Извеждате ли децата си при минусови температури?

• 7 522
  • 91
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Да, излизаме.Щом няма мъгла и вятър сме навън поне за час. Laughing

# 31
  • Все на втория етаж
Не. Ако е много студено или кофти времето не излизаме.

И ние така. Peace

# 32
Да !!! Нали детето трябва да диша по-различен въздух от този вкъщи ? Shocked
Естествено когато вали дъжд или има мъгла сме си вкъщи, но иначе гледаме да не пропускаме !!!

# 33
Не виждам смисъл от излизането в -6 градуса, например... То аз треперам като куче, пък детето му е добре, така ли? Ми не ми се вярва... С каляването - хубаво, ама чак такива инквизиции Naughty. Като диша от този леден въздух, няма ли да се разболее? И друго... вие ходите, а то лежи в количката. Вие се раздвижвате, изпотявате, задъхвате и т.н., а то - само си лежи и кръвчицата му не се раздвижва, както вашата. Както и да го увиете на студа, то си диша студения въздух. Не вярвам да е толкова полезен за едно малко бебе.
подкрепям newsm10
И аз подкрепям.Нищо й няма,ако пропуснем 1-2 дена.

# 34
Излизам само като е по меко времето, защото на мен ми е мн студено и не ми остава мн време иначе ако някой си предложи услугите я давам да я развеждат,стига да не вали Peace

# 35
излизаме, разбира се
да си седим цяла зима вкъщи, само защото е студено ли

ню - това че на теб ти е студено на -6, не значи, че и на детето му е студено
каляването чрез дишане на студен въздух е много далеч от инквизиция и изобщо не значи автоматично разболяване
по-малките бебета се возят в количките добре облечени и завити с одеялца и спят повече от прекрасно навън по мои наблюдения
а по-големите като таня например - возя я до площадката и после я пускам да ходи с другите деца, т.е. и тя си "радвижва кръвчицата"
далеч съм от мисълта, че детето трябва задължително и непременно да е вън всеки божи ден на всяка цена
макар аз лично много рядко да пропускам,  наистина има дни, когато е гадно, а понякога невъзможно да се излиза - ако има много силен вятър или мъгла или вали
но да си седим по домовете дни наред, само защото е под нулата си е чисто издевателство над децата
те имат нужда от свеж въздух и не по-маловажно от разнообразие
по тази логика децата в скандинавските страни, в русия, в канада и т.н. трябва да се заточват по домовете си за цял сезон

# 36
  • Paradise
Излизаме, иначе няма да спи, а навън спи яко Wink и сутрин и следобед

# 37
Излизаме, да, температурите като са до минус 10 не ни притеснява  Wink Laughing

# 38
Излизаме, да, температурите като са до минус 10 не ни притеснява  Wink Laughing
и ние така  Heart Eyes

# 39
По-скоро не.

# 40
Излизаме, защото не ще да спи в къщи, а половин час на ден е меко казано малко  Twisted Evil

# 41
  • София/Осло
Всеки ден излизаме, независимо какво е навън, че дори и за 15 минутки. Peace

# 42
В декемврийският брой на списание "9 месеце" имаше статия за зимните разходки и там пише така: "Извеждайте детето от 1 до 3 месеца, ако температурата на въздуха е над 10-12 градуса, от 3 до 6 месеца - над 5 градуса, от 6 до 9 месеца - над 0, от9 до 12 месеца - над минус пет градуса. През зимата разхождайте здравото дете най-малко два пъти на ден за около поволин - един час."
Аз честно да си призная, когато е студено не го извеждам Алекс...то затова сме с начален стадий на рахит сигурно, ама...Е, друг е въпроса, че сме си дебели, но това си е отделна тема Confused

# 43
Ние излизаме също почти всеки ден. Чела съм, че може да се извеждат до -8 градуса. Освен това децата имат силна нужда от кислород и светлина през зимния сезон, свежият въздух и дразненията на студа каляват инунната система. Разбира се всеки сам си решава.. Simple Smile

# 44
Ние излизаме, стига да няма вятър и да има слънце. Дори и да са минусови температурите, тя е добре облечена и завита на завет в количката. Дъждобран имам, но според мен ще се запарява и затова не го употребявам, освен ако не ни завали. Винаги е с нас в коша под количката. Смятам, че добре й се отразява излизането навън.

Общи условия

Активация на акаунт