути.
Бакпулвера и ванилията се смесват с брашното и се добавят лъжица по лъжица като сместа вече се бърка лекичко само в една посока,докато се изчерпа брашното.Накрая се добавя лимонадата.Пече се в предварително загрята фурна в тава за кекс предварително намазана с олио и поръсена с брашно.Може и върху намаслена хартия за печене.По желание може да се ръсне какао или мляно кафе в тестото като се сипва и лекичко разбъркваш само тук там за да стане кекса шарен вътре.Готовият кекс може да се наръси с пудра захар по желание или шоколадова глазура.Добър апетит.

За печенето 20 минути на 250 градуса без да отваряш фурната.После завъртаме тавата и печем 10 минути на 200 градуса .И на изключена фурна да се допече още 15 минути

# 385
Здравей lanvinka. Рецептата е на Джейми Оливър а ето я и нея:

500гр пилешки гърди
Малко кубче масло
Пресен лук 5-6 малки стръкчета
150гр гъби
1с.л. Брашно
2ч.л горчица
2-3 супени лъжици гъста готварска сметана
300мл пилешки бульон
Мащерка
Индииско орехче
Бутер тесто колкото да покрие тавата ти
1 яйце
Сол,черен пипер и зехтин

Загряваш фурната на 200*. Слагаш в тенджерка зехтин и маслото. Нарязваш пилешкото на 1см кубчета и прибавяш към мазнината. Нарязваш гъбите на тънки филиики и пресния лук на тънки колелца.След няколко минути ги добавяш към пилешкото с брашното и разбъркваш добре. Веднага добавяш горчицата,сметаната и бульона. Слагаш мащерка малко индииско орехче сол (внимавай със солта ако бульона ти е солен) и пипер. Оставяш да поври около 5-10 мин. През това време си разстиляш тестото и с нож правиш малки разрези да се получат ромбуиди. Слагаш сместа от тигана в тавичка слагаш отгоре бутер тестото(ако е по голямо го подвий не го режи) мажеш с разбитото яйце и слагаш в горната част на фурната за 15 мин. Провери след 10мин. за всеки случай.

Оле хич не ме бива в обясненията.  Mr. Green

# 386

6 яйца
300 гр захар
1 бакпулвер
1 2 ванилии
Половин кг брашно
50 гр олио
1 жълта лимонада 250 мл.

Яйцата се разбиват със захарта ръчно,не с миксер 20-25 минути.
Сипва се олиото на тънка струйка като разбиването не спира още 10 минути.
Бакпулвера и ванилията се смесват с брашното и се добавят лъжица по лъжица като сместа вече се бърка лекичко само в една посока,докато се изчерпа брашното.Накрая се добавя лимонадата.Пече се в предварително загрята фурна в тава за кекс предварително намазана с олио и поръсена с брашно.Може и върху намаслена хартия за печене.По желание може да се ръсне какао или мляно кафе в тестото като се сипва и лекичко разбъркваш само тук там за да стане кекса шарен вътре.Готовият кекс може да се наръси с пудра захар по желание или шоколадова глазура.Добър апетит.

За печенето 20 минути на 250 градуса без да отваряш фурната.После завъртаме тавата и печем 10 минути на 200 градуса .И на изключена фурна да се допече още 15 минути

Благодаря!  Hug

# 387
Здравей lanvinka. Рецептата е на Джейми Оливър а ето я и нея:

500гр пилешки гърди
Малко кубче масло
Пресен лук 5-6 малки стръкчета
150гр гъби
1с.л. Брашно
2ч.л горчица
2-3 супени лъжици гъста готварска сметана
300мл пилешки бульон
Мащерка
Индииско орехче
Бутер тесто колкото да покрие тавата ти
1 яйце
Сол,черен пипер и зехтин

Загряваш фурната на 200*. Слагаш в тенджерка зехтин и маслото. Нарязваш пилешкото на 1см кубчета и прибавяш към мазнината. Нарязваш гъбите на тънки филиики и пресния лук на тънки колелца.След няколко минути ги добавяш към пилешкото с брашното и разбъркваш добре. Веднага добавяш горчицата,сметаната и бульона. Слагаш мащерка малко индииско орехче сол (внимавай със солта ако бульона ти е солен) и пипер. Оставяш да поври около 5-10 мин. През това време си разстиляш тестото и с нож правиш малки разрези да се получат ромбуиди. Слагаш сместа от тигана в тавичка слагаш отгоре бутер тестото(ако е по голямо го подвий не го режи) мажеш с разбитото яйце и слагаш в горната част на фурната за 15 мин. Провери след 10мин. за всеки случай.

Оле хич не ме бива в обясненията.  Mr. Green

Ауу, супер си, много благодаря. Имам пиле и бутер и гъби. Запретвам ръкави. Джейми е номер 1  Peace
  bouquet

# 388
Запечени картофки с шунка и кашкавал.И козунаци нищо че сега не им е времето.Но трябваше да ги изпека в по малки тави.

# 389
Привет,мацки!Стра'Отни  вкусотийки тук,бе!Хем ядох и пак огладнях,значи!
От вчера и днес ви показвам и бЕгам :една паста,картофени крокети,панирана риба,пилешка дроб сърма,кифли със сирене и едни пурички с локум .Чао ,сладурки! Hug
,,,,,,,

Общи условия

Активация на акаунт