Пелени и гащички за многократна употреба 9

• 30 234
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
Аз все още си чакам от алвабейби първата пратка пелени, поръчани на 3ти юни. Почнах малко да се притеснявам даже, но да видим.
В тази връзка - някой да препоръча от къде мога да поръчам хубави инсърти?

# 676
Sonderzeichen, 3 броя ми излязоха 34.58
Поръчах и 3 броя .Little Bloom.  Имам една такава бамбукова и много ми харесва, само дето съхне по-бавничко. Те ми излязоха 21.30.

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 15:52 от celika

# 677
Sonderzeichen, 3 броя ми излязоха 34.58
Поръчах и 3 броя .Little Bloom.  Имам една такава бамбукова и много ми харесва, само дето съхне по-бавничко. Те ми излязоха 21.30.
Ама ти си ги взе в пакет 3 броя ли? Или ги взе от амазон, а не от този сайт, който посочваш?
Tanishte, пиши когато ти пристигнат.
Хубави инсърти не знам, аз мислех от алвата да поръчам, но бамбукови 3-4 пластови или от и-бей.......
Аз още нищичко не съм купила - един чорап даже не съм взела. Но пелените същите такива мисля от и-бей да ги взема.

# 678
Ще пиша обезателно:) И аз мислех от алвабейби да поръчвам, ама после видях, че за 10 бр. бамбукови, цената е 25$ и надминава 30 лв. стойност на поръчката. А с митници хич не ми се занимава. Та исках от някъде по-наблизо да ги поръчам. Ще разгледам и в ибей.

# 679
От амазон ги взех. Не са в пакет. Имам 3 броя (от изкуствените материи) от преди, и сега си поръчах 3 броя бамбукови.  Бамбуковите ми се струват много по-добър вариант в жегите. Но най-добрия засега е джидайпърс.

# 680
  • Пловдив
Добро утро!
Някой ползвал ли е хартиените подложки на little lamp?

# 681
Аз не съм ползвала подложките на Литъл Ламб, но ползвам на Имсе Вимсе и искам да ти кажа, като беба беше малка изобщо не ги харесвах и не ги ползвах. Като пишкаше и те не попиваха и така пелените пропускаха. Но сега като е голяма, много ги харесвам, но не ги ползвам с джобове.

# 682
Здравейте!
Аз очаквам бебе през август/ септември и от скоро чета за многократните пелени. Не съм супер амбицирана все още,но все пак мисля да пробвам с няколко броя на алва бейби.
Имам няколко въпроса по темата: как да селектирам от сайта на алва бейби пелени,които са с външно покритие от велур или някакъв друг текстил ( не знам в масовия случай с какво са,но по снимките ми се струва като мушама, с извинение).

От ползващите алва бейби, моля да споделят на колко месеца възраст на бебето почнахте с тях (в предни теми чета,че не се почва веднага, поне първия месец се ползват еднократни памперси, а след това, някои майки дори в трети-четвърти месец почват с многократните)?

Моя позната, която живее в Германия, ми разказва нейния опит с такива пелени,но не алва,а някакви други,не запомних марката. Отказала се от тях, защото при нейното кърменото бебе, (което както знаете, месеци наред дриска течност), постоянно протичало аки извън крачолчетата на пелената. Разбира се, това може да е дефект на пелената, неправилно избран размер от майката, неправилно поставяне и т.н., но все пак ме замисли и мен въпросът с течното аки на кърмачето? Констатират ли се такива проблеми с пелени на алва и на какво се дължат?

Накрая,ако мога и аз да бъда с нещо полезна, една препоръка за поръчки от сайтове извън ЕС -  след като веднъж "изгорях" с митницата на Летище София, започнах да си адресирам поръчките до майка ми в Ловеч. Оказа се,че в малкия град, независимо от стойността, поръчките ти идват в пощата, сигурно просто защото там няма митница  Mr. Green При поръчки от Турция не плащам нищо, а при поръчки от китайски сайтове ми взимат ДДС на база стойността, обявена от подателя върху кутията (обичайно аз съм се уговорила с него да напише нещо по-ниско). Не ми искат фактура,нито никакви други документи. Може да го имате предвид и дано ви бъде полезно,ако имате роднини в малки градчета в България. После роднините ви пращат колета по Еконт срещу 3-4 лв и всичко е супер  Wink

# 683
Абе не е баш мушама  Mr. Green Моите са косматички повечето, сега ще ти пратя линкове към косматите, не мога и аз да разбера какъв плат е това. Изкуствени са, де.  Crazy
Започнах от 7ден с тях, бебе по това време около 3200 гр, 49 см. Ако не е протичало, пишкано пропускат от време на време, но защото аз не ги ползвам като джобове, ами слагам отгоре подложката и тя като подгизне, няма какво да я спре. Разбира се, ако се сещаш през 2 часа да проверяваш, няма да пропускат, толкова издържат горе-долу, просто аз съм заплес. Иначе ако се ползват като джобове не пропускат, така правя като излизаме, тогава слоят към дупето задържа влагата.
http://www.alvababy.com/index.php?main_page=product_info&cPa … mp;products_id=18
http://www.alvababy.com/index.php?main_page=product_info&products_id=169
http://www.alvababy.com/index.php?main_page=product_info&products_id=171

Хм, другите ми десени нещо не ги намирам сега  Crazy Но тези са самите продукти, като ги отвориш, виж отгоре стъпките как се стига до тях и предната стъпка трябва да е обща категория на всичките с такъв плат отгоре.
Моите роднини са в Пловдив, а там си има митница, та пак не става  Laughing

# 684
Мерси,Еовин!

Аз мислех за начало и понеже все още не съм убедена как ще се справя, да взема най-доброто в съчетание с най-икономично като разход, което доколкото разбирам, в момента са тези пелени: един размер с две бамбукови подложки http://www.alvababy.com/index.php?main_page=index&cPath=72

дали и те са "космати "? Виждам,че пише Cloth Diaper, но не се ориентирам това за вътрешността ли се отнася или за външния материал?

Освен това, тези,които ти ми показваш, с каква вложка са? Пише 1 INSERT M02 и пак не виждам никъде инфо дали е бамбукова, микрофибър или нещо трето? Освен ако буквата "М" не е индикация за микрофибър?

# 685
На тези пише, че са от бамбуков плат, което е добре, това е естествена материя. Обаче не знам дали е вътрешен или външен слой. Най-добре им пиши на къстъмър сървиса, ще ти отговорят, много са любезни  Peace
http://www.alvababy.com/page.html?id=94

# 686
Амели, бамбуковите джобове са плюшени (минки). Вътрешния слой, който се опира на дупето е бамбуков. http://www.alvababy.com/index.php?main_page=index&cPath=84
Не знам обаче дали държат достатъчно сухо към дупето. Иначе аз тях повече ги харесвам и ми се струва, че не държат мокро, но аз засега имам само една такава.
На новородето обаче, което е с режим на ядене, пелените му се сменят преди ядене, особено ако повръща. Т.е. ако се храни на 3 часа, пелената трябва да издържа 3 часа. Бамбуковите подложки ще издържат, но пък както казах, не знам дали бамбуковия джоб държи достатъчно сухо.

# 687

На новородето обаче, което е с режим на ядене, пелените му се сменят преди ядене

Мерси, celika ! Тъкмо и аз сега се зарових в Минки пелените.

А ако ти се падне бебе без режим?
Дъщеря ми примерно до третия си месец сучеше през един час, а се изхождаше абсолютно когато й кефне, не можех да хвана никаква логика. Затова сега тези пелени малко са ми странни, защото доколкото разбирам, повечето майки ги ползват в някакво съчетание с ЕБХ или поне за акито чета,че успяват да го изловят...аз това с моето първо дете, при всичките ми усилия,не можах да постигна през първата годинка.

# 688
Моето бебе е без режим. Сменям през около 2 часа. Акането го хващам, то просто му личи, така смешно се пъне  Laughing В повечето случаи съвсем малко оплесква, хартиената подложка го е задържала и останалото си го доизкарва в тоалетната. Пишкането не мога да го нацеля, тогава като сменя напишкана пелена, преди да го измия, го държа малко над мивката и му казвам "пиш-пиш", пък дано се сети  Laughing Понякога пак се изпишква, понякога не. Това е моят мизерен опит за ЕБХ  Laughing

# 689
Абе то бебето ще си покаже... Ако ме можеш в началото да се справиш, все ще ги ползваш по-нататък, така че няма да е напразна инвестиция.

Общи условия

Активация на акаунт