Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 16 част

• 53 696
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Ами нз кой го определя (сумата) но аз искам минималните осигуровки !

# 421
  • Пловдив

Фирмата,към която ще започнеш работа ще ти определи осигурителната сума.Говориш с тях.Ако си на 155 лв /половината на МРЗ/,осигуровките ще са 61 лв на месец.Но ти няма да работиш цял месец,нали?А ще излезеш в болничен.За месеците в болничен ще плащаш 20,16 лв

# 422
Записвам се във вашата темичка, че и на мен не са ми ясни много неща Simple Smile

# 423

Фирмата,към която ще започнеш работа ще ти определи осигурителната сума.Говориш с тях.Ако си на 155 лв /половината на МРЗ/,осигуровките ще са 61 лв на месец.Но ти няма да работиш цял месец,нали?А ще излезеш в болничен.За месеците в болничен ще плащаш 20,16 лв
Да идеята ми е да се осигурявам на 4 часа да и няма да работя а ще съм в болничен и искам да мога да си покривам разхода по осигуровката с болничния !Защото спестяваме парички за бебенце,в ремонт сме и така Simple Smile А когато си в болничен какъв процент изплащат ?

# 424
  • Пловдив
А когато си в болничен какъв процент изплащат ?

написала съм ти

# 425
А когато си в болничен какъв процент изплащат ?

написала съм ти

Извинявай аз не се изразих правилно въпроса ми  е по какъв начин се изчислява болничния който ще получавам?

# 426
  • Пловдив
Извинявай аз не се изразих правилно въпроса ми  е по какъв начин се изчислява болничния който получаваш?

за болничните по време на бременността ти гледат 18 м назад осигуровките .месеците без работа ти ги взимат на МРЗ за съответния период
от 45 дневния нататък ще взимаш 310 лв месечно до втория РД на детето

# 427
Извинявай аз не се изразих правилно въпроса ми  е по какъв начин се изчислява болничния който получаваш?

за болничните по време на бременността ти гледат 18 м назад осигуровките .месеците без работа ти ги взимат на МРЗ за съответния период
от 45 дневния нататък ще взимаш 310 лв месечно до втория РД на детето
Страхотна си :* благодаря ти

# 428
  • СОФИЯ
не зная за тук ли ми е въпросчето,но ще питам: 45 дневния болничен ми е с дата от 19,06,занесен е в нои преди 15.07, сега как и кога ще ми го изплатят,месец за месец,накуп цялата сума след като изтекат 45 дни .и как се следи в сайта на нои ??благодаря предварително

# 429
  • Пловдив
не зная за тук ли ми е въпросчето,но ще питам: 45 дневния болничен ми е с дата от 19,06,занесен е в нои преди 15.07, сега как и кога ще ми го изплатят,месец за месец,накуп цялата сума след като изтекат 45 дни .и как се следи в сайта на нои ??благодаря предварително

Месец за месец ги изплащат.Юли ще ти платят дните за юни
Извади си ПИК код,за да следиш на сайта на НОИ  кога точно и колко пари ще ти пуснат

# 430
Здравейте, да попитам и тук, детето ми е прието на ясла, вече потвърдих че искам да сме там, но ще започне да я посещава през септември, та кога трябва да подам декларация в НОИ, сега или когато реално тръгне. Чета на места че сега трябва, и до 2 годишнината на детето ми се полагат 50 процента, а не след като реално тръгне. Ще посетя НОИ по тези въпроси, но днес не мога, а мие притеснено. Благодаря!

# 431
  • Пловдив
след като реално тръгне.

При първия й ден посещение ти трябва да си прекратиш майчинството и тогава да подадеш в работата прил 12  и прил 4 за 50 те процента
Т.е за теб от септември

# 432
Благодаря, Елфита, успокоих се че не съм закъсняла!

# 433
Момичета някой чувал ли е за увеличение на детските надбавки ,че имаме един спор тук с една приятелка ?Тя твърди че ще ставали 60 лв?

# 434
Момичета някой чувал ли е за увеличение на детските надбавки ,че имаме един спор тук с една приятелка ?Тя твърди че ще ставали 60 лв?

Има предложение на БСП да се направи, но това не значи, че ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт