Пелени и гащички за многократна употреба 9

• 30 219
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
Пак е нещо!
Аз с първото момиченце.... ooooh!  Tired Единственото, което знаех със сигурност, е че ще се изака във ваната. И каквото и да се опитвах да я "излъжа", за да си го спестя, нямаше мърдане- натопи ли дупето във водата и пластмасовото дъно,веднага трррррррррр  Sick
На тоалетна почнах да я слагам на 6 месеца със седалка, пускам водата от чешмата леко да къркочи, то се пули,оглежда, седи половин час, нищо не върши и като го вдигна от тоалетната веднага размята краката и пиииишшш!!!!!!  Laughing
Затова казвам,че сега с новото бебе не знам дали ще имам нервички да ползвам многократните,но поне ще пробваме.

П.С. Сега водя чат с "обслужване на клиенти" на Алва бейби, казват,че всички пелени, с изключение на минки, са с външен слой полиестер. Вкл. и тези бамбуковите, които аз мислех да поръчвам? този полиестер не спарва ли все пак, нищо,че е външен слой?
Не знам защо се затрудняват да ми отговорят какъв е материала на вложката на Минки пелените  Laughing
 (питам за тази ,с която фабрично си вървят, знам,че мога да си поръчам отделно каквато си искам)
Аха ето, проверили са значи - it with 3-layer microfiber insert  Laughing

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 12:38 от Amelly

# 691
Моите впечатления от многократните пелени са, че на различните бебета май различни пелени са им добре. Четох добри отзиви и за Тотс Ботс и за Фъзибънз, но при моето бебе почти всеки път пропускат. За сметка на това Блубери и Поп-ин за нас са по-надеждни даже от памперсите.

Хартиените подложки ги ползваме, тъй като откакто се е родило човечето (вече на 2,5м) не е акало под 3-4 пъти на ден, често и повече. Не съм хванала никаква зависимост кога е - понякога повече сутрин, друг път следобед, а в някои (не толкова щастливи) случаи - дори и нощем. Листчетата помагат за доста лесно почистване на пелената след това - дори половинката се справя Simple Smile

Пелените ги ползваме от 2-3 седмична възраст май, като в началото само у дома, после и навън и едва накрая минахме и нощем на многократни.

За смяната на пелените - до дете е. Малкият примерно почти винаги си свършва работата (особено голямата) по време на кърмене. Изключено е да го оставя така няколко часа, независимо дали е с еднократни или многократни пелени.

При пелени от естествени материи, които не държат сухо (бамбук, коноп, памук), ако нямам възможност непрекъснато да ги проверявам, ползвам stay dry liner - http://www.babybots.co.uk/Little-Lamb/38-little-lamb-fleece-liners.html

# 692
ada_smiles , много полезна информация, благодаря ти!!!!!!!!

Тези stay dry liner всъщност не са същото като вложките,които се пъхат вътре  в пелената,така ли? т.е това стои отгоре, директно до дупето на бебето? или не?
цената изглежда дота добра на фона на тези,които съм прегледала.
Ако имаш време, драсни ми два реда на ЛС ако има нещо особено пи поръчка от този сайт.

# 693
Пелените винаги съм ги сменяла най-много на 2 часа (освен на разходка) или при необходимост и въобще смятам, че от хигиенни съображения не бива да се оставя бебето дълго с една пелена, независимо колко "издържа".

Амели, само вълнените защитни гащички са от естествена материя. На всички останали защитни гащички или пелени джоб външният слой е от изкуствена материя, която да задържа мокрото.

# 694
Да, за смяната си зависи от бебето. Моето през първия месец акаше по веднъж на ден, а после започна по веднъж на няколко дена.... оказа се, че е от Биогаята и я спрях. Много ясно, че като се наака, пелената веднага се сменя. Докато нямахме режим гледах да я сменям преди ядене (различно.. на 1-2 часа),  след като проимахме режим пак така, защото повръщаше до 4-тия месец. А и зависи какви пелени ползвах... В началото започнах с тензух и защитни гащички, без допълнителни стей драй лайнърс, което си изискваше преобуване най-много на час....  много пъти сме си променяли нещата от тогава.

# 695
ada_smiles , много полезна информация, благодаря ти!!!!!!!!

Тези stay dry liner всъщност не са същото като вложките,които се пъхат вътре  в пелената,така ли? т.е това стои отгоре, директно до дупето на бебето? или не?
цената изглежда дота добра на фона на тези,които съм прегледала.
Ако имаш време, драсни ми два реда на ЛС ако има нещо особено пи поръчка от този сайт.
Stay dry liner е тънка подложка от изкуствена материя, която пропуска влагата, без да я задържа. Т.е. тя се слага до дупето, за да го държи сухо, в случай, че нямаш възможност веднага да смениш пелената - на разходка, нощем и т.н. Може да се ползва с всякакви пелени (всичко в едно, джобове, защитни гащички), при които най-горният слой е естествена материя, т.е. такава, която стои мокра на допир. На повечето джобове обаче най-горният слой си е някакъв изкуствен и пази сухо. Аз лично предпочитам пелени, при които да си стои мокро, с идеята, че се надявам да се усеща като се мокри, а stay dry да мога да сложа допълнително.

Подложките, които се слагат вътре са inserts - тяхната функция е да попият влагата.

Отделно има boosters, които се слагат освен insert-ите, когато ти трябва повече попиване.

# 696
Здравейте. Отдавна не съм писала тук, купихме си пелените и се справяме чудесно с тях. Сега ходихме на басейн и не топихме бебката, но за следващият път искам да се застраховам с пелени за плуване. Дайте ми идеи - какво да купя, как изглеждат, каква е разликата между тях и другите и не мога ли да си ползвам някоя от моите. Ще прегледам темата , може би сте писали, ако се повтарям, извинявайте.
Гледам сте писали за смяната - след кърмене, разбира се, те по време на ядене си вършат работата, освен ако не искате да ги сменяте преди хранене и после отново след. Свекърва ми е педиатър, и тя е на същото мнение, смяна след хранене, противно на ширещите се становища.

# 697
Нощна птица, ти за коя работа говориш?

# 698
и аз това се запитах  Simple Smile
даже се върнах да прочета поста два пъти  Laughing
доколкото помня от голямата ми дъщеря,тя акаше около половин час след кърмене,когато вече беше заспала (а заспиваше докато суче). Признавам,че ако не ревне, не съм я преобувала на мига, за да не я събудя, все пак да видя и аз малко спокойствие  Mr. Green

# 699
Моята имаше период, в който акаше в 3 през нощта и 6 сутринта.

# 700
За плуване - освен ако не държите да купувате специални - може да се ползва обикновена пелена джоб без инсърта.

Пристигна ми комплектът Totsbots Teenyfit, мнооого са мънички и сладки.  Mr. Green Това многократните пелени са голяма зарибявка...
Аз определено съм забравила колко са малки новородените, но пък сега се сетих, че най-малкият размер памперс на сина ми в началото му стигаше почти до подмишниците.  Laughing

Последна редакция: вт, 09 юли 2013, 11:19 от Анонимен

# 701
  • София
.....Това многократните пелени са голяма зарибявка...

Така си е. Ела да видиш у дома какво е. По заредено е от магазин за пелени  Laughing

# 702
и аз днес си получих новите 6 джоба Simple Smile 3 dudeybaba и 3 little bloom

# 703
за акането де, моята го прави по време на хранене  и след него до 10-15 минути

# 704
Ами не всички бебета са така. Моето никога не бешее акало по време на ядене, докато не започнах да го захранвам.

Общи условия

Активация на акаунт