Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 16 част

• 53 633
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз с такова впечатление останах, защото и аз се интересувах преди. Защо тя не трябва да го попълва?

# 601
  • Пловдив
Аз с такова впечатление останах, защото и аз се интересувах преди. Защо тя не трябва да го попълва?

Защото не прекъсва нещо,което е започнала да ползва.Тя се връща след края на 410 те дни.Не е започнала втората година,а първата е изтекла

# 602
  • София

Защото не прекъсва нещо,което е започнала да ползва.Тя се връща след края на 410 те дни.Не е започнала втората година,а първата е изтекла
Ясно, мерси Simple Smile

# 603
  • Бургас
Много благодаря за отговора !

# 604
Здравейте,

Да попитам дали е проблем ако докато съм в неплатен отпуск за гледане на дете до 8г детето да посещава ясла?

# 605
  • Пловдив
дали е проблем ако докато съм в неплатен отпуск за гледане на дете до 8г детето да посещава ясла?

Не,не е проблем.Може да посещава

# 606
дали е проблем ако докато съм в неплатен отпуск за гледане на дете до 8г детето да посещава ясла?

Не,не е проблем.Може да посещава

Elfita, благодаря.

# 607
Здравейте мами имам един въпрос ?
Една моя приятелка е бременна с 2ро дете,дано всичко да е наред Simple Smile та тя има въпрос дали стажът и' важи и за 2та бременност и ще може да получава майчинство или   трябва да има нов стаж за да получава майчинство и къде трябва да се интересува понеже след като и е свършило майчинството е вземала 4 месеца обезщетение за безработица било и' се полагало и сега не знае какво да прави.
Бих била благодарна ако някоя компетентна мама отговори или някоя мама с 2 дечица Simple Smile
благодаря предварително Simple Smile

# 608
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Една моя приятелка е бременна с 2ро дете,дано всичко да е наред Simple Smile та тя има въпрос дали стажът и' важи и за 2та бременност и ще може да получава майчинство или   трябва да има нов стаж за да получава майчинство и къде трябва да се интересува понеже след като и е свършило майчинството е вземала 4 месеца обезщетение за безработица било и' се полагало и сега не знае какво да прави.
Бих била благодарна ако някоя компетентна мама отговори или някоя мама с 2 дечица Simple Smile

Стажът й си важи.Не е нужно да има нови 12 месеца.Въпросът е да бъде на трудов договор.  Peace

# 609

Благодаря много за бързия отговор Simple Smile

Стажът й си важи.Не е нужно да има нови 12 месеца.Въпросът е да бъде на трудов договор.  Peace

# 610
  • Варна
Здравейте, в момента получавам майчински до навършване на 2 години на детето, ще отсъстваме от България ( заедно с детето ) за неопределено време, въпросът ми е следва ли и ако да къде да подам заявление за да ми се спрат майчинските ?  newsm78

Последна редакция: ср, 18 сеп 2013, 18:41 от libra

# 611
  • varna
Здравейте , да попитам какви са ми правата след 2г майчинство.Мястото ми е заето във фирмата , аз съм с две породени деца не съм удобна на шефа - няма да ме вземе на работа . Какво  да правя ?

# 612
  • Варна
Elfita аз да попитам някои неща още: Сега на 12.09 малката навърши 1 год. Имах предложение за нова работа (не където ме водеха) и ще ме назначат от 1.10, но от предната работа са ме освободили още на 11.09 (когато ми е бил 410-тия ден). Въпросът ми е, само тези дни, докато не се водя никъде ли губя като обезщетение? Ще ми се продължи за 2-рата година, нали? И другото - понеже искам да прехвърля на майка ми 2-рата год. (тя е пенсионерка, но ще я назначат)- тя може ли да е на 4 часа, за да поеме прехвърлянето или трябва да е на 8? И аз също- понеже ще съм на 4 часа,мога ли да прехвърлям майчинството или трябва на 8 да ме назначат? И нейната пенсия не се спира,нали? (това го изказа нейна позната като опасение-струва ми се нелогично). И последно- беше ми дала линк с декларациите, които се подават за прехвърлянето, може ли пак да ми го напишеш, и аз лично ли ходя да си ги подавам и къде?
Извинявам се за многото въпроси и благодаря предварително за отговорите- Simple Smile

# 613
  • Пловдив
Elfita аз да попитам някои неща още: Сега на 12.09 малката навърши 1 год. Имах предложение за нова работа (не където ме водеха) и ще ме назначат от 1.10, но от предната работа са ме освободили още на 11.09 (когато ми е бил 410-тия ден). Въпросът ми е, само тези дни, докато не се водя никъде ли губя като обезщетение? да,за тези дни нямаш майчинство Ще ми се продължи за 2-рата година, нали? като започнеш работа ще имаш право да ползваш втората година или да я прехвърлиш И другото - понеже искам да прехвърля на майка ми 2-рата год. (тя е пенсионерка, но ще я назначат)- тя може ли да е на 4 часа, за да поеме прехвърлянето да или трябва да е на 8? И аз също- понеже ще съм на 4 часа,мога ли да прехвърлям майчинството да или трябва на 8 да ме назначат? И нейната пенсия не се спира,нали? не,не се спира (това го изказа нейна позната като опасение-струва ми се нелогично). И последно- беше ми дала линк с декларациите, които се подават за прехвърлянето, може ли пак да ми го напишеш, и аз лично ли ходя да си ги подавам и къде? това е линка с процедурата за прехвърляне.извършва се от счетоводството.като вие ще набивите необходимите документи https://docs.google.com/document/pub?id=1_p-QhoXzFDRYnC3CJCxW98G … iqs3btbPxfBV25M_Q

Здравейте , да попитам какви са ми правата след 2г майчинство.Мястото ми е заето във фирмата , аз съм с две породени деца не съм удобна на шефа - няма да ме вземе на работа . Какво  да правя ?

Той е длъжен да те върне на работа.Може да те съкрати само с разрешение на инспекцията по труда.Връщаш се на работа и си работиш.Не подписваш празен лист или молба за напускане по взаимно съгласие.Нека да те съкрати.Така ще ти е по-изгодно за борсата

Здравейте, в момента получавам майчински до навършване на 2 години на детето, ще отсъстваме от България ( заедно с детето ) за неопределено време, въпросът ми е следва ли и ако да къде да подам заявление за да ми се спрат майчинските ?  newsm78

Ако си спреш майчинството,трябва да се върнеш на работа,да си пуснеш отпуск,болничен или да напуснеш.Но не виждам смисъл от това.
Ще ти ги превеждат по сметката до втория РД

# 614
  • Варна
♥Elfita♥ , благодаря ти    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт