Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 16 част

• 53 202
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, подозирам, че въпроса ми не е за тази тема, но ще съм благодарна ако ми отговорите тук или поне ме препратите към актуална тема за въпроса ми. Помня, че се изплащаха пари намайки-студентки. 12 по 240 лв преди време. Бременната трябва ли да е редовно обучение или може и задочно?

# 196
  • Пловдив
Момичета, подозирам, че въпроса ми не е за тази тема, но ще съм благодарна ако ми отговорите тук или поне ме препратите към актуална тема за въпроса ми. Помня, че се изплащаха пари намайки-студентки. 12 по 240 лв преди време. Бременната трябва ли да е редовно обучение или може и задочно?

задължително редовно
може да запише и като роди,но да е до 6 я месец на бебето

# 197
Здравейте . В майчински съм , родих на 23.12.2012. До 04.04 бях в болнични , от тук насетне трябва да получавам майчински , но за април още нищо не съм получила , а само за тия 3 дена болничен . Кога да очаквам майчински за април , нали до 10то число на месеца се превеждаха?

# 198
  • Пловдив
Здравейте . В майчински съм , родих на 23.12.2012. До 04.04 бях в болнични , от тук насетне трябва да получавам майчински , но за април още нищо не съм получила , а само за тия 3 дена болничен . Кога да очаквам майчински за април , нали до 10то число на месеца се превеждаха?

Попълнила ли си декларацията за остатъка от 410 те дни?Работодателят ще я внесе в НОИ през май и ще ти изплатят майчинството.Парите през 410 те дни се получават до 5 то число

# 199
Не счетоводителката не ми е давала да попълвам подобна декларация . Защо до сега не се е сетила? Значи ще взема през юни за 2 месеца , така разбирам .

# 200
  • Пловдив
ето тук се ориентирай какво трябва да попълниш https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4
тази седмица ги занеси и през май ще имаш превод за април,ако от фирмата ти ги входират в НОИ до 15 ти май

# 201
ето тук се ориентирай какво трябва да попълниш https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4
тази седмица ги занеси и през май ще имаш превод за април,ако от фирмата ти ги входират в НОИ до 15 ти май
Благодаря  Hug .

# 202
Здравейте момичета,нчкой знае ли как стоят работите с еднократните 50 лева за дете между 1 и 2 год какво се попълва и дали се попълва въобше нешо и кога ше се изплашат? Simple Smile

# 203
Здравейте,и аз имам един въпрос:
От март месец съм назначена на работа,но на 4 часа/само март не ми е платен/ за тази година.А термина ми е 11.12.Ако нямам достатъчно стаж,ще получавам ли някакви  пари и какви?

ПП.Иначе си имам 4г. стаж назад  Laughing

# 204
  • Пловдив
Здравейте,и аз имам един въпрос:
От март месец съм назначена на работа,но на 4 часа/само март не ми е платен/ за тази година.А термина ми е 11.12.Ако нямам достатъчно стаж,ще получавам ли някакви  пари и какви?

ПП.Иначе си имам 4г. стаж назад  Laughing

ти имаш достатъчно стаж и ще взимаш 2 г майчинство,ако в момента на 45 дневня работиш та дори и на 4 ри часа
минимума първата година е 310 лв,а втората 240 лв

Здравейте момичета,нчкой знае ли как стоят работите с еднократните 50 лева за дете между 1 и 2 год какво се попълва и дали се попълва въобше нешо и кога ше се изплашат? Simple Smile

попитай в социалните

# 205
  • ПЛОВДИВ
Вече трябва да взимам майчинство за дете от 1г.-2 г. изтекоха тези 410 дни, въпрост ми е кога горе-долу ги плащат 240 лв. / в началото на месеца/

# 206
  • Пловдив
Вече трябва да взимам майчинство за дете от 1г.-2 г. изтекоха тези 410 дни, въпрост ми е кога горе-долу ги плащат 240 лв. / в началото на месеца/

до 10 то число
като първия месец на 240 лв ще имаш забавяне

# 207
ako napusna rabota po vzaimno saglasie sled izti4ane na maichinstvoto trqbva li da mi se plati otposkata ot 40 dni i v kakav razmer 6te e osigorqvana sam na340lv

# 208
  • Пловдив
ako napusna rabota po vzaimno saglasie sled izti4ane na maichinstvoto trqbva li da mi se plati otposkata ot 40 dni i v kakav razmer 6te e osigorqvana sam na340lv

да,трябва да ти я платят по заплатата от преди майчинството ти

# 209
Днес напомних на счетоводителката ми , че имам да попълвам декларация за остатъка от 135 от 410 дни . Каза , че още днес ще я входира в НОИ . Elfita , каза ми , че ако до 15то число ми се занесе декларацията ще имам пари още този месец. Горе долу след колко дена знаеш ли? За май ще получа ли вече навреме майчински до 5то число на юни?

Общи условия

Активация на акаунт